Illustratie van:
6

Kubota B6000 - Hoeveel water in de banden van de Kubota B6000?

Ik wil achteraan meer gewicht op mijn Kubota om meer grip op het land te hebben. Hoeveel water mag ik maximum in de band doen? Moet ik dan vooraan ook de banden vullen met water. Vooraan heb ik een laadbak.

Deel dit topic

Reacties

Water in de banden doen ? !
hoeveel wil je winnen van gewicht ?
volgens mij is dat het slechtste wat je kan doen en dat is water in de velgen doen .
je kan beter gewichten zoeken van een motoculteur of ga naar een draaier en laat gewichten op maat van de velgen maken die je erop kan zetten .
of maak iets waar je gewichten aan kan hangen zoals betonnen palen dan heb je meer gewicht dan water .
Ale is mijn idee
Je mag je banden vullen tot 70% om nog voldoende demping op de weg te behouden. Dat is ongeveer gelijk met bovenzijde van de velg. Hou er rekening mee dat water bevriest, als die in de winter niet vorstvrij staat zou ik er een product in doen.
Wij rijden ook met water in de wielen, zalig omdat je geen extra ruimte nodig hebt als tegengewicht hoewel we hier ook 4 contragewichten in de velg hebben hangen. Dit omdat de tractor werken doet als bermen maaien en hagen scheren met een 8m40 arm.
pro.michelin.nl/hulp-advies/banden-ballasten/

Hoeveel gewicht je er mee wint, hangt van je bandenmaat af. Met zo'n kleintje denk ik ergens 30-50kg per band. Bij een 650/65R38 gaat er 250kg per band in (250l water + antivries)
Goedemorgen, welke maat banden zitten er onder de machine?
"ouderwetse " Diagonaalbanden kun je inderdaad gerust tot 70 % vullen. Bij Radiaal banden is dat minder. Het verschild een beetje per merk
Bedankt voor de snelle reacties. Bandenmaat vooraan: 5-12 , achteraan: 7-14.
Er staat op de band ook nog 2 plus rating HT Nylon

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kubota B6000 en hebben de trefwoorden water , kubota , banden , gewicht , band en b6000 geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
524