International 845 - Hydrauliek olie in carter

Hydrauliek olie bijgegoten omdat deze niet meer tot aan de peilstok kwam. Enige tijd later zag ik olie komen uit de carterontluchting en wanneer ik dan motorolie-peilstok uittrek, stroomt de olie er langs daar uit... Iemand een verklaring hiervoor?

Deel dit topic

Malf

Reacties

+1
Siebenga
Eummm waar heb je die hydroliek olie in gegooid? lol
staaf
@Siebenga Haha daar dacht ik ook aan.
+1
Ferdinand mf
Ik weet niet precies hoe het zit, maar volgens mij zit jouw hydroliek pomp op de distributie gemonteerd, en het kan dus volgens mij zijn dat er een keerring lekt waardoor je olie uit de achterbrug in het carter krijgt.
Malf
Dus pomp demonteren en dan zou het probleem zichtbaar moeten zijn?
1046
Waar heb je et bijgevuld???????????
Malf
Jah, achteraan bij hydrauliekblok natuurlijk...
lindehydrocart30
Als je de pomp op de distributie hebt zitten, kan het zijn dat je afdichting in de pomp lek is, waardoor hij hydrauliekolie in het carter gooit. 😄

wat ferdinand MF zegt 😉
fiatgroep
Dat klopt dat zelde probleem heb ik met kraan ook gehad, nieuwe kering in de pomp gezet en het probleem was over.pomp kan ook stuk zijn even kijken of er ook speling op de as van de pomp zit.
+1
marcpd
Zit er daadwerkelijk te veel olie in de motor, hoe kun je zien dat het teveel aan olie, hydrauliekolie is, kan evengoed koelwater zijn of dieselolie. Als er olie uit de ontluchting komt is dat niet een zo best teken.
john deere 7810
@marcpd

leg eens uit. wat is er dan niet goed? kunt wel zeggen dat het niet goed is maar dat snapt hij ook wel
caseih212
Wat lindehydrocart30 zegt is juist, iets anders kan het NIET zijn! 😄
marcpd
@john deere 7810 Heeft "Malf" geschreven dat er teveel olie in de motor zit? Zit er teveel "vloeistof" in de motor, zo ja, waar komt die vandaan. Als er teveel "vloeistof" in het karter zit, en tegelijkertijd is het oliepeil van de hydrauliek gezakt, dan pas kan je gaan zoeken of de dichting van de hydrauliekpomp het begeven heeft.
monteurtje
100% zeker dat de hydrauliekpomp lekt waardoor de hydrauliekolie in het carter terecht komt.
afgelopen jaar al 4x meegemaakt bij verschillende inters.

ik heb het ook weleens andersom gezien dat de motorolie in de hydrauliek terecht kwam, hydr tank liep over bij een klant en de olie was echt zwart geworden terwijl de motor olie verbruikte volgens de eigenaar. dat was dus ook heel duidelijk dat de pomp de oorzaak was.
old man jose
@monteurtje

Ik zou voorzichtig zijn met zekerheden van 100% als ik jou was.

En dat via een overdruk pomp motor olie in het hydraulisch systeem komt daar durf ik nog geen 10% op in te zetten.
+1
monteurtje
@old man jose

Een overdrukpomp???? wat is dat nou weer???

Ik durf daar met mijn ervaring zeker wel 100% op te zetten hoor, de hydrauliekpomp is namelijk het enige onderdeel die het hydrauliek circuit en de motor met elkaar verbind, of weet jij hoe de hydrauliekolie anders uit zichzelf vanuit het hydr reservoir in de motor kan komen?????
old man jose
@monteurtje

Overdruk dwz dat de druk in het systeem hoger is als het motorolie systeem.

Hydrauliek in de motor okay, Motor olie in het hydraulisch systeem ?????
Begrijpend lezen is nog steeds moeilijk dus.

Ik hoop dat dit wel duidelijk is, simpel is het in elk geval.
john deere 7810
@marcpd

daar doelde ik niet op 😉 ik bedoel wat er dan niet goed is als het uit de carterontluchting komt 😉 wat is er dan niet goed
john deere 7810
@monteurtje

ben het wel met old man jose eens dat 100% wel iets te veel van het goede is 😉
Corne S
@old man jose

Hangt vanaf. Wij hebben van onze 744 ook een lekke kering gehad van de hydrauliekpomp. Deze zoog valse lucht in het systeem, waardoor de hydrauliekpomp niet goed werkte. Afhankelijk hoe hij lek is, lijkt mij het niet onmogelijk, dat de pomp of de olie perst naar de motor of olie zuigt vanaf de motor.

Bovendien als de hydrauliektank hoger zit dan de oliepomp, kan de olie zelfs doorlopen, wanneer de pomp stilstaat.

Ook zijn de keringen niet voor niets los te koop. Verder rest zijn er weinig of geen losse onderdelen voor een hydrauliekpomp te koop

Alleen moet de TS wel zeker weten, dat er hydrauliekolie in de motor zit.
casepowers
@Corne S makkelijk te vervangen die keringen? hebben ook een 744 allen heb het idee dat er lucht bijdoor de hydro olie komt? en waar zit die kering dan precies bij de pomp?
casepowers
Corne S
@casepowers

Sorry voor mijn late reactie.

Pomp demonteren, tandwiel eraf en spie eruit.
Keerring kun je er dan volgens mij zo uitwippen. Eventueel nog een seegerring loshalen.
Ook zou ik de o-ringen bij die flensjes van de leidingaansluitingen vervangen.
+1
monteurtje
@john deere 7810

ach je moet zelf weten of je t gelooft of niet, maar heb dit al zoveel gezien en gehoord dat dit gebeurd dat t gewoon is geworden.

maar ja ik weet dat t voor vele hier moeilijk is om toe te geven in een discussie dat de ander misschien toch gelijk heeft.
monteurtje
@old man jose

JAA motorolie in het hydraulisch susteem ja, dit gebeurd niet vaak maar is zeer zeker wel mogelijk, maar blijkbaar heb kun jij niet zo goed begrijpend lezen of is je ervaring daarmee te gering??
old man jose
@monteurtje
Mensen die op afstand en aan schriftelijke aanwijzingen met een zekerheid van 100% kunnen zeggen wat er aan mankeert mogen over mij dit soort uitspraken doen, Ik zal hun dit niet euvel duiden, mijn gedachten hierbij zijn dan voor mezelf, ik bespaar mezelf de moeite om mij hierover op te winden. Daar dit gewoon zinloos is.
En als ik je daarmee een plezier doe je hebt gelijk , want jij bent tenslotte het "MONTEURTJE" dat met 100% zekerheid in sprookjes gelooft!!
monteurtje
@old man jose

Ach ja ik weet ook al langer dat jij niet helemaal 100% bent en hier wel vaker de boel af zit te zeiken en doet of ie alles weet.

En hoe ik mezelf noem moet ik toch zelf weten of nie???
waarom moet je iemand daarop beoordelen? of was jij vroeger ook al de pestkop op school die de andere dwarszat als ze iets afwijkends hadden??
old man jose
@monteurtje

Voor het geval je vergeetachtig word:::
quote:
ach je moet zelf weten of je t gelooft of niet, maar heb dit al zoveel gezien en gehoord dat dit gebeurd dat t gewoon is geworden.

maar ja ik weet dat t voor vele hier moeilijk is om toe te geven in een discussie dat de ander misschien toch gelijk heeft.

P.S . Voor zover ik weet heb ik in dit topic nog geen enkele belediging uitgesproken , dat kan ik van jou dan weer niet zeggen. Als schelden nodig is om je ongelijk te verbergen gebruik je het voorbeeld van jezelf toch heel slecht!!

En bovendien heb ik je ook niet afgezeikt zoals je jezelf heel"beschaafd" probeert uit te drukken.
old man jose
Zal wel bedtijd zijn voor deze@monteurtje denk ik. Hij heeft zich zo opgewonden dat hij moe is.
henno-boenink
Ook al is "monteurtje" 4 jaar, maakt mij niks uit, in dit geval, is de kans wel zeer groot dat ie gewoon gelijk heeft 👍
timotje112
@henno-boenink ja dat van het lekken van hydrauliek olie in het motorblok kan jah maar motorolie in het hydrauliek resevoir kan niet. dan heeft er ook iets anders gespeeld
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 845 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!