Illustratie van:
8

Deutz D3005 - Wat is de functie van de stelbouten boven de verstuiver

Goedendag,

Ik ga nieuwe verstuivers in mijn d3005 zetten 2fl 812 , en nu vraag ik mij af wat de functie is van de stelbout boven de verstuiver, deze drukt een veertje aan, maar hoe werkt dit en hoe moet dit ingesteld worden ? Het is de Ronde bout met gleuf er in.

Wie heeft het antwoord voor mij?

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Reacties

Zet hem in de verstuivertester en probeer wat😉
Hallo Enno,

Met deze bout kan je de druk regelen. Je moet dan wel een verstuiver tester hebben om te weten wat je doet. Draai je de bout naar rechts in dan zal de druk hoger worden omdat de druk op de veer groter word. De druk moet 125 bar zijn zo uit mijn hoofd.

Succes,

Dirk
Gelijk nog een gouden tip: als je hem afgesteld hebt schroef hem dan terug met kopervet op het schroefdraad dan komt hij de volgende keer ook goed los, ik zie namelijk dat de moer al vernaggelt is. Gelijk overal nieuwe koperen ringen tussen doen, hier word altijd op bezuinigd.

Dan nog iets, een verstuiver moet mooi kraken bij de afgestelde druk en mag niet eerder open gaan, pist hij dan is hij ook niet goed.
+1
@Kramer U800 de verstuiver moet ook redelijk zijn druk houden en niet druppelen (natte neus)
Ook moet ie mooi verstuiven uit alle gaten.
Al valt t allemaal tegen dan zal je nieuwe verstuiver naalden en tips er in moeten zetten (als dat kan bij dit type) of nieuwe komplete verstuivers
+1
@Ton_Deere
Quote:
de verstuiver moet ook redelijk zijn druk houden en niet druppelen (natte neus)

Dat zeg ik. Hij mag niet eerder open gaan.
Dit is een enkel gats verstuiver omdat deze motoren een voorkamer hebben, dus er komt een "straal" uit en niet meerdere straaltjes zoals gebruikelijk bij een motor met directe inspuiting. Voor deze verstuivers zijn nog nieuwe nozzles te koop (niet altijd van de beste kwaliteit). Bosch maakt ze niet meer.
@Kramer U800 dat lijkt me stug. Voor heel veel oude motoren zijn de nozzles van Bosch nog gewoon te leveren.
@redeagle14 Ja ze plakken er Bosch op en dan is het ineens "kwaliteit". Het is niet meer wat het vroeger was. Het word tegenwoordig allemaal in India en dat soort landen gemaakt. Ik heb al meerdere keren meegemaakt dat een "Bosch" nozzle een vreter had en dus niet goed in spoot, dan gebeuren er gekke dingen... De nozzle die in de FL712/FL812 motoren hoort is de DNOSD211.
@Kramer U800 niet onmogelijk, maar ik heb het nog niet meegemaakt.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D3005 en hebben de trefwoorden deutz , druk , afstellen , verstuivers en d3005 geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
8
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
1.880