Illustratie van:
20

Fiat 110-90 - Wat zijn de kosten om een fiat 110-90 te herspuiten?

Hallo,

Ik ben van plan om mijn fiat 110-90dt te laten herspuiten of om dit zelf te doen. Ik vroeg me af hoeveel dit zou kosten indien je dit laat doen of wanneer je dit zelf doet. Ik heb dit zelf nog nooit gedaan. Is dit moeilijk of valt het wel nog mee?

Alvast bedankt

Deel dit topic

Reacties

+3
Zou wel eens kunnen tegenvallen, de kostprijs om het te laten doen.

Ik zou zeggen, probeer het, leer ... vallen en opstaan, leer je soms het meeste mee.
+1
Het grootste werk zit in het demonteren, schuren, delen repareren, afplakken, ontvetten etc. Heb je dat allemaal klaar, dan is het uiteindelijke spuiten een fluitje van een cent.
Wil je het laten doen, dan schat ik de klus op zo'n €4000, doe je het zelf, dan zal er misschien voor €600 aan lak, schuurpapier etc. aan gaan, maar dan gaan er, als je het goed wilt doen, vreselijk veel uren in zitten. Regelmatig lees je dat mensen er jaren in al hun vrije uurtjes mee bezig zijn. Dan hangt het er natuurlijk ook vanaf of je hem alleen een fris kleurtje wilt geven of dat je hem perfect in orde wilt hebben.
@roscho
Is dat dan 4000 voor spuiten en voorbereidend werk of enkel spuiten?
@Fiatje123 Ik denk dat ze voor 4000 ook wel wat voorbereidend werk zullen doen, maar als er echt gelast moet worden, kon het nog wel eens meer worden. Tip: rij gewoon eens naar een autospuiter met de trekker en vraag of er misschien een hobbyist die op de avonden of op zaterdag wat tijd over heeft. Misschien kun je er dan zelf wel bij helpen, schuren kun je zelf ook. Of vraag eens bij een lmb of zij iemand weten die dit werk wel wil doen.
Reken er dan wel op dat je de trekker wat langere tijd kwijt bent.
@roscho
Ok bedankt voor de informatie
+1
@roscho Als je voor 4.000 iemand kan vinden die hem opknapt moet je niet twijfelen en dat direct vastleggen 🤣
@PieterA Die zijn er wel hoor, maar die moet je net weten te vinden.
+1
@Kramer U800
Denk dat het vies tegenvalt, als je het goed en netjes wilt doen, en versleten dingen meteen mee wilt pakken ben je zo 10k armer.
@mf 6150 Ja, als je het plaatwerk ook gaat laten lassen dan ga je snel richting de 10k, maar alleen spuiten en plamuren kan al snel voor 4 á 5k.
@Kramer U800
Vaak kom je wel meer tegen bij dat oude spul
@mf 6150 Ja dat klopt
Is het nog de moeite waard om hier aan te beginnen of wat zouden jullie doen

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Quote Reactie van @Fiatje123:
Is het nog de moeite waard

Als de trekker technisch nog OK is, lijkt hij mij nog aardig strak in het plaatwerk. Je kunt natuurlijk altijd de slechtste delen eraf halen en die zelf spuiten. Dan kun je het zo duur maken als je zelf wilt. Kijk eens op veilingen. Ook al zijn sommige trekkers nog zo slecht, als de velgen gespoten zijn, ziet het er al een stuk beter uit. En als je daar wat tijd voor uittrekt, kun je dat gemakkelijk zelf.
Ok
Mechanisch gaat hij nog goed maar elektrisch zijn er soms wel problemen, er zouden soms eens zekeringen springen. Kan je dit oplossen door een nieuwe kabelboom te installeren of moet je hiervoor specifieker zoeken naar de elektrische onderdelen?
@Fiatje123 Je zou eens kunnen kijken of er nergens kabels door geschuurd zijn en kortsluiting geven of dat er geen water in de lampen en steckerblokken staat. Ik weet niet hoe goed de staat van je kabelboom is maar als er al veel mee geknoeid is is het meestal wel verstandig deze te vervangen.
Quote Reactie van @Fiatje123:
Kan je dit oplossen door een nieuwe kabelboom te installeren

Het elektriek is voor veel Italianen een probleem, zeker als er veel extra's op en aan zitten. Een nieuwe kabelboom kan een oplossing zijn, maar dan monteer je waarschijnlijk iets wat net zo gammel is als het origineel. Voor Italianen lijkt meestal de beste oplossing om per onderdeel te kijken wat eraan mankeert. Probeer ook eens achter/onder het dashboard te kijken. Misschien is het daar wel een puinhoop met gesmolten draden etc. Dan is er maar 1 oplossing: de boel compleet vernieuwen.
Het scheelt wel dat een dieselmotor op zich geen stroom nodig heeft, het gaat dus altijd om randapparaten: startmotor, verlichting, gloeien, meterverlichting etc.
Als je wat kaas hebt gegeten van elektra, zou je dat zelf kunnen doen. Kost wel een bult tijd.
+1
Laat wat foto's zien van de delen waar deuken, roest etc zitten.
Op de foto's kun je weinig zien, van wat er moet gebeuren.
Vraag ins info bij OMNIPULL, we hebben al meerdere tractoren mechanisch en elektrisch in orde gezet en al meerdere 110-90's, 160-90's en 180-90's herspoten tot nieuwstaat. Gespecialiseerd in Fiatagri tractoren
@FiatArgi fan Als je sommige foto's ziet reviseren ze die fiats bij de massa's. Ze kunnen geloof ik ook aan zowat elk fiat reserve onderdeel komen maar ze zijn op sommige vlakken wel aardig prijzig.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fiat 110-90 en hebben de trefwoorden fiat , herspuiten en Kosten geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
20
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0
ONDERWERPEN