Illustratie van:
3

Unimog 406 - Werking aftakas unimog 406

Hallo,


Ik heb vorige week een front klepelmaaier gekocht voor mijn unimog 406. Aangezien ik mijn aftakas nog nooit echt gebruikt heb vroeg ik mij enkele dingen af:

Rond welk toerental zit je op je 540 toeren en bij veranderen van de hendel op 1000 toeren?

Hoe kun je weten als je een dubbele koppeling hebt, heb nog nooit met een dubbele koppeling gewerkt dus weet niet goed wat ik me erbij moet voorstellen

Achteraan heb ik een tussenbak die de aftakas naar beneden brengt, heb gehoord dat deze niet al te sterk zijn, klopt dit?

Alvast bedankt!


Gillian

Deel dit topic

Reacties

+1
Hoe kun je weten als je een dubbele koppeling hebt

Bij de meeste Unimogs wordt de aftakas ingeschakeld met een luchtschakelaar. Deze bedient alleen de aftakas. Daarnaast heb je een pedaal voor de rijkoppeling. Dan heb je dus 2 koppelingen: dubbele koppeling.

Rond welk toerental zit je op je 540 toeren en bij veranderen van de hendel op 1000 toeren?

Als het goed is, staat daarvoor een aanduiding op je toerenteller. Anders zou ergens een sticker moeten zitten waarop je dat kunt zien. Meestal ligt dat toerental zo rond de 2000, voor beide snelheden.

Achteraan heb ik een tussenbak die de aftakas naar beneden brengt, heb gehoord dat deze niet al te sterk zijn, klopt dit

Die tussenbak zal vast het vermogen van de motor aan kunnen. Je moet alleen geen onbenullige dingen doen als eerst vol gas geven en dan plotseling die aftakas inschakelen. Als je begint te draaien bij 800-1000 toeren, zal er weinig verkeerd gaan.
+1
@Gillian Vermeulen een 406 kan ook een dubbele koppeling onder het pedaal hebben. Dat merk je door de koppeling helemaal in te trappen en dan de pto aanzetten en een versnelling schakelen. Als je de koppeling op laat komen dan merk je of alles tegelijk gaat (enkele) of dat eerst de pto gaat draaien en als de koppeling verder op komt gaat hij rijden (dubbele) dit noem je een doordraaiende pto.
+1
@redeagle14 Ja heb vandaag eerste keer met de klepelmaaier gereden en is inderdaad zo dat de aftakas eerst begint te draaien, wanneer ik de pedaal verder loslaat pakt hij pas om te rijden.
Bedankt voor de hulp!

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Unimog 406 en hebben de trefwoorden unimog , aftakas , koppeling , toerental , pto , werking , klepelmaaier , toeren , dubbele , hendel en Unimog 406 geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
318