Illustratie van:
6

Deutz F2L612 - Starterkrans vervangen

De starterkrans van mijn Deutz F2L12 is versleten hij zit boutjes vast aan het vliegwiel. Kan ik zonder problemen hem omkeren zodat de tanden die eerst achterlagen aan de voorkant komen waar de startmotor in grijpt. Zo ja waar moet ik eventueel verder op letten?

Deel dit topic

Reacties

Ja ; dat moet volgens mij wel kunnen ; zitten er ook schuine kantjes aan de tanden ? soms zijn starter-kransen uitgevoerd met schuine kantjes aan de tanden ; dit om het ingrijpen van het startmotor rondsel beter te laten gaan .
In dat geval zou ik er weer schuine kantjes aan slijpen ; dat maakt het aangrijpen makkelijker .
Dat gaat niet zonder meer, aan de binnenkant van de starterkrans zit een schuine kant om hem goed passend te maken op het vliegwiel. Ook de bevestigingsbouten zijn verzonken anders lopen ze tegen het vliegwielhuis. Je kan ook de starterkrans verplaatsen omdat de startmotor alleen op een bepaald deel inslaat. Wel de bramen verwijderen.
Quote Reactie van @farmkoos:
Je kan ook de starterkrans verplaatsen omdat de startmotor alleen op een bepaald deel inslaat.

Klopt, een motor stopt vaak op hetzelfde punt bij stilzetten, zodat ook het starten altijd op dezelfde plek van de krans plaats vind.
@radium45 zeker bij een 1en 2cilinder.
Basia en farmkoos bedankt voor uw informatie, hier kan ik wat mee.
@kluun als je er al zoveel tijd in steekt Zet er dan maar meteen een nieuwe op zou ik zeggen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz F2L612 en hebben de trefwoorden deutz , startmotor , vliegwiel , vervangen , versleten en Deutz f2l612 geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
481