Illustratie van:

Massey Ferguson 6140 - typische gebreken bij deze serie?

Kunnen jullie me vertellen of er typische gebreken zijn bij de MF 6140? Ik heb een occasion op het oog en wil graag weten waar ik extra op moet letten.
Alvast bedankt voor jullie reactie, Math

Deel dit topic

Reacties

MF-power
Nou echt gebreken hebben wij nog nooit echt mee gehad 1 keer was hefgedeelde kapot zat storing bij de knopjes ergens, voor de rest bevalt trekker echt super! trekt goed door verbruik valt nog mee... wij zijn er goed over te spreken. 😄
DaanHaar
Heb nog wel een 6150 2WD staan. Net ding en technisch prima en goed in de banden.
Kamps
Schakelaar van de hef en de omkeer waren problemen die wij gehad hebben. Welke heb je op t oog onze oude
frank_mf
IK hoop voor je dat er een omkeer onder het stuur op zit.
trean
@frank_mf

wij hebben een 6180 met omkeer onder het stuur, ik heb ook wel eens op eentje met zijschakeling gewerkt en dat werkt sneller, je hoeft dan niet silt te staan met rijrichting wissel en je hebt dan een neutraal stand.
jochemlansink
frank_mf
@trean

Werkt die niet als een powershuttle dan? zonder koppelen bedoel ik dus?
trekkerfanz-h
@frank_mf

Nee zoals ik gedaan heb bij de 6190, was het hendel om koppelen wachten tot de piep over is en hij staat in de rijrichting.
frank_mf
@trekkerfanz-h

Niet onder belasting dus?
trekkerfanz-h
@frank_mf
Nee maar zo heb ik het toen uitgelecht gekregen hoor.
frank_mf
@trekkerfanz-h

Ook apart dan ik dacht dat die dingen ook later opgebouwd werden omdat die zijschakeling ouderwets was en slecht werkte met voorlader. Maar was dus geen verbetering als ik @trean begrijp
trekkerfanz-h


Was bij deze 6190. Het reed echt niet verkeerd hoor en sleurde als een paard. Lagen een heleboel stalen palen op. Maar het is eigenlijk een soort dyna4 maar dan nog met een schakelpook.
frank_mf
@trekkerfanz-h

Ja ik weet het, de versnellingsbak is in grote lijnen gelijk aan de 6200 alleen bij de 6200 is de omkeer en de dynashift in één geïntegreerd op de powercontrol. bij die 6190 moest je als het goed is met zo'n klein hendeltje onder het stuur A-B-C-D kiezen.
trean
@frank_mf

nee je moet de koppeling helemaal intrappen en als je dan stilstaat schakkeld hij pas over,
er is geen neutraal stand,

de powerschif zit op een hendel eronder
trean
Onder belasting schakkelen kan pas vanaf de 6200 serie

er zijn bij onze dealers zelfs trekkers omgebouwd naar zijschakelijng
massey8690
Goede trekkers, paar keer (snel) van voor naar achter schakelen waar de verkoper bij staat, schiet ie dan in de storing dan heeft ie misschien een (klein) computer probleempje, dat is zo een beetje het gevoeligste van de hele trekkerserie, verder zijn wij er heel goed te spreken over, als er nog een rode/roze cab stoel in zit dan zal ie wel een keer versleten zijn op het naar voor en achteruit gedeelte.
we hebben er 10 jaar terug 2 gekocht waarvan er 1 een jaar gelede is ingeruild, andere loopt hier nog trouw, dus weten wel een beetje wat de gebreken zijn 😉

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 6140 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
16
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
33