Keuze joystick voorladerhendel

Nu zijn mijn joystick hendelblok met kabels versleten.Ik sta voor de keuze repareren,of een elektrische joystick.

Nu mijn vraag aan jullie,moet ik eentje met kabels nemen,of elektrisch,of een ander alternatief.

Alvast bedankt voor de reactie!

Deel dit topic

Reacties

selten
Was je tevreden over de oude joystick? Vond je hem fijn bedienen e.d.?
ErDee
Een met kabels is wat makkelijker, hij is niet zo gevoelig(stel je stoot er eventjes tegen dan knalt de voorladerbak niet meteen omlaag ofzo) en je kunt je er wat meer aan vast houden. Je hebt er wat meer gevoel mee. Maar een elektrische gaat natuurlijk lichter en is kleiner. En er kunnen geen kabels breken.
niels vanderpeet
Zou voor elektrich gaan gaat beter vind ik dan
Wilting NH
Direct electrich, als je dat een maal gewend bent wil je niet meer anders
jd user
Iemand dan een idee wat zoiets kost?...elektrisch ......kabelbediening?...
jd user
@selten,

De oude vond ik zwaar bedienen en kon er niet fijn mee doseren.Bijv: betonplaten leggen enzo.
selten
@jd user
Dan zou ik een elektrische nemen. Zwaarder zal het niet worden.
ADB996
Ik ben absolut geen voor stander van electrische, ik zou het mechanische(kabel) doen, je hebt er veel meer gevoel voor, je kunt er makkelijker geleiderlijker mee werken.
hobbyboer
Als je graag electrisch wilt en je zit alleen een beetje tegen de prijs aan te hikken: Gewoon doen! De prijs vergeet je snel en dan heb je er nog heel lang plezier van.
SJB533
Quote @jd user:
De oude vond ik zwaar bedienen en kon er niet fijn mee doseren.

Mijn ervaring met mechanische bediening is, dat het heel best doseert! Je moet daar echter wel gevoel voor hebben.

Voordeel van electrisch is uiteraard, dat je m overal in de cabine kunt neer zetten.

Dingen als kabelbreuk (zowel el. als mech.) of kortsluiting (el.) etc zijn (tegenwoordig) nagenoeg alleen te wijten aan verkeerd gebruik en onderhoud of verkeerde installatie.
rickjd
Iemand enig idee wat een nieuwe jd 6 cilinder voorlader kost ex aanbouwdelen? Met 3e functie paralelbegeleiding en electrische joystick? of stoll of quik?
deutznoud
@Wilting NH ik zou ook niet meer anders willen 😃
deutznoud
@rickjd denk rond de 2000
ford8630power
@deutznoud

Ga een eind fietsen! Dat keer 2,5 schat ik 😉
rickjd
@deutznoud
Ik denk rond de 6000
rickjd
@ford8630power
zoiets, je was tesnel 😃
rickjd
Is dit voor n 6 cilinder?

tractors-and-machinery.com/ en dan bij powersearch

136263

intikken
rickjd
Potver, hoe kan je linken naar t a m ???
rickjd
Tik dit maar in bij powersearch
Stoll HDPM 16.01
TomopSame
Als je wil overschakelen naar elektrische bediening moet je al gaan voor een proportioneel ventiel, niet goedkoop uiteraard.
Want met een gewoon elektrisch gestuurd ventiel is het 0% of 100% wat voor een lader niet interessant is. Ik zou eens prijs aanvragen en dan weet je meteen waar je voor staat.

Wat ook kan is gebruik maken van een mechanisch bediend ventiel en een elektrisch bediend ventiel. Het elektrisch gestuurd ventiel plaats je op de lader met zoveel functies als je zelf wil (bak bedienen, mestklauw bedienen, ...). Als mechanisch bediend ventiel kan je dan een van de trekker gebruiken en op de bedieningshendel plaats je dan de drukknoppen om het elektrisch ventiel op de lader te gebruiken. De voordelen hiervan zijn dat je geen (groot) ventiel op je trekker moet plaatsen, weinig leidingen nodig hebt en je slechts twee hydraulische koppelingen en een elektrische stekker moet aansluiten (onafhankelijk van het aantal functies) en je dus ook geen dure speciale koppeling nodig hebt om al die leidingen tegelijk aan te koppelen.
Bij ons is het op deze manier gedaan en wij zijn er zeer tevreden over.
Valtra-Fordpower
Doe maar met kabels, goed vet houden, dan blijft het licht gaan. Als je kiest voor elektrisch, ga dan maar goed in de stoel zitten, je verschiet er van als je de offerte prijs binnen hebt.. 😉 Schreeuwend duur!
Valtrapowerr
Wij hebben op de Valtra een geiintegreerde electrische, dat is echt een must!
zou je bij (ik denk dat je een jd hebt, aangezien je naam) je trekker mooi voor/op de armleuning monteren, daar heb je echt schik van.

al werkt zon grote Pook van JD ook erg goed vind ikzelf
jd user
Ik heb over jullie advies goed nagedacht.Nu ik er achter gekomen ben dat ik gewoon een stoll joystick heb......kan ik gelukkig deze kabels makkelijk bestellen.

Ik ben ervan overtuigd dat zo'n elektrische joystick super werkt.Maar aangezien de hoge kosten? ....euh tja....dan nog maar een paar jaartjes met kabels werken.

Iedereen hartelijk dank voor de positieve reacties!

groeten jd user
Wimsumar
Beste JD User: Maak de voorlader hydrauliek op de kruishendel van de trekker.
jd user
@wimsumar,
Dat is ook een goed idee,maar deze trekker heeft standaard geen kruishandel gemonteerd.Bij mn new-holland heb ik dat wel zó gemaakt.Maar het betreft nu een john deere .Ik heb twee trekkers beiden voorzien van een voorlader.

In ieder geval bedankt voor je welkome idee.

groeten jd user

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
25
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
15