Tractor voor bouw schooltje in Congo staat nog steeds in Leuven:

Een half jaar nadat pater Joseph Imama uit Kampenhout dankzij een oproep via Radio 2 een tweedehands tractor kon kopen, staat die nog altijd te wachten op vervoer. De tractor is nodig voor de bouw van een schooltje in Bikoro, in Congo. Maar de kosten voor het vervoer van de tractor in een container lopen hoog op. De pater hoopt via schenkingen genoeg geld in te zamelen om de tractor nu ook te kunnen transporteren naar Congo.

Deel dit topic

Reacties

+1
trevor-z
Brengt Manon Ossevoort deze tractor niet goedkoper naar Afrika? Het is misschien nu minder veilig dan 12jaar terug.
+1
bas101
@trevor-z Manon rekent ook iets van € 500 per uur
+12
Svendt28
Ergens denk ik toch dat ze deze mooie oldtimer beter zouden verkopen. Zullen wel genoeg liefhebbers zijn die er een mooi bedrag voor willen geven. Met dat geld kunnen ze ter plaatse ook wel iets kopen en beparen ze bovendien op de hoge transportkost.
+4
erik9831
@Svendt28 voor die 10.000€ aan transport naar daar, had je daar inderdaad al iets beter gevonden denk ik ook.
+8
caseboy
@Svendt28 of dat geld gebruiken om de trekker die ze daar al hebben te repareren
+6
bas101
Transport zou volgens internet berichten €10.000 kosten, tractr op de foto is in de handel ca 2500€ waard , wie gaat daar nou €10.000 aan transport voor uitgeven? ,uitgaande dat dit een prijs is voor een lege 20 ft container dan zou ik de container volproppen met 4 tractoren ipv 1 , wielen eraf inkisten en 2 hoog stapelen , als je dan toch maar 1 tractor hebt dan kun je 'm er beter heen rijden diesel olieverbruik ca 20 ltr per dag kosten €30 per dag , in 30 dagen zul je wel een keer in Congo zijn geraakt kosten €900 .
+6
trevor-z
@bas101 en misschien lopen er in de buurt van george in budel nog geschikte personen die toch weer heimwee hebben naar huis , kunnen die de trekker besturen, of twee omstebeurt.
+5
walker1
[quote="@trevor-z" p="2237473"] en misschien lopen er in de buurt van george in budel nog geschikte personen die toch weer heimwee hebben naar huis , kunnen die de trekker besturen, of twee omstebeurt.

Laat die trekker dan maar hier en dan zamelen we wel geld in voor een paar oude stadsbussen.
+2
Bauwz
@bas101
Mee eens, is toch wel iemand die dat als een uitdaging ziet zeker.
Je ben voor altijd een held als je dat doet.
+4
jammermaarhelaas
Er zijn toch in dit land bedrijven die oude trekkers opkopen en oa. naar Afrika exporteren?
Als ze daar eens mee bellen denk ik dat er wel een betere oplossing te vinden is. Want zulke exporteurs verkopen daar toch geen trekker met € 10.000 transport per stuk er bovenop.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden tractor , Vervoer , kopen , bouw , container , geld , wachten , Kosten en radio geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
10
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
1.994