Bandenmaat ford

Hallo ik heb een ford 2600 en heb ga woensdag niewe achterbanden halen 540-65 r28 met velgen erbij weet iemand of die er ook goed onderpassen?

mvg patrick

Deel dit topic

Reacties

boerekebart
In de hoogte enz zullen ze wel passen. maar als de velg is voor 8-gaats ford, zou het wel moeten passen. als je er naar gaat kijken moet je even de maten opnemen van de plaats van de boutgaten in de velg 😉

en anders moet je de wielplaat overzetten als dit al past natuurlijk
fordjuh94
Nee het is wel de zelfde wielplaat en alles mer ik weet niet of ik dan tege de spatbord steunen kom;)
boerekebart
@fordjuh94
dan neem je de wieldiameter op van de nieuwe wielen. dat delen door 2. dan neem je de hoogte van het midden van je as tot onderaan de slijkkappen. als je zo kan zien dat de hoogte tot de slijkkappen ruim genoeg is, dan zullen deze wielen wel passen
jammermaarhelaas
Als ik het hier snel even nareken lijkt het er op dat het krap gaat worden. Deze banden zijn in een tabel van Michelin 120mm hoger dan een 13.6-28, dus zitten ze 6 cm dichter onder het spatbord. Ook is de band zo'n 20cm breeder dan een 13.6, dus komt 10 cm verder naar binnen richting spatbord. Je kunt zo even nameten of dit past.
Wanneer je de velgplaat op verschillende diepten kunt monteren (spoorbreedteverstelling) dan kom je er misschien wel mee weg.

Je kunt zo nodig een onderlegplaat van de juiste hoogte tussen je spatbord en achterbrug leggen om het spatbord op te hogen. Je moet dan ook even bij de treeplanken je spatbord een stukje verlengen (met bv. een strip van de juiste breedte die je aan je spatbord bout en aan de treeplank) zodat het spatbord niet gaat slakkeren.

Even kijken of je electriciteitskabel genoeg ruimte heeft, er is standaard nog wel wat ruimte over meen ik.

Maar voor ik wielen ging halen zou ik eerst even kijken of dit wel past (persoonlijk meten dus)

Wat wil je met die brede banden gaan doen? rijden op 0,4 bar of over het water? 😄
tjnoordhorn
Als je mooie breede banden wilt zou ik gaan voor 420/65 r30
selten
@tjnoordhorn
540 is breder als 420. En dan is de 420 ook nog 2" hoger...
SJB533
@jammermaarhelaas
Past 16.9R28?

Bij een 540 zul je eventueel de spoorbreedte nog moeten verstellen, om m aan de spatbordzijde niet aan te laten lopen...
SJB533
@tjnoordhorn
Zal niet passen...
jammermaarhelaas
@SJB533

Dat zou ik niet weten, maar het zou best wel eens kunnen zonder de spatborden te verhogen. We hebben er zelf 13.6-28 onder liggen, die passen goed, zowel in de breedte als in de hoogte. De montagesteunen van de veiligheidsbeugel die tussen spatbord en achterbrug zit, brengen bij onze 2600 de spatborden trouwens ook al een kleine 20mm omhoog.
16.9 zal ergens rond de 430mm breed zijn, dus de 540 is nogal een stuk breeder. Je zult denk ik zeker met de spoorbreedte moeten gaan werken bij 540, dus krijg je een heel wat bredere 2600.
tjnoordhorn
@SJB533

r30 is te hoog zeker?
SJB533
fordjuh94
Ze komen onder een ford super dexta af dus eigelijk zou het moeten passen of niet? en er zit nog 3 cm profiel op

grt
selten
@fordjuh94
Wa voorn achterwiele liggen der standaard op?
fordjuh94
12.4 r32
selten
Dan worden ze 6 centimeter hoger. En +- 20 centimeter breder.
fordjuh94
Dan zou het moeten passen:P

grt
fordjuh94
Bedankt voor reacties

grt
selten
@fordjuh94
Mogelijkheid is er ja. Ik weet nie hoeveel kwa hoogte je over hebt. Maar hoort te passen.
fordjuh94
Ze passe:)

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
19
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0