Illustratie van:
13

Ford 6640 - Storing met de verlichting

Alle werkverlichting doet het niet. ruitenwissersproeier doet het niet. Km teller verlichting doet het niet. Rechter achterlicht en stadslicht doen het niet meer. overige verlichting brand dus nog wel.

zekeringen aan de rechterkant van het stuur bekeken en gecheckt deze zijn allen "goed"
iemand enig idee waar ik het verder in zoeken kan/moet?

Deel dit topic

Reacties

Als het een groep stroomverbruikers is, zou ik toch de (draden naar) de zekeringen nog eens nakijken. Misschien kan iemand een lijstje posten waar de verschillende zekeringen voor zijn. Wellicht zitten alle falende stroomgebruikers toch op 1 zekering?
@roscho

Er zijn hier meerdere zekeringen in het spel.

Als ze allemaal goed zijn, en er een keer uitgehaald en opnieuw weer ingestoken zijn, dan ligt het daar dus niet aan.
Quote Reactie van @jammermaarhelaas:
meerdere zekeringen in het spel

Soms wordt naar verschillende zekeringen stroom aangevoerd door 1 gecombineerde draad die dan bij de zekeringkast gesplitst wordt. Zou het misschien aan die ene aanvoerdraad kunnen liggen?
+1
@roscho

Dat neem ik aan, misschien een stekker in de kabelboom ergens buiten de cabine.
Op de pluspool zitten de aanvoerdraden. Dit zijn ook een soort zekeringen. Kijk deze eens na
Extra info zonet de 7 polige stekker aangesloten van een wagen en dan brand alle bovengenoemde verlichting(waar de storing in zit) wel allemaal
dus de werklampen dashboardverlichting enz enz
Controleer je massa eens. En deze types hebben wel eens problemen dat de zekeringkast weg smelt. Dit kan ook voor vreemde storingen zorgen
Moi heb een start kabel op de min van de accu gezet en op de cabine gezet en onder de stoel zit een aarde naar de achterbrug daar is goede aarde .
Maar probleem niet op gelost
Heb er zoon draat loos verlichting zetje op gezet met losse lampen en een stekker met een antenne en het probleem is weg .
Doe ik er een kieper achter met vaste kabel en lampen is het probleem er weer mmmmm
Moi heb een start kabel op de min van de accu gezet en op de cabine gezet en onder de stoel zit een aarde naar de achterbrug daar is goede aarde .
Maar probleem niet op gelost
Probleem is nog niet opgelost.... kan iemand aangeven wat ik nog kan proberen/uitzoeken?
nog even ter info wanneer ik een draadloos verlichtingssetje aansluit werkt alles naar behoren maar wanneer ik bijvoorbeeld een 'gewone' 7 polige stekker van mn kieper aansluit werkt het niet. soms branden er dan wel 2 lampen constant van de kieper terwijl de verlichting niet is ingeschakeld.... wel werken de remlichten en beide knipperlichten zoals het hoort. waar moet ik het zoeken of wat kan ik proberen om dit op te lossen?
@Henk_Albertema verhuist het probleem mee als je die kipper achter een andere trekker hangt? De aansluiting van de stekker lijkt mee te spelen.
@Hanomag22 heb vroeger zoiets gehad met een 5610. Werklampen aan met een kar erachter was einde werklampen. Bleek massa op geschakeld contact te zitten in de stekker en op die manier ging het werklamp relais stuk. Details ben ik kwijt, maar ik dacht dat in de trekker het contact die tegenwoordig mistlamp is bij auto’s werd gevoed gelijk met de werklampen achter. De kar had op dat contact de massa aangesloten. Dat ging dus niet goed.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 6640 en hebben de trefwoorden ford , stuur , brand , storing , rechterkant , verlichting , stadslicht en new holland 6640 geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
13
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0