Illustratie van:
8

John Deere 2030 - Hydrauliek olie peilen

Hallo,

Ik vraag mij af hoe ik hydrauliek olie moet peilen bij een John deere 2030,

Er zit wel olie in namelijk, maar ik krijg bij stilstaande motor geen olie aan de peilstok (bij het voetpedaal),

Wat doe ik fout?

Deel dit topic

Reacties

Als ik het goed heb zit de vuldop aan de achterkant tractor op de brug zeg maar
@Reddingshond hallo, ja die weet ik te zitten, maar hij het voetpedaal aan de rechterkant heb ik een peilstok zitten voor wat ik denk Hydrauliek.

Echter krijg ik daar geen olie aan bij peilen,
+1
@lars-bos Dan moet je er olie bij gooien
@lars-bos als je op de trekker zit zit rechts bij de stoel een dopje/peilstokje deze is om de hydrauliek olie te peilen. Let wel even op dat de trekker redelijk vlak staat bij het peilen. Als er geen olie aan het peilstokje komt moet deze bijgevuld worden zoals @JD3010 zegt. Er staan twee streepjes op en de oliestand moet idealiter tussen deze in zitten en dan is ie weer mooi op peil.
@kevin-van-eckendonk

Beide bedankt voor de reactie,
Wat voor olie moet erin precies?
Dan kan ik dat meteen halen,
@lars-bos denk haast perlus H46 ofzo is van van kroon oil zou dit wel ff kunnen nakijken maar denk dat de LMB dit ook wel weet
@kevin-van-eckendonk
Bedankt!

Heb de locale lbm al gesproken,

Dit is dan ook meteen een antwoord waarom de oliepomp een beetje ratelt,
+1
@lars-bos ja idd oliepomp dat ie zingt/ ratelt kan komen van te laag olie pijl. Kamp er zelf ook mee bij mij is het filter vervangen die was kapot gedrukt toen was het even weg (peil is wel gewoon voldoende). Ligt misschien nog aan de afslag druk van de pomp of het filter is weer te vuil. Schroef t filter er binnenkort maar eens een keertje er onderuit om dit te controleren. De busjes op de as zijn goed en lagering pomp ook dus ligt het ook niet aan. Rijden met een laag oliepeil en verstopt filter op een 2030 is behoorlijk gevaarlijk heb dit zelf namelijk eerste hand mee gemaakt😅 was verre van een relaxte rit want dan doen de remmen het namelijk niet meer😅😂😂

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 2030 en hebben de trefwoorden olie , john deere , motor , hydrauliek , hydrauliek olie , john deere 2030 en peilstok geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
8
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0