Illustratie van:
8

Same Centauro 55 - Heeft een centauro 55 mazoutpomp een oliesmering?

Mijn mazoutpomp lekt aan de plugner van de gas olie. De vorige eigenaar heeft deze pomp gesmeerd met olie. Nu vraag ik mij af of zo een mazoutpomp wel met olie gevuld moet worden? Sommige worden gewoon gesmeerd door de mazout zelf. Of zou er toch nog ergens een dichting moeten komen op die plugner? Wanneer ik het afdekplaatje los maakte kwam alle olie eruit.

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

+2
Als je dat al niet weet moet je misschien niet aan een trekker beginnen.. Maargoed dit is een lijnpomp en daar hoort wel olie in te zitten, ja.
Helaas krijg je door de dunnere diesel tegenwoordig vaak lekkage langs de plunjers. Om dat te compenseren zo nu en dan een litertje olie bij de diesel gooien dan houd je pomp het nog jaren vol.
+2
Dit is een Bosch lijnpomp, die moet je wel degelijk vullen met olie. Gewoon 15w40 bijvoorbeeld wat ook in de motor gaat.
Ik heb omcirkeld waar je hem bij kunt vullen. Ruim vullen met een bakje eronder, want de overtollige olie loopt via een overloop(buisje) aan de achterkant van de pomp er weer uit.

(klik om te vergroten)

Daar vullen dus
En waar lekt de plunjer dan precies, en welke plunjer bedoel je?
+2
@arnold-arentze
De plugner waar de gashendel aan trekt. Op de pomp zelf zit uitwendige schroefdraad maar hier zit niks op bevestigd. De rubber zit er los over. En op de plugner voel je een beetje speling.

(klik om te vergroten)

+1
@bart-de-smet Kijk zo is het wat duidelijker waar het probleem zich bevindt. Het rubber is een stof/bescherm hoesje. Deze plunjer is de regelstang van de brandstofpomp. Als je daaraanzit zorg dan wel dat de verbindingen met de borgingen zoals te zien op je foto en op de hevel net naast de foto altijd 100% in orde zijn als de motor gestart word dit is de afregeling voor de brandstofpomp.
Hoe het met de afdichting zit van deze regelstang (plunjer) weet ik eerlijk gezegd niet. Dit gedeelte laat ik zelf over aan een gespecialiseerd revisie bedrijf
+1
@arnold-arentze
De afregeling werkt op zich wel goed. Op een klein beetje olie na. Het is gewoon raar dat er nog schroefdraad zit op de pomp en dat de rubber geen stuk heeft om op bevestigd te worden. Dus ik denk dat ik hier een stukje kwijt ben. Iemand die een foto heeft van zo een stuk?
+2
@bart-de-smet dat is een buisje met buitendraad dat in het alu huis gedraaid zit
met een beetje geluk krijg je dat eruit
ik heb zo een nieuw gemaakt en de speling is weg
+2
Ik heb nieuwe plunjers gestoken en alles opgelost

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Same Centauro 55 en hebben de trefwoorden olie , same , lekt , pomp , gas , mazout en same centauro geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
8
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
1.047