Illustratie van:
8

John Deere 710 - Extra hydrauliek aansluiten John Deere 710

Ik heb 1 enkelwerkend ventiel achter. Wil er graag een dubbelwerkende bij zetten maar vraag me af welke leidingen welke zijn. Heb de schema's in de handboeken bekeken maar kan achterhalen welke leiding welke functie heeft. Door ventielblok heen loopt waarschijnlijk ook een kanaal. Moet eigenlijk weten wat drukloze retour is.

Deel dit topic

Reacties

Leiding 3 is persleiding vanaf de pomp naar ventielblok
Leiding 2 is leiding naar aansluiting snelkoppeling
Leiding 1 is vraagteken. Is dit de pers naar de bediening van hef of is dit de (drukloze) retour?

Iemand een idee?

(klik om te vergroten)

Ik zie nu dat die monobloc handbediende stuurventielen 'in serie' in de persleiding worden geplaats. In mijn foto dus leiding 3 doorsnijden, ventiel ertussen plaatsen. Enige wat ik dan niet helemaal begrijp is dat men meestal een maximale druk op de T (retour) van ventiel specificeert van 50 bar. Als ik de hef of andere betaande ventiel bedien komt er natuurlijk meer druk op de persleiding en dus het tussengeplaatste ventiel te staan.
@JJvB aansluiting 1 is de retour. Als je een serie ventiel bij plaatst dan wel met een drukdoorvoer. Dan heeft het ventiel een eigen retour die bij 1 aansluit.
Leiding 3 is de drukleiding en komt in het overdrukventiel uit. Dat blok ernaast is je ventiel. Als je er een ventiel bij wilt zetten, dan moet je die erbij tussen zetten. Of was je zelf ook al zover.
Dat van die drukleiding wist ik inmiddels maar ben er nog niet uit hoe ik een ventiel erbij zit. Een standaard handbediend opbouwventiel met overdruk in de persleiding opnemen was mijn idee.
Heeft u enig idee hoe je een ventiel ertussen zet? zijn deze nog te krijgen dan. Dat zou het makkelijkst zijn inderdaad. had ik niet aan gedacht.
@JJvB Het extra ventiel zit er tussen geklemd
En waar kan ik zo'n ventiel kopen?
@JJvB Ik denk dat je dan wat gebruikt moet zien te vinden

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 710 en hebben de trefwoorden john deere , hydrauliek en aansluiten geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
8
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
357