Illustratie van:
13

New Holland TM 150 - Versnellingsbak uitwisselen met die van een T7030

Goeiedag,
Hier in de buurt staat een TM 150 van 2001 te koop , die niet meer in de achteruit wil. Een van de Synchro’s is overleden. Betreft een Range command ABC bak.

Nu hebben wij een complete T7030 waar de bak nog van goed is. Ook range command.

Is dit 1 op 1 passend? En als dit niet het geval is zijn TM bakken makkelijk te reviseren?

Alvast bedankt!

Deel dit topic

Reacties

Waarom zou je een T7030 daarvoor opofferen? Is die zo slecht🤔
@Hobby boertje ja de cabine en vooras ontbreken
@fendtvario415 kan je beter cabine van tm erop zetten 🤪
T7030 bestaat niet in range command, en dan nog is het huis anders
@wouterdp excuus is een 7040
@wouterdp daar kon je nog wel is gelijk in hebben dat de 7040 Full powershift is en de TM 150 powershift met groepen.
.

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Zoals eerder aangegeven is T7000 reeks full powershift (power command) en je zegt dat de tm een range command is. Bepaalde interne onderdelen in de bak zijn hetzelfde, maar de hele transmissie past sowieso niet.
De synchro voor de achteruit versnelling van een range command zit aan de achterzijde, splitsen tussen transmissie en achteras om deze te kunnen vervangen. Als je enkel deze synchro vervangt en geen volledige revisie doet moet de bak in principe niet van de motor af.
Cabine afnemen vind ik sowieso wel het handigst om alles los te maken, maar is in principe ook mogelijk met de cabine op te steunen en er boven te laten 'zweven'
Toevallig een linkje of info van waar die tm staat?
Bij de oude fords kon je allerlei motoren aan allerlei versnellingsbakken schroeven. Op het laatst hadden wij op onze krakei een powerstar motor voor een versnellingsbak die origineel in een 6600 industrie trekker had gezeten. Is dat bij de nieuwere types niet meer zo dat je alles achter elkaar kunt knopen? @nhmonteur , @RPCounty ?
+2
@MaxxuM4ever een trekker met een range command transmissie kan je niet zo maar vervangen voor een powercommand transmissie. Deze transmissie word heel anders aangestuurd en heeft daarvoor andere computers kabelboom enz nodig.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland TM 150 en hebben de trefwoorden new holland , versnellingsbak , passend? , bak , overleden en range geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
13
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
2.011