Achterhoekse boeren maken kennis met revolutionaire mesttechnieken

De organisatie 'Bemest op z'n Best' liet donderdag in Voorst de nieuwste technieken op het gebied van land bemesten zien. Om te zorgen dat de innovaties ook ...

Deel dit topic

Reacties

+1
langeslagdiesel
Wat was er zo revolutionair? Setje is maar anderhalve ton duurder dan de vorige?? Geef er ook maar een slinger an,,,,,,,,🤔.
+4
jammermaarhelaas
In video zie ik alleen mest op het gras, nergens mest tussen het gras op/tussen de zode. Gemiste kans van filmmaker lijkt mij.
+6
labella
@jammermaarhelaas de volgende revolutionaire mesttechniek zal wel een spreidplaat zijn.😆
+2
cyrus-van-gelder
@labella het wiel op nieuw uitvinden dus.
Volgens mij hadden we toch al een spreidplaat/ ketsplaat?🤔🤔😜😜😜😜
+1
ted9
Ik zie een veel te zware combinatie zonder druk wissel met 5 banden die door een spoor gaan. Ben maar gestopt met kijken.
+1
jammermaarhelaas
@ted9

Gemiste kans filmmaker. Grootste combi loopt in hondengang
+2
walker1
Revolutionair is wel overdreven. Leveranciers en loonwerkers laten zien wat ze hebben en er zal hier en daar best een nieuw snufje of handigheidje op zitten, maar in de basis zijn het tanks met een bemester er achter.
+3
Hoeveel is de concentratie ammoniak gedaald de afgelopen 30 jaar? Volgens mij weinig. Voor iedereen goed die revolutionaire technieken behalve de boer en de natuur
+6
jammermaarhelaas
Quote Reactie van @ookeenmelkveehouder:
Hoeveel is de concentratie ammoniak gedaald de afgelopen 30 jaar? Volgens mij weinig. Voor iedereen goed die revolutionaire technieken behalve de boer en de natuur

Misschien is dit een teken dat de landbouw met reeds twee derde deel reductie van eigen emissie slechts een zeer klein aandeel had en heeft in de totale NH3 concentratie in de lucht. Met andere woorden: de landbouw wordt een gigantisch oor aan genaaid door de politiek.

En wat betreft die natuur: die blijft er wel, met of zonder ons.
@jammermaarhelaas juiste conclusie, of de gebruikte methodes werken niet in de praktijk.
+3
Frans1
@ookeenmelkveehouder idd. Hoeveel verlies geeft bemesten met ketsplaat? Vorig jaar bouwland geketst, geen kunstmest rijenbemesting toegepast, en toch een mooie opbrengst. Ra,ra, hoe kan dat? Met al die zgn verliezen had ik bijna geen opbrengst moeten hebben theoretisch
+1
Tractor TV
@Frans1 De zodebemester reduceert de ammoniak emissie wel goed ten opzichte van de ketsplaat. Echter zorgt het geconcentreerd en afgesloten injecteren voor anaerobe omstandigheden waardoor er lachgas gevormd wordt. De nitrificatie vormt dan geen nitraat maar bij gebrek aan zuurstof lachgas. Hierdoor is er dus, zeker met hogere giften, net zo goed verlies van stikstof.
+1
@Tractor TV Geen enkel van die onderzoeken meten jaarrond boven een perceel. de uitstoot die later misschien wel omhoog kan komen wordt dus nooit meegenomen.
+1
komelker 2
Wat een gras daar. Kun je beter de koeien naar buiten doen is een stuk goedkoper.
+1
jammermaarhelaas
Naar verluid is er dus gedemonstreerd hoe je wel en hoe je niet moet bemesten. Wat we in deze film zien is slechts hoe er niet gewerkt moet worden (met te weinig neerwaartse druk op de bemester).
langeslagdiesel
@jammermaarhelaas dat zal aan een te droge ondergrond liggen denk ik. Dan komen de meeste machines er niet in🫣
Bekkink
Ze hadden beter een maai en inkuil demo kunnen houden. Staat genoeg gras....
jammermaarhelaas
Betere video

casev2
Waarom in hemelsnaam die blauwe sokkies over de schoenen 🙈🙈🙈
labella
@casev2 anders worden de schoenen vies!

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden bemesten , kennis en boeren geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
20
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
6.779
TREFWOORDEN