Illustratie van:
9

Fiat 82-86 - Uitgebrand opmaak of afval?

Hallo. ik kan een trekker fiat 82-86 kopen. probleem hij heeft in een brand gestaan. de motor en motor kap niets aan de cabine versnellingsbak. en banden zijn op gebrand. mijn vraag als project is dit te redden. de versnellingspook zit vast. maar zou dit niet los te krijgen zijn? hoe kan ik weten als er nog iets van te maken is?

Deel dit topic

Reacties

+1
Normaal moet je er afblijven.
We hebben verder geen info dan wat jij vertelt.
Maar als het echt heet geweest is zit alles muurvast en is misschien niet meer vorm vast.
Dus (misschien) uitgezet terwijl het niet zou moeten.

De kabine en versnellingsbak zijn dus uitgebrand.
Is er schuim of poederblusser gebruikt?
Of alleen water?
+5
@peter8 Lees je eigen tekst een na, ik begrijp er eigenlijk weinig van, behalve dat er brand is geweest.
Als jij het zelf al niet weet, hoe moeten wij het dan weten met alleen deze warrige tekst en zonder foto's?
Maar in het algemeen worden trekkers met brandschade gesloopt voor de onderdelen. Heeft het echt heel goed gebrand, dan is het gewoon oud ijzer.
Over het algemeen kun je zeggen dat zo lang er nog lak op zit, dat deel nog bruikbaar is. Geen lak = te warm geweest en niet betrouwbaar. Als het "gebakken" deel maar klein is, kun je daar misschien sloopdelen in zetten. Is het gebakken deel groot, dan kun je kijken wat de onderdelen die over zijn nog waard zijn. In ieder geval moet je er niet veel meer voor betalen dan oudijzerprijs. Uitgaande van 3000 kg (gewicht van de trekker) x €0,14 (geschatte oudijzerprijs) is dat hooguit €400 tot €500. Verder moet je, om er iets van te maken, massa's tijd hebben en liefst een donortractor.
@roscho ik kreeg vandaag 25 cent per kilo voor oud ijzer.
+1
@marco955 Ik zei ook GESCHATTE oudijzerprijs. Op bepaalde momenten kan de prijs hoger zijn en dan weer lager. In ieder geval: als die trekker flink gebrand heeft, is hij niet veel meer waard dan de oudijzerprijs en dan moet je hopen dat je er nog iets bruikbaars af kunt draaien.
Heel simpel, afblijven
Goeie tip: laat staan. Je kunt geluk hebben, maar vaak zijn dit ellende projecten.
Een Fiat 82-86 ken ik zo niet maar volgens mij niet de nieuwste meer, dus waarschijnlijk ook wel motorisch een paar aandachtspunten.
Mijn ervaring is dat er teveel warm is geweest en je lekkage blijft houden. Het geeft wel een kick om de trekker weer aan het werk te krijgen maar financieel moet jij dan ook gaan werken. Het gaat je veel tijd kosten dat moet je zien als leerproject maar simpele afdichtingen kunnen ook zo €80,- kosten en als er daar.meerdere van nodig zijn telt.het snel door. Maar goed, ik heb het zelf ook al eens gedaan dus ik snap het wel. Zou ik het weer doen ? Nee , koop dan maar een " gewone " opknapper

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fiat 82-86 en hebben de trefwoorden trekker , fiat , cabine , motor , versnellingsbak , banden , brand , kopen en uitgebrand geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
9
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
941