Illustratie van:
14

Massey Ferguson 6270 - Kruipversnelling in hoge groep.

Weet toevallig iemand of dat het kwaad kan als je met een MF 6270 de kruipversneling in de hoge groep gebruikt? Als de trekker nu in de Kruipversneling staat gaat hij niet in de hoge groep. als je het hendeltje van de kruip wat opzij trekt zodat hij net de schakelaar niet pakt en dus niet weet dat hij in de kruip staat doet hij dat wel. Nu lijkt het mij wel handig om ook de hoge groep te kunnen gebruiken in de kruip versnelling om een beetje vlot te kunnen draaien op het eind, want de kruip steeds in en uit schakelen werkt ook niet erg soepel. Maar ik vraag mij af of het kwaad kan als ik zorg dat de schakelaar van het hendeltje van de kruip niet werkt en dus gewoon hoog-laag wil schakelen in de kruip.

Deel dit topic

Reacties

+1
Mijn vader heeft een MF 3050 gehad ook met kruipbak , die werkte alleen als hij in de lage groep stond net als jou trekker ,Dat de kruipbak niet werkt in de hoge groep de reden is dat waarschijnlijk de kruipbak te zwaar belast wordt en kan sneuvelen , Dus ik zou het niet proberen , wie weet wat je aan richt aan schade. De dealer heeft ons ook destijds verboden om zwaar trek werk te doen in de kruipversnelling.
@David Bakker oké jammer, ik vraag mij af hoe andere mensen dat doen met kruip werk. Om even vlot te kunnen draaien zou het het mooist zijn om even een wat hogere snelheid te kunnen rijden.
+1
De leraar op school zei dan: 'Die tandwielen vliegen dan als een straaljager rond, en dat vinden ze niet fijn'. Maw, het toerental in het planetair van de kruip zal veel te hoog worden.
@BouwmanH Oké gaan we dan maar niet proberen. Had makkelijk geweest.
+1
@BouwmanH Dat is afhankelijk of de kruip voor of achter de bak zit.
+1
@radium45 Die bakken ken ik wel. Jij niet zo te lezen 😉
@BouwmanH nee heb het over de kruipbak in het algemeen. Ben geen mf fan en kenner
+2
Quote Reactie van @BouwmanH:
Die bakken ken ik

De "kenners" hier zeggen dat het wel kan.
Ben benieuwd of ze ook bereid zijn de kosten te delen als het fout gaat...
+1
Ik meen dat bij een 6270 de kruip aan het eind van de versnellingsbak zit, dus de snelheid van tandwielen lijkt mij niet zo'n punt. Maar het is niet bedoeld om maximaal trekkerkracht te leveren, gewoon keren op een kopakker zou volgens mij geen probleem moeten zijn
+1
@De MF man ze hebben het niet voor niks beveiligd hè, gewoon niet doen dus.
+1
@DANOONTJE POWERR klopt maar ze hebben bijvoorbeeld ook de 540 e aftakas, die gaat automatisch uit bij 600 toeren, ontzettend klote. Als je daar zorgt dat hij de schakelaar niet raakt kun je hem ook op 750 toeren draaien bijvoorbeeld. Bij de 6400 serie werkt dat niet meer op die manier
@De MF man Klop zover ik weet zit de kruip vanachter bij de Hydro pomp. Ik znap zelf ook niet waarom het niet zou kunnen. Ik snap wel dat je dan geen zwaar trek werk moet gaan doen maar draaien lijkt mij ook te kunnen. Maar tog zou ik voor ik het probeer eerst van iemand die het ook al jaren zo doet ofzo willen horen dat het geen problemen geeft. Bij de mf155 draaien we ook altijd in de hoge groep met kruipwerk.
+1
@johnny mf Dacht ook dat het moet kunnen, hier rijden ook een paar boeren met een 6270 in de kruip voor de kistenrooier om vroege aardappels te rooien, die zetten hem ook in de hoge groep om te draaien op de kopakker
+1
@johnny mf en we praten over hoge belasting, het idee daarbij is als het in de lage groep niet te trekken is is het niet de bedoeling dat je dat in de kruip gaat doen

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 6270 en hebben de trefwoorden trekker , massey ferguson , ferguson , massey , versnelling en schakelen geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
14
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0