Illustratie van:
4

Deutz D4005 - Er stroomt diesel uit de overloop plug tijdens verversen

Hallo,

Ik heb zojuist de olie van de dieselpomp ververst zo als meerdere keren beschreven op het forum hier.

De schroef op het vierkante plaatje aan de linkerkant uitdraaien, en vervolgens olie toevoegen aan de bovenkant door de vuldop.

Toen ik de overloop schroef opendraaide kwam er een hele grote hoeveelheid diesel / olie mengsel naar buiten stromen.

Hoort dit, of moet dit normaal ergens wel lekken via een overloop?

Heb er vervolgens olie in gedaan tot er nieuwe olie naar buiten stroomde uit de overloop.

Ben benieuwd of dit gewoon prima is, of dat er misschien iets lekt in de pomp of dat er een ontlucht / overloop verstopt zit.

Groeten,
Len

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

+2
Klopt gebeurt wel vaker dat daar enige lek diesel om het zo maar te zeggen wat vermengt met de olie. Hoelang is het geleden dat het ververst is? Ik vervsng hem vaak gelijk met de motor olie en dat is vaak om de 2 jaar +/- 150 uur en dan heb ik dit ook wel wat,
+2
Als de pomp nieuw is zal dit niet mogen, maar na een aantal jaren en uren zullen de plunjers versleten raken en zal er diesel bij de olie komen. Niet heel ernstig als het maar niet te erg word. Het pijpje aan de achterkant van de pomp zal er voor zorgen dat de lekdiesel weg kan, lekt hij hier ook uit? Hoe zag de olie eruit die eruit kwam? Soms is het wel eens raadzaam om het dekseltje helemaal eraf te halen zodat alle olie eruit kan want je kan ze namelijk niet aftappen.
+1
@goeiedag eem @Kramer U800 bedankt voor de info.

Ik heb de trekker nog niet zo lang. De man waar ik de Deutz van kocht vertelde dat de olie recent was vervangen. De motor en pompolie waren nog mooi van kleur.

Ik ga eens kijken of het pijpje verstopt zit voor de lekdiesel.
+1
@LG0enga ik neem die olie wel vaak mee met de motorolie omdat het een kleine moeite is, maar veel doen het niet dus kans is groot dat hij niet vervangen is

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D4005 en hebben de trefwoorden olie , deutz , lekt , pomp , diesel , dieselpomp , lekken , d4005 en deutz d4005 geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
4
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0