Capaciteid veenhuis combi 2000

Hallo mede tférs

ik ben met een opdracht op school bezig. en moet ik de capaciteid weten van een veenhuis combi. ik moet dan paar opraap wagens met elkaar vergelijken. welke meeste capaciteid enzo heeft.

hoeveel kuub/uur of hoeveel ha/uur is bij jullie haalbaar met een combi wagen? dan van uitgaan van een gemiddelde snee gras.

alvast bedankt

Deel dit topic

Reacties

frank_mf


Ik denk dat je dan bij @lakes moet zijn, die hebben er een paar lopen volgens mij 😉
Siebenga
Wat een K opdracht.. capaciteit is van te veel dingen afhankelijk
frank_mf
@Siebenga Hij bedoeld natuurlijk onder gelijke omstandigheden. Maar het blijft niet te doen natuurlijk. Tijdje terug stonden in trekker opraapwagentesten, alleen geloof ik geen veenhuis 😞
fendt-412
Die test van de boerderij heb je ook niets aan. Staat niks in over vermogensbehoefte, snijresultaat en laadcapaciteit. Terwijl dat in mijn ogen het belangrijkste is.

Bij de "vakbladen" lopen ze alleen 1x om een machine heen hoe ze afgewerkt zijn en of er wel een sticker bij de vetnippels zit. De rest is allemaal literatuurstudie die iedereen wel kan maken met wat folders naast elkaar. Oftewel, je hebt er niets aan.
woutkuiphuis
2000 kuub 😃
radium45
@Siebenga

Daar kun je toch geen zinnig antwoord op geven.
frank_mf
@fendt-412 De test die ik bedoel hadden ze ze wel allemaal getest hoor 😉 Of het was een ander blad, maar dacht trekker. Allemaal achter dezelfde JD geloof ik 😉 Maar ik denk dat je aan die testen in dit geval idd niet zoveel hebt 😛
fendt-412
@frank_mf

Ze hebben ze wel getest, maar wat je daarvan terug vindt op papier valt vies tegen. Verwacht je toch minstens de vermogensbehoefte oid. Bodemketting is handig om te weten, alleen is met een andere pomp aardig eenvoudiger te wijzigen dan de invoer.
frank_mf
@fendt-412 Das waar 😛 Haha wij hebben nog een Mechanische bodemketting op de aftakas en zo'n touwtje haha 😛
CaseCS130
Vertel die leraar maar dat dit een opdracht van niks is. Vergelijken heeft alleen zin als je de belangrijke punten inzichtelijk kan maken. En zelfs een blad als Trekker of Boerderij lukt dat al jaren niet meer.
En objectief en goed vergelijkbare informatie van eigenaren verkrijgen zal nooit lukken. De omstandigheden zijn altijd verschillend en men zal snel geneigd zijn iets te positief te zijn over eigen materiaal.
Siebenga
Laat je niet in mineur praten en zie dit als een mogelijkheid! Zorg dat je dit misschien zelf kan gaan testen.. Trekkers uit verschillende pk klassen en laden maar.
711feldliebe
Wij hebben er ook een echt super wagen ik zal het even na vragen wat de capaciteit is je kan zeker 15/20 km rijden bij een gemiddelde opbrengst en een fendt 711
711feldliebe
Iedereen heeft een andere menig of verhaal precies zul je er nooit achter komen !
jouwstra
Wij hebben een gem. capaciteit van een 40/45 ha in 8 uur met een gemiddelde opbrengst.
Onze grootste hoeveelheid in 12 uur ligt bij ons op 55ha in de 2e snee...
Maar zoals al veel anderen hebben geschreven hangt af van veel dingen, gewas,snelheid,afstand van/naar boerderij,trekker... en ga zo nog maar even door. Maar suc6 met je opdracht
Siebenga
Als je slim bent pak je een leeg a4tje en schrijf je daar overdwars op

Wil je capaciteit koop je een pottinger jumbo!

je naam datum en klas er onder en je hebt een voldoende 😃
selten
Exact gezien 2 keer de helft.
ljdekker
Als je het presteert om capaciteit 3 keer verkeerd te spellen is het ook niet zo gek dat je zulke opdrachten krijgt.
Boerenjongen16
@velsje Ik zou een 2/ 3 tal loonwerker opzoeken met zo'n combi. Kan je het netjes aanvragen, en een gemiddelde uit peilen.

( Vraag het dan niet aan de baas, maar aan de chauffeur die het opraap werk verzorgd.)
lakes
Tsjah...... Erg lastig om daar een zinnig antwoord op te geven. Het is namelijk van vrij veel factoren afhankelijk;

-soort gras (stengelig/suikerrijk/vet/lengte/enz enz)
-soort bodem (veen of zand geeft hele andere resultaten ivm trekkracht)
-afstand zaken (van land naar boerderij/lengte kuil/ruimte op erf)
-vermogen van de trekker
-ervaring van de chauffeur
-hoeveelheid messen
-scherpe messen

Ik vind het persoonlijk een opdracht waarvan de uitkomst op gebakken lucht gat lijken.

Maar desalniettemin zal ik is aan de chauffeurs vragen hoeveel ha per uur ze tijdens de 2e snee weg kunnen rijden. Maar ik ben bang dat ze als eerste vragen "Bij welke klant dan?"
DaanHaar
Vergelijk dan in elk geval de punten die vergelijkbaar zijn zoals: netto inhoud, pick up breedte, rotorbreedte en doorsnede, stuw oppervlak (hoeveel vierkante cm oppervlak heeft de rotor om het gras door de messen te drukken), banden, lossnelheid, mate van automatisering, enz. Als de leraar het dan nog onvoldoende vindt laat hij maar vertellen wat de wagen is met meeste capaciteit.
DaanHaar
Mijn punten zijn vaste gegevens, daar naast is het wel goed om de variabelen zoals andere tf's die aangeven te noemen, kunnen ze niet zeggen dat je er geen aandacht aan hebt besteed.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
21
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
14