Illustratie van:
10

Fendt 312 LSA - (werking) koppeling met moeilijk schakelen

We hebben de hydraulica al gereviseerd (gever en nemer cilinder) maar het lijkt of het pedaal nog te veel vrije slag heeft. Er is duidelijk verbetering maar nog niet zoals het hoort. Er zit blijkbaar een speciale koppeling op de Fendt. Weet iemand hoe dat werkt en of daar het probleem mee te maken heeft?
Bij voorbaat dank trekker lovers.

Deel dit topic

Reacties

+1
Koppeling is niets speciaals aan hoor, als gever en nemer nieuw zijn is de kans groot dat je toch nog met lucht zit
@Fendttrisixfan Is dit niet zo'n koppeling met zo'n soort hyfraulische bekrachtiger. Zodat je van 0.2km/h tot 40km/h zonder bediening van de koppeling kan rijden (zoals Fendt dat zegt) Ik meen in het wphb toch gezien te hebben dat er een "speciale" koppeling op zit?
+1
Als de geef cylinder goed afgesteld is ontsnapt de evt. lucht vanzelf.D e slang naar het reservoir moet wel op de rand van de brandstoftank liggen anders loopt hij niet licht omhoog en blijft de lucht hangen.
@p-vermetten Wat bedoel je met goed afgesteld? zoals ook vermeld dat de pen die de zuiger bedient minimale speling moet hebben? Ik vind dat vreemd maar heb gezien dat er een verstelbaar draadeind aan zit, maaarrrr daar is niet aan verandert en het is dezekfde cilinder, dan zou daar toch niks aan veranderd moeten zijn.
Vrije slag kan je trouwens ook deel afstellen, stang die aan pedaal hangt moet minieme spelling hebben
@Fendttrisixfan Ik heb hierboven daar aan gerefereerd, wat denk je daar van, er is niks verandert.
+1
Bij mijn 305 heb ik het reservoir via de ontluchtingsnippel gevuld. Alle andere manieren hielpen niet.
+1
@Fast Eddy Ik doe dat ook bij motorfietsen. Potjandorie dat ik daar niet eerder aan gedacht heb.
Ik hoop dat jullie nog wat verder met me mee willen denken maar in ieder geval al hartelijk bedankt voor de input
@futurist
Waar jij op doelt is de vloeistofkoppeling. Deze werkt echter onafhankelijk van de gewone voetkoppeling. Wat is het probleem precies ? Als je hetv probleem wat duidelijker omschrijft, is er vast iemand die je kan helpen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 312 LSA en hebben de trefwoorden trekker , fendt , koppeling , werking , fendt 312 , hydraulica , schakelen , pedaal en slag geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
10
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
804