Illustratie van:
1

Amazone Zaaicombinatie - Problemen met fijnzaadrad afgifte

Beste allemaal,

Wie heeft er ervaring met een Amazone D8 zaaimachine?

Ik heb het probleem dat de normale zaairaden onbedoeld gaan meedraaien met de fijnzaadraden. Daardoor klopt de dosering niet meer. De palletjes waarmee je die normaal koppelt zitten aan de goede kant. Ik denk dat de wieltjes klemmen aan de zijkanten en daardoor mee gaan draaien. Ik zal hieronder een foto toevoegen.

Wie herkent dit? En vooral: hoe is dit het beste op te lossen?

Alvast dank voor het meedenken!

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Hier een foto van de zaaiwieltjes. Links het fijnzaadrad, en rechts het normale zaairad. De houten wigjes zitten er nu tussen om toch voor de regen te kunnen zaaien.

Reacties

Gelijk een tweede vraag voor de kenners: de vier kunststof blokjes in de as van het aandrijfwiel zaten muurvast. Hoe kan dat ineens? Of hoort de as ten opzichte van het huis te draaien, en is het lager gewoon kapot? Volgens tekening zijn as en huis één geheel. Nu opgelost door ze na te maken van hout.

(klik om te vergroten)

Links in beeld ligt nog zo'n kunststof blokje.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Amazone Zaaicombinatie en hebben de trefwoorden amazone , ervaring , zaaimachine en Zaaicombinatie geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
187