Merrie dood nadat ze schrok van een tractor: geen schadevergoeding

De gemeente Bergeijk en een bedrijf in Mill dat de eikenprocessierups bestrijdt, zijn niet aansprakelijk voor paardenleed bij een echtpaar in Bergeijk. Volgens het stel overleed hun drachtige merrie en raakte een ander paard gewond, omdat ze in mei 2022 waren geschrokken van de tractor waarmee de eikenprocessierups werd bestreden.
De rechtbank in Den Bosch kan zich hier totaal niet in vinden en bepaalde dat de eigenaren van de dieren geen recht hebben op een schadevergoeding. Ze hadden ruim 25.000 euro geëist. Het echtpaar woont in het buitengebied van Bergeijk en had in de nacht van 12 op 13 mei 2022 hun paarden in een weiland bij hun huis staan. Een gespecialiseerd bedrijf was juist die nacht in de buurt bezig met het bespuiten van bomen om de verspreiding van de eikenprocessierups tegen te gaan.Volgens het echtpaar raakten de paarden hierdoor in paniek. Ze zouden door de afrastering zijn gebroken en raakten hierbij gewond. Eén van de twee, een drachtige merrie, is hieraan overleden. De eigenaars zijn van mening dat dit voorkomen had kunnen worden als ze waren ingeseind over de bestrijding en wanneer de chauffeur van de tractor had gekeken of er paarden buiten stonden.Volgens de rechtbank hadden de paardenliefhebbers allang kunnen weten dat de rups er zou worden bestreden. Bovendien is niet duidelijk wat er die nacht precies met de paarden is gebeurd en wat de exacte doodsoorzaak was van één van die dieren. Kortom, zo concludeert de rechtbank, de gemeente, die, de bestrijding wel degelijk had aangekondigd, en het bedrijf, dat al twintig jaar op deze manier werkt, valt niets te verwijten.

Deel dit topic

Reacties

+1
frammi
Als burger verlies je het altijd van de overheid.
+1
valtraaa
@frammi klopt maargoed als ze al ruimschoots optijd wisten wanneer het zou gebeuren hadden ze de paarden ook binnen kunnen zetten.
+2
goeiedag eem
@valtraaa vaak komen ze zo ineens langs zonder te melden bij ons ook maar onze paarden reageren er totaal niet op
+1
cyrus-van-gelder
@frammi niet altijd!!! Zelf heb ik een rechtzaak tegen de gemeente gewonnen. Wel een hoop gedonder, en je moet een lange adem hebben......
+9
jehan
Zou die mensen van de paarden soms peerde volk zijn?? Met peerde volk bedoelen we hier die hebben altijd wat te zeuren en willen overal geld uit slaan
maikwolsink
@jehan een goed peerd is een .... peerd.
Laat ze dat volk eens aan de zelde regels houden als de boeren ed moeten.
Dan zul je zien dat het ineens de helft minder word.
+3
jehan
Ja zitten rare kakkers tussen ja@maikwolsink
+2
cyrus-van-gelder
@jehan dat soort gasten hebben we hier ook wel.
Ze hebben geld zat zou ik zo denken met die paarden en pony's ( ik zou het van m,n leven niet kunnen betalen). En een stuk of wat dure auto,s..
Maar het zijn de grootste zeurpieten ja.😒😒😒😒van die figuren waarvan je denkt: stront wie heeft u gescheten??
+1
roscho
Quote Reactie van @cyrus-van-gelder:
Ze hebben geld zat zou ik zo denken met die paarden en pony's

Als je je hele leven besteed aan zeiken en op je strepen gaan staan, kun je heel wat rijkdom vergaren, zo blijkt. Als rijke lui het gemakkelijk zouden kunnen hebben, wil dat niet zeggen dat ze ophouden met vergaren, dat doen ze immers hun hele leven al.
+2
cyrus-van-gelder
@roscho zo,n werkgever had ik ook. Altijd bezig om steeds meer te vergaren, andere mensen financiël uitknijpen, vaak op een niet echte nette manier te werk gaan dus.
Toen ie het allemaal " voor elkaar had bleek dat ie ongeneeslijk ziek was.
Dan heb je voor niks aan het vergaren geweest he?
En echt geliefd was ie ook niet, gek he?
    😒
+2
dirkao
Ik heb ooit een veearts eens horen zeggen: als ik het over paardentuig heb, dan bedoel ik dus geen riemen, halster, zadel...........
+1
cyrus-van-gelder
@dirkao precies dat ja. Nu ken ik ook wel mensen die ook een pony hebben, maar die zijn gelukkig heel normaal en nuchter volk

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden nacht , rups , tractor , paarden , weiland , dieren , paard , bomen , bosch en overleden geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
12
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
1.747