Illustratie van:
3

Fordson Power Major - Hoeveel pk heeft mijn fordson power major?

Dag allemaal,
Ik zou eens graag weten hoeveel pk mijn fordson power major heeft
Heb al vanalles gehoord maar zou nu graag het juiste aantal pk willen weten
Alvast bedankt

Deel dit topic

Reacties

+1
@fordsonpowermajooor
Volgens tractordata heeft een Fordson Power Major 52 hp aan de aftakas. Dat is 52,7 pk.
+3
Hoeveel pk JOUW Fordson heeft kan niemand zeggen. Als dat echt heel graag wilt weten moet je de trekker laten testen aan een waterrem of andere vermogensmeter.
Klein Rot zal ongetwijfeld gelijk hebben met wat er op tractordata staat, maar zo'n Fordson is al zo'n 65 jaar oud en dan kunnen er best wat paardjes verdwenen zijn. Ligt uiteraard aan de toestand van de motor, wel of niet goed onderhouden, veel zwaar werk gedaan of juist helemaal niet, wel of niet ooit al gereviseerd.
Verder was het vroeger allemaal niet zo nauwkeurig als tegenwoordig en kon het zomaar zijn dat de ene Fordson wel 52 pk had toen die uit de fabriek rolde, maar een andere misschien maar 50 of 51 pk. Soms geven fabrikanten ook mee of minder vermogen op dan dat het werkelijk is. Vooral Porsche staat daar bekend om. Lees dit maar: autoblog.nl/nieuws/… Of Ford dat ook al deed in de jaren 50 wet ik niet
+2
@Fendt612und104 hier zit idd een kern van waarheid in , zo heb ik 3 verschillende Buhrer tractoren met zo'n Ford Major motor , op de typeplaatje s staan resp. 35pk 45pk en 50pk , ik kan uit ervaring zeggen dat de 35pk niet onder doet voor de 50pk , voor t werkelijk aantal pks moet je 'm aan de waterrem o.i.d zetten , dan weet je t echt , de ene tractor heeft veel meer werk gedaan dan de ander , is slechter of beter onderhouden, heeft een ruilmotor of revisie gehad etc .

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Power Major en hebben de trefwoorden power , fordson en fordson power major geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0