Ford 4000 - Problemen met hef inrichting

Mijn positie regeling regelt niet bij en als ik hem op draft zet valt mijn hef naar beneden.
Hoe komt dit en wat kan ik er aan doen???

MvGr John
johnny 4000

Reacties

Wimsumar
Beste Johnny 4000: De hefinrichting staat vermoedelijk op trekkrachtregeling.
Zet het "merkwaardige" hendeltje (onder de zitting, achter je rechtervoet) in de andere stand.
ford5000
Ik denk inderdaad ook dat je, zoals @Wimsumar aangeeft, het kleine hendeltje op trekkrachtregeling hebt staan. Dat hendeltje moet zo goed als recht omhoog staan als je van de positieregeling gebruik wilt maken.
johnny 4000
Het probleem is als het hendeltje recht omhoog staat dus in de positieregeling stand regelt deze niet bij als je hobbel of gat gaat! En als ik het hendeltje overschakel naar draft (naar beneden) valt de hef inrichtig in vrije val naar beneden! Hoe komt dit en wat kan ik er aan doen?
ford5000
@johnny 4000 Nee, dat zal hij in positieregeling ook nooit doen dat bijregelen. Daar is juist de trekkrachtregeling voor bedoeld.
Je moet aleen wel zorgen dat wanneer je het kleine hendeltje naar beneden, dus op trekkrachtregeling, naar beneden duwt de hendel van je hefinrichting wel helemaal bovenin staat, anders dondert hij je inderdaad met een rotklap naar beneden. Of je zet natuurlijk eerst het werktuig aan de grond voordat je het kleine hendeltje naar beneden duwt.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 4000 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!