Illustratie van:
6

Ford 3000 - Voorlader werkt niet, er komt geen olie toe

Beste,

Ik ben een Ford 3000 in orde aan het zetten voor een kennis waarvan geen enkele hydraulische functie werkte (trekker stond reeds 4 jaar buiten)
De trekker is uitgerust met een oliepomp linksvooraan, aangedreven door de startkrans van de motor. Ik heb de filter vernieuwd en olie op peil gebracht en de hef werkt nu terug. De frontlader daar in tegen krijg ik nog geen beweging in. De drukleiding van de frontlader is aangesloten onder de stoel op het hefdeksel. Daar zit een stuurschuif die je volgens mij in 3 standen kan bedienen.
Als de schuif helemaal ingeschoven is kan ik de hef bedienen, op de 2 andere standen kan ik de hef niet bedienen maar komt er geen olie uit de drukleiding die naar de frontlader gaat. Deze drukleiding heb ik al eens gedemonteerd van het hefdeksel maar zonder resultaat als ik de stuurschuif op verschillende standen.
Heb ik iets over het hoofd gezien waardoor ik hier geen olie/druk heb op deze leiding? De hefinrichting werkt goed ook met gewicht gemonteerd in de hef.

Ikzelf werk dagelijks aan Fiat tractoren en dit is de eerste kennismaking met een Ford, dus de werking van deze trekker is mij onbekend. Is er ergens een hendel of knop die in een andere stand moet staan? Of is er ergens een gekend probleem die ik moet nakijken?
Alvast bedankt voor de reacties.

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Het ventiel met de flexibele drukleiding die naar de ventielenblok gaat van de frontlader.

(klik om te vergroten)

Hydraulische pomp op de motor.

Reacties

Hoi, pomp wordt door de nokkenas aangedreven. In principe is het zwarte knop voor op het ventiel uittrekken en dan moet de olie niet naar de hefcilindrt maar in de voorlader gaan. Als er iets niet goed zit moet je de de olie door de overdruk horen gaan. Evt even handleiding downloaden op fordsontractorpages.nl
@Hanomag22 Oke dankuwel voor de reactie. Overdruk is niet te horen als ik de zwarte knop uittrek.
@FiatArgi fan probeer eens zonder voorlader of de pomp zonder tegendruk wel olie uit t ventiel krijgt.
Zwarte knop is van een ventiel wat tussen hefventiel en hefcilinder zit. Als de knop is ingedrukt dan gaat de olie naar de hefcilinder, trek je de knop 1 stand uit, dan gaat de olie zowel naar de hefcilnder als naar de externe functie (in dit geval de voorlader), kiest dan de weg van de minste weerstand.
Trek je de knop 2 standen uit, dus zo ver als kan, dan gaat de olie alleen naar extern.

Let op: er komt dus alleen olie wanneer het hefventiel geopend wordt, dus wanneer je de hef-hendel ver genoeg omhoog zet. Zet je de hendel dan weer iets terug omlaag, dan komt het hef ventiel in neutraal, zet je de hendel verder omlaag, dan loopt de olie terug, de achterbrug in.

Zo zou het moeten werken, zo niet, dan zoals ook @Hanomag22 zegt, luisteren of de olie door het overdruk ventiel gaat, deze zit onder de achterbrug (een zeskantkop, ik geloof iets van 3/4" of 1"), daar waar de pers en retour leiding van de oliepomp aangesloten zitten.
+1
Ligt mij iets van bij dat je inderdaad die knop uitmoet trekken. En dan de Handel van de hef bovenin zetten. De hef zal dan niet stijgen, maar er moet olie naar je voorlader gaan
+1
Het is inderdaad gelukt nadat ik de hendel van de hef helemaal omhoog heb gezet.

Bedankt voor de reacties

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 3000 en hebben de trefwoorden voorlader , olie , trekker , gedemonteerd , hefinrichting , oliepomp , gewicht , tractoren , druk , werking , hydraulisch , hef werkt en hydraulische geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0