Illustratie van:
5

New Holland TN 60 DA - Gazonbanden vervangen door landbouwbanden

Kan dit op dezelfde velgen of moeten er nieuwe op?

Deel dit topic

Reacties

Goedemorgen,

Als de bandenmaat hetzelfde is en de verhouding afrol voor met afrol achter gelijk zie ik geen enkel probleem.
@Molcon komt de breedte vd velgen overeen? Hoe kan ik dat nazien? Ben nogal een leek....
Een vraagje aan de kenners, ik wil de 4 gazonbanden op mn TN60 DA vervangen door visgraatbanden. Nu ligt er vooraan 13,6-16,1 op. Achteraan 16,9-24. Kan dit op de bestaande velgen of dien ik deze(gedeeltelijk) te vervangen? Waar vind ik deze mocht dit het geval zijn? Uiteraard mag dat ook in okkazie.

(klik om te vergroten)

+2
@wycinvest-bvba Als de trekkerbanden dezelfde maten hebben kan het op dezelfde velgen. Wel kan het zijn dat het trekkerband door de nokken iets hoger uitkomt, dus al de gazondbanden nauwelijks ruimte onder de spatborden hebben moet je wel opletten dat het gaat passen. Voorop heb je denk ik wel een beetje rare maat, 13,6 is de breedte in inches, tegenwoordig noemen ze dat 340 (mm), 16,1 is de diameter van de velg in inches. 16 is heel gebruikelijk, 16,1 ken ik niet, maar ik denk niet dat 0,1 inch een probleem is als daar een standaard trekkerband van 16 inch op gelegd wordt. 16.9-24 achterop is wel een standaard maat. Tegenwoordig geven ze die breedte aan als 420.
Als je er echt weinig kennis van hebt, zou ik mee naar een bandenspecialist gaan, die kan wel vertellen welke banden passen en misschien kan je de gazonbanden daar inruilen.
+1
Velgmaat aflezen, deze staat op de hartplaat of bij het ventiel op de velg. Dan kun je bijvoorbeeld op de website van bkt opzoeken wat voor band er op past.

Heb dit laatst toevallig zelf nog gedaan. Mijn velgen achter zijn W15Lx34 ---> 15 inch breed. L is het profiel van het velgbed en is niet zo'n heel erg bindende parameter. 34 inch diameter. Ik wil zelf andere en bredere banden en ik kwam uit op 480/70-R34 banden. 480mm breed, 70% wang hoogte (480*70% = wang hoogte), binnendiameter 34inch.

Hoe het met inch maten zit weet ik niet zo snel meer maar je zou precies dezelfde inch maat met visgraat er op kunnen leggen als je al het uitzoek werk niet ziet zitten. Kan wel zoals elders aangegeven iets verschil in zitten.

(klik om te vergroten)

Voorbeeldje velgmaat aflezen

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland TN 60 DA en hebben de trefwoorden new holland , velgen , vervangen en gazonbanden geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
846