Man overlijdt tijdens maaiwerkzaamheden in speeltuin op camping

Een man is woensdagmiddag overleden na een ernstig ongeluk op een camping aan de Broeder Hogardstraat in Boekel. Tijdens maaiwerkzaamheden in de speeltuin, probeerde de man een speeltoestel aan de kant te houden. Daarbij werd hij in de maaier die achter een tractor hing, getrokken.

Het zou mis zijn gegaan toen de man iets voor één uur een wipkip aan de kant wilde trekken en vervolgens met zijn voet in de frees verstrikt raakte. Dat is een hele scherpe maaier waarmee de grond losgeploegd kan worden. De man raakte vervolgens bekneld tussen de frees en de tractor.De hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, kwamen massaal naar de camping. De man is daar nog gereanimeerd, maar dat mocht niet meer baten.Het gebied rond de speeltuin is afgezet. Volgens de politie gaat het om een arbeidsongeval. De man zou dus geen gast zijn van de camping.

Deel dit topic

Reacties

+6
roscho
"Een frees is een hele scherpe maaier waarmee de grond losgeploegd kan worden."

De schrijver heeft duidelijk geen verstand van land- en tuinbouwwerktuigen.
Overigens wel een heel tragisch ongeval.
+5
MaxxuM4ever
@roscho ik las ook eens een artikel waarin een windroeier beschreven werd, op het plaatje stond een wiers. Heerlijk toch een artikel schrijven zonder gehinderd te worden door kennis van zaken en het ook niet in willen winnen als je het zelf niet helemaal weet.
+1
peter-witvliet
@MaxxuM4ever schandalig dat ze het type plaatje niet heeft benoemd, en de urenstand. ik ben het eens met @roscho zeg gewoon landbouwwerktuig, dan zit je altijd goed.
+1
Weidezicht
@roscho vindt dat de schrijver dan nog behoorlijk zijn best heeft gedaan om uit te leggen wat voor soort machine zoiets dan is. Voor 99 procent van de lezers is het ongeluk en de gevolgen het nieuws, niet de exacte machine, want zelfs dan weten ze nog steeds niet wat het is.
+2
walker1
Maaier, frees, hakselaar, gehaktmolen, kernbom, boze schoonmoeder, wat het ook is, het nieuws is dat iemand bij een vreselijk ongeluk is overleden. Maar nee, bij TF gaan we dan discussiëren omdat een journalist blijkbaar niet gespecialiseerd is in agrarische werktuigen. Het is toch ook belachelijk dat die journalist niet even het merk en type van de trekker in zijn artikel genoemd heeft.
+3
roscho
Quote Reactie van @walker1:
bij TF gaan we dan discussiëren omdat een journalist blijkbaar niet gespecialiseerd is in agrarische werktuigen

Als je niet weet om welk werktuig het gaat, vertel dan dat iemand is omgekomen bij een ongeluk met een landbouwwerktuig. Dan sla je niet zo'n flater als nu en is het ongeluk er niet minder verschrikkelijk om. Wek in ieder geval niet de schijn van deskundigheid met zo'n nonsens-uitleg.
+2
MaxxuM4ever
@walker1 precies en altijd international 1455 in je artikel noemen, dan heb je sowieso meer aandacht en lezers. Ik snap wel dat de aantallen abonnementen voor de gedrukte pers al jaren dalen.
+1
langeslagdiesel
Sorry. Maar ik vind dit toch een heel ongepaste manier van commentaar geven bij deze berichtgeving. Komt bij mij een beetje over als op een uitvaart lopen zeiken met een groepje mensen over de kwaliteit van van de koffie op de vorige uitvaart. Lekker belangrijk ook voor de nabestaanden hoe een journalist de machine noemt waar je naaste het leven heeft moeten bekopen.
MaxxuM4ever
@langeslagdiesel Dat komt een beetje doordat we hier redelijk overspoeld worden met nieuwsberichten van ongelukken die soms maar iets met landbouw te maken hebben.
Natuurlijk is ieder ongeval er eentje te veel en zou je wat kunnen leren van de pech van een ander om je eigen werk en omgeving veiliger te maken, maar door de overvloed van berichten van situaties waar velen nooit zullen komen en slachtoffers die velen niet kennen verliezen ze mijn inziens een groot deel van hun waarde en als dan de kwaliteit van de nieuws artikelen ook nog te wensen over laat vormt dat een makkelijk bruggetje om hier dan op in te hakken.
+1
roscho
Quote Reactie van @langeslagdiesel:
ongepaste manier van commentaar geven bij deze berichtgeving

En ik vind het ronduit ongepast dat op zo'n onzorgvuldige manier verslag wordt gedaan van een ongeval waarbij nota bene een dodelijk slachtoffer is gevallen. Óf vertel precies hoe het zit, óf hou je op de vlakte en spreek bijv. over een 'ongeval met een landbouwwerktuig'.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden tractor , ongeluk , grond , politie , getrokken , vastgereden , maaier , frees , man en overleden geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
11
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
1.820