Illustratie van:
8

Renault Super 7 - Speling koppeling pedaal links en rechts

Hoi ik heb gemerkt dat er nogal wat speling zit in mijn koppelings pedaal. Speling zit van links en naar rechts. Ontkoppel doet hij prima. Moet ik nu het hele pedaal vervangen of zit er nog een soort van bus die is uit gesleten?
Waar zou ik die onderdelen kunnen vinden? Heb gezocht maar kan deze nergens vinden.

Groetjes Rob

Deel dit topic

Reacties

+1
Ik zou er een bus inzetten, ook als dat er niet inzit.
Ik ben niet bekend met Renault en de onderdelenvoorziening, maar als je het pedaal demonteert kun je kijken of er een bus in zit of in heeft gezeten. Bij Kramp/Techniekwebshob zijn bronzen glijlagerbussen in vele maten leverbaar. Je kan de bestaande bus dichtlassen en weer op de goede maat uitboren, of een nieuwe stalen bus aan het pedaal zetten
De zijdelingse speling opvullen met ringen kan ook al veel schelen, dat is meestal de eenvoudigste en snelste tussenoplossing wat de grootste ergernis weghaalt
@arnold-arentze Lassen zou ik niet zomaar doen. Het materiaal kan zo hard worden dat je er weinig meer mee kan.
@JD3010 Met oplassen uitfrezen met een handfreesje. Boren in een las valt niet mee idd
+1
@arnold-arentze Ik heb het blok van mijn Lanz een paar jaar terug gelast, maar die las was keihard geworden. Alleen slijpen wou nog en frezen met een speciaal, harde frees. Ik ben er daarom geen fan van, uitboren er een (overmaats) bus in zetten is voor mij daarom een veel betere optie.
+1
Waarschijnlijk omdat het al zover heen is is het gat niet mooi rond meer dus uitkotteren en inderdaad bus in maken
+1
Thx voor jullie reactie, ga vanmiddag eens kijken. Update volgt.
+2
Heb de speling uit het pedaal gekregen. In het pedaal zit een messing bus maar die is uit gesleten. Is nog wel rond maar veelste ruim geworden. De vorig eigenaar had er iets van kunstof bus of dergelijks tussen gestopt. Dit was bijna weg gesleten. Te weinig gesmeerd vermoed ik.
Heb iets gevonden wat de speling kan opvangen. Nu is de koppelingspedaal weer bijna spelingsvrij.

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Renault Super 7 en hebben de trefwoorden renault , super , hoi , koppeling , onderdelen , vervangen , gezocht , speling , pedaal en bus geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
8
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
377