Illustratie van:
10

John Deere X540 - Hydrauliekslang stuurcilinder repareren / demonteren

Goedemorgen,

Ik heb een hydrauliekslang van de stuurcilinder lek omdat deze tegen de vsnaar aangelegen heeft. (Zitmaaier John Deere X540). Ik wil deze graag laten repareren of een nieuwe laten maken maar ik krijg hem met geen mogelijkheid los vanaf de pomp. Op de pomp zelf zit een borgingsplaatje over de 4 leidingen heen, deze heb ik er af en als ik op tekening of foto's kijk zou de leiding in de pomp moeten zitten enkel met een o-ring er omheen. Ik krijg hem met de hand niet er uit en kan er met tools niet bij.

Kan de leiding ook gerepareerd worden zonder demontage? Of wie weet de gouden tip om hem los te krijgen van de pomp?

Alvast bedankt!

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Gat in slang.

(klik om te vergroten)

Middelste leiding op foto Is van de lekke slang.

Reacties

Hoe zit het op het punt waar de slang aan de leiding zit?
Dat zit geklemd en is helaas niet demontabel dmv schroeven bv. Daarnaast op een plek waar ik helaas niet bij kom.

(klik om te vergroten)

+1
Zou je die tekening misschien ook willen plaatsen ?
+1
Je hebt die plaat al van de pomp af die er bovenop zat wat ik zie. Dan moet je de leidingen er uit kunnen trekken. met wat draaien en wiebelen zou dat moeten kunnen.

partscatalog.deere.com/jdrc/sidebyside/…
Even sturen misschien?
(Met oliedruk de leiding er uit drukken)
+2
Met onderstaande tooltje is het gelukt. Morgen kijken of een hydrauliekbedrijf de slang kan repareren / nieuw persen of dat er een nieuwe originele john deere weer besteld moet worden.

(klik om te vergroten)

Quote Reactie van @Mayo1991:
tooltje

Heb je die er speciaal voor gemaakt?
+1
@Mayo1991 Die flexibele leiding had niet los gemoeten, mits je 15 à 20 cm vrije ruimte hebt links en rechts van het gat. Doorsnijden op de plaats van het gat en dan kan er een verbinding opgeperst worden. Althans zo doet mijn servicemonteur dit bij een kapotte leiding van de minigraver.
+1
@jd3140jb dacht ik eerst ook maar er is erg weinig ruimte onder en dan had ik de maaier weg moeten brengen. Nu is de slang hersteld bij de hydrauliekboer en kan ik hem weer monteren en maaien maar 😄

Dank voor jullie tips en het meedenken!

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere X540 en hebben de trefwoorden tekening , john deere , Repareren , lek , pomp , Gerepareerd , vervangen en demonteren geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
10
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
755