Illustratie van:
3

David Brown 880 - Vast draaien kop van de motor

Mijn David brown 880 heb ik de kop van de motor afgehaald wegens lekkerij. Ik heb de kop laten vlakken en nieuwe pakkingen gebruikt. Ik heb de kop zo vast gedraaid als in het boek staat maar nu lekt hij nog steeds. Is het erg om de kop vaster te draaien dan dat er in het boek staat? Hoe vast hebben jullie hem vast gezet?

Alvast bedankt

Deel dit topic

Reacties

Hoe heb je de kop aangedraaid? ben je van binnen naar buiten gewerkt met aandraaien, en hoeveel stappen heb je de momenten opgebouwd naar het eind moment op de bouten.
Ik overtuig mij zelf graag.
Als de kop met het juiste moment nog steeds lekt, is er iets niet goed gegaan. Dit dient uitgezocht te worden, met harder aandraaien dan de fabrikant op geeft, is de kans op schade alleen maar groter.
Beste, je hebt toch wel de gaten waar de bouten voor het aandraaien in moeten nagezien of daar geen verontreiniging in zit. Deze gaten moeten alvorens, het bevestigen van de draadtappen, mooi worden uitgeblazen met de compressor. Als daar nog enig vuil inzit kan je de draadtappen onmogelijk juist aanspannen.
+1
Koppakking moet droog worden geïnstalleerd. Bij modellen met een rubberen afdichtring tussen de waterpomp en de cilinderkop: reinig de verzonken zittingen in de cilinder en de waterpomp en plaats een nieuwe rubberen afdichtring in de uitsparing van de waterpomp; installeer bij andere modellen een nieuwe by-passslang op de waterpomp. Laat de cilinderkop op het cilinderblok zakken, plaats de borgmoeren en cilinderschroeven van de cilinderkop losjes en draai, op modellen die daarmee zijn uitgerust, de bypass-slangklemmen vast. Zie Afb. 28 voor driecilindermotoren, of Afb. 29 voor 1-modellen 990 en 1200, en draai de bevestigingsmoeren en cilinderkopschroeven vast met een aanhaalmoment van 30 Ft.-Lbs. door de juiste aandraaivolgorde te volgen. Draai de moeren en tapbouten opnieuw vast met een aanhaalmoment van 60 Ft.-Lbs., en draai ze vervolgens tenslotte vast met een aanhaalmoment van 90 Ft.-Lbs.

(klik om te vergroten)

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de David Brown 880 en hebben de trefwoorden motor , lekt , kop , boek en david brown geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
332
ONDERWERPEN