Drie ton boete voor jeugdige mesthandelaar

Niels is mede door de Zwarte Mest soap even "uitgepoept":

De rechtbank in Arnhem heeft de jeugdige mesthandelaar Niels L. en zijn moeder uit Haalderen veroordeeld tot boetes van in totaal 294.000 euro. De rechter schrapte een boete van 202.600 euro

Meer: Boerderij.nl

Deel dit topic

Reacties

Snaky Bill
Niet normaal de mest wed in nederland moet toch het zelfde zijn in de hele EEG belachelijk gewoon.
StefanZ
Al wil je die jongen voledig ruwineren moet je dit vooral doen. Edit: Ik vindt toch dat hij het wel verdient, had het hele verhaal nog niet gehoord)
ramrod
@StefanZ
Wat doen, boetes van 2 ton schrappen bedoel je?
Inderdaad moet hij maar flink straf hebben zodat hij het af leert, en er misschien nog iets van hem terecht komt
shovel-joopie
Als je de verhalen en reportages over Niels L op tv en in kranten hebt gevolgd is het toch niet meer dan eerlijk om hem op deze wijze alles af te nemen wat hij heeft, alles verkregen door Oneerlijke handel.
leo en irm
Wie zijn billen brand moet op de blaren zitten

hij is gewoon een ordinaire dief en oplichter niks meer en niks minder
jan.1
Straf kan niet hoog genoeg zijn,zijn handel is gewoon misdadig,hij zat ook in de voerhandel denk ik ...
weurding
Lachertje voor hem, heeft miljoenen verdient met die zooi
jd greenpower
Ze haden die 294 juist met 200 moeten verhogen.
tukker twente
Ik bespeur weinig medeleven, en terecht het is een groote inbreker, tamminga heeft ook met hem van doen gehad.Dat hij zo is , dat is nog een keer daar aan toe, maar dat zijn moeder ook hierin meegaat, verbaast mij in hoooooooge mate, tzal wel een mooie heks zijn, succes met dat volk in brabant.
eddie
Doe er nog maar een miljoen euro aan boete op, en zet ehm maar een paar jaar in de bak, misselijke vendtje wil toch niet sporen ja!
de hoef
@tukker twentekomt niet uit brabant tukker van de veluwe.
cs-agrar
@StefanZDenk je er ook zo over als ie over jouw rug iets geflikt heeft?
Ik vond het zelf bewonderingswaardig hoe hij als 15-jarige zijn bedrijf(je) opzette en runde. Maar over de rug van anderen in negatieve zin, dat is natuurlijk niet goed te praten
dx11
Quote @StefanZ:
Al wil je die jongen voledig ruwineren moet je dit vooral doen

Dat zal meevallen. staat bovendien in geen vergelijk met wat hij allemaal al heeft geruïneerd 😉
SJB533
@cs-agrar @dx11
Ik denk, dat jullie hem te letterlijk opvatten 😉
Farmer_
Quote @de hoef:
@tukker twente komt niet uit brabant tukker van de veluwe.

Haalderen ligt in de betuwe.
eddie
Maar toen hij nog in die mesthandel zat heeft die ook al tientale boetes gekregen van de aid.
Payton
Ik vraag met af als ik dat stukje filmpje hoor, waarom die gozer niet opgepakt is, die boeren die het kochten zaten fout, maar hun betalen, en hij gaat rustig verder. Right...
oldhuus
Vergeet niet hoeveel boetes er aan boeren al zijn uitgedeeld, ze zaten weliswaar ook fout, maar soms nógal naïef onwetend en voorgelogen, @stefanz ik zou me er niet te druk om maken, die jonge mesthandelaar heeft geen geweten, en wil best een paar duizend euro over je rug verdienen ook al moet die je volledig ruïneren, zijn nog wel een paar boeren op het randje van de afgrond gebracht met die praktijken.
GROENEDEERE
Dat jong is een gevaar geweest voor de veehouders met zijn handeltje. Wat een risico er wel niet zijn met ziekte insleep enz. Hij verhandelde ook.mest naar het buitenland zonder de daarvoor verplichte vergunningen. Dan is twee ton boete te weinig
Siebenga
Een lachertje! Schijnt ook een dikke swetser te zijn! Groot praat en zich willen meten met grote ondernemers! Heeft hdm in 2 jaar tijd heel rijk gemaakt! 1 ding is zeker die jonge kan zo planner worden bij een bedrijf in nacht distributie 😉
spotmelker
Dit nou typisch Nederland, als je het heel bont maakt kom je weg met een "FOEI" en als je een kilo fosfaat teveel op papier hebt zorgen ze dat je de toko zowat kunt sluiten. Waarom niet net als bij Willem H, gewoon alle onrechtmatige inkomsten afstaan?
wally10
Ben je als jonge snotaap eens ondernemend en is het ook weer niet goed:)
johndeere6506
@spotmelker @wally10 even oftopic hoe komt het dat jullie wel reageren maar nooit zijn ingelogd ?
SJB533
@johndeere6506
Zitten via een andere site 😉
johndeere6506
@SJB533 ohh oke ik vond het al appart
Valtrapowerr
Jah dat krijg je, te snel en oneerlijk geld verdienen, krijg je gewoon het deksel op je neus!
Valtrapowerr
@wally10 dit is niet ondernemend, dit noem je list en bedrog
tractortje
Sorry dat ik het vraag maar kan iemand me precies uitleggen wat er aan de hand is? wat is zwarte mest hoe kun je miljoenen verdienen met mest?
tukker twente
@de hoef Sorry excuus het spijt mij dat ik de BRABANDERS zo in een verkeerd daglicht heb gezet, dus dat varken komt van de veluwe daar zitten toch veel varkens???kMeende stellig dat het een brabants varken was/is/ en altied zal/zou blijven.
DESLAGERURRE
Z'n jonk moet nou toch onder gedoken zitten zou je zeggen ..
George
Ja Tukker hoe kun je ons Brabanders in zo'n kwaad daglicht zetten? 😄
Het is je al vergeven hoor.
Grasbaal
Quote @tractortje:
kan iemand me precies uitleggen wat er aan de hand is?

Hier een stukje geschiedenisles: melkveehouders.nieuwsgrazer.nl/topic/28811/
Renze
Weet je, op Marktplaats staat altijd een waarschuwing: "als iets te mooi LIJKT om waar te zijn, ga er dan maar van uit dat het dat ook is"

Ik ken het wel, eentje die zo gelikt praat dat je het gelooft, terwijl je verstand eigenlijk nee zegt...

Voor diegenen die geen zin hebben alle videootjes af te kijken:
De mest zou dus bij een "kapotte vergister" wegkomen waardoor het op papier niet meer bestaat, dus je zou geen heffing krijgen als je het afneemt.

Echter naderhand bleek dat de trucks allemaal geregistreerd werden, de gehaltes waren bekend, en de betreffende boeren werden allemaal aangeslagen voor een enorme mineralenheffing.

===edit: verbetering door Hookwood: gedeelte verwijderd===

Hoe er hier grof aan verdiend wordt ?? Als je varkensmest afvoert betaal je zo 15 euro per kuub (ik ken de actuele prijs niet meer, we hebben geen varkens meer) Als je dan een veeboer laat geloven dat hij voor honderden euros aan kunstmest uitspaart met "zwarte" mest, wil hij best betalen voor die mest (in plaats van geld te ontvangen voor het afnemen van mest)

In plaats van de varkensboer 15 euro te laten betalen voor het ophalen, en de veeboer een tientje te geven voor het afnemen, geeft de veeboer nu een tientje voor de mest omdat hij er geen last mee heeft in de mineralenboekhouding. Dus haal je er in plaats van 5 euro per kuub, 35 euro per kuub terwijl de vrachtwagen voor 4.50 euro per kuub rijdt. dus 30.50 euro winst in plaats van 50 cent. (om maar even een beeld te schetsen, de bedragen zullen wat af kunnen wijken, maar het moge duidelijk zijn dat er grof verdiend werd)

Uiteindelijk, wat is er aan de hand ? In Scandinavie tellen de ruwe percelen (met stenen, berghellingen enzovoort, zegmaar wat hier beheersgrond is) op het boerenbedrijf ook mee, terwijl de mest alleen op gras en bouwland komt. Nederlandse boeren hebben geen natuurgrond die meetelt in de oppervlakte, en zien de afgelopen jaren de vruchtbaarheid van hun grond achteruit gaan.
StefanZ
@cs-agrar Klopt die boete is toch wel terecht, die sukkel heeft zijn leven verkloot.
Boerenjongen16
@DESLAGERURRE Grappig dat je er over begint. Meneer in kwestie heeft ook een account aangemaakt bij ons op de site 'NLentjes'. Bekijkt alleen zaken die met mest te maken heeft en IP- adres komt vanuit West- Duitsland. 😉
SJB533
@Boerenjongen16
Big Brother's watching you 😃

Zo zie je wel, dat tegenwoordig iedereen vindbaar is 😉 Al geloof ik niet, dat dat IP daadwerkelijk van hem is. Dat gaat allemaal via omleidingen, terugleidingen kanalen (en toch met vaart)
HekmanCase
Tuurlijk moet het oneerlijk gaan. er is nog nooit iemand rijk geworden door eerlijke handel!
Frans1
Quote @Renze:
Als klap op de vuurpijl bleek het ook nog varkensmest te zijn: veeboeren mogen meer mest op hun land brengen als ze ALLEEN MAAR mest van weidedieren gebruiken (niet van intensieve veehouderijdieren: kippen en varkens) Dus door het aanvoeren van 1 vracht varkensmest gooien ze je uit die derogatie regeling, waardoor je 20 of 30% minder mest op je land mag brengen:

Dat klopt dus niet, dit gebeurt per ha en niet in een keer je hele bedrijf
Renze
@Frans1 Dat was wel de reden dat een veehouder bij ons in de buurt, onze varkensmest niet meer wilde afnemen toen het net ingevoerd werd... Sja, en een jaar later zijn wij gestopt met de varkens, dus toen was de mineralenboekhouding voor ons ook een dichtgeslagen boek, dus we hebben er nooit geen studie meer van gemaakt...
DESLAGERURRE
@Frans1 wat klopt er niet aan dan ??? per ha ???
DESLAGERURRE
@SJB533 nou nou sjoerd .. hahah het is geen kinderporno ! hahaha maar zal er niet raar van staan op kijken als hij zich in duitsland schuil houd !
SJB533
@DESLAGERURRE
Maar wel een criminele manier om aan geld te komen. Deze persoon weet, dat hij in levensgevaar is, dus is t vanuit hem gezien verstandig, om ook je ip om te leiden 😉
de hoef
@tukker twentehet is je vergeven oude fietse kwijtraker
DESLAGERURRE
@SJB533 maar ook dat is te achterhalen ... 😉 als ze hem echt zoeken vinden ze hem wel 😉
jvt
@de hoef,

veluwe zijn ze idd wat achterbakser dan onder de rivieren..:D
SJB533
@DESLAGERURRE
Klopt, maar dat maakt t moeilijker 😉
jvt
@DESLAGERURRE,

alle niet graasdierenmest die wordt aangevoerd valt automatisch onder de 170 kg per ha. Binnen bijv. de mestmodule van veemanager wordt dit automatisch aangepast. Voorbeeld: veehouder heeft 50 ha waarvoor hij derogatie heeft aangevraagd. Hij voert 400 kuub varkensmest aan met daarin iets meer dan 4 kg N per kuub, dus voor t gemak 1700 kg N. Hij mag nu nog voor 40 ha de derogatienorm hanteren, en voor 10 ha de 170 kg norm.
Dit is enige jaren geleden aangepast, daar er anders geen enkele veehouder met derogatie varkensmest wou ontvangen.
DESLAGERURRE
@jvt ja .. zo .. dat wist ik achteraf ook wel maar hij bracht het zo vaag .. of ik had het verkeerd begrepen .. 😉
Renze
@jvt oh kijk, dan was het in de eerste instantie dus wel zo, en is het veranderd toen het voor ons al niet meer van belang was omdat we kort daarop de varkens wegdeden...
hookwood
@Renze Als je nou niet weet hoe het precies in elkaar steekt zeg dan niks. Als je staldierenmest aanvoert is het niet zo dat je geen derogatie meer hebt. Je mag alleen op de ha waar je de staldierenmest aanvoert maar 170 kg N aanvoeren ipv 250 kg N bij graasdierenmest.

Deze regeling geldt al vanaf het begin van het nieuwe mestbeleid.
de hoef
@jvtwaar zit u als ik het vragen mag?
DESLAGERURRE
@hookwood als ik mij niet vergis zit er ook nog verschil in als je staldieren mest het op grasland doet of op bouwland doet .. ..
DESLAGERURRE
Quote @jvt:
veluwe zijn ze idd wat achterbakser dan onder de rivieren..:D

100% mee eens ! heb door heel nerderland gezeten in de silobouw ... er is wel degelijk verschil ! 😉
Renze
@hookwood zo, gedeelte verwijderd, ik zal niet verder voor verwarring zorgen... 😄 Misschien onjuist, maar wel precies de woorden die onze mestafnemer destijds zei, als reden waarom hij geen varkensmest meer wilde afnemen: Ze wisten niet meer waar ze aan toe waren en wilden daarom helemaal geen varkensmest meer hebben.

Daarom waren we een paar duizend euro per jaar kwijt waren aan mestafzet, waarna pa het welletjes vond en na 30 jaar stamboekfokkerij, de varkens wegdeed...
jvt
@de hoef

momenteel achter de pc in t kantoor, het weer is hier toch knudde.. Maar hr. stappershoef, tussen boxmeer en venray in..
+1
Siebenga
Volgens mij hebben ze hem ook op de korrel met een schandaal rond voer handel! Was laatst op tv op het programma opgelicht! Hij kwam niet in beeld maar er werd meerdere keren over deze jonge gesproken! Dat hij ook hier het brein achter zou zijn! Jonge kan zijn geld wel vast besteden aan het inrichten van de bunker waar al de mest heen ging 😉 kan hij daar mooi wonen
Siebenga
En wat betreft man op man woord op woord moet je in het noorden zijn! Hoe verder je naar het zuiden gaat hoe minder het wordt!
dresje80
En terecht
jd4050
Ik gun het hem van harte, die boete...
de hoef
@Siebengaik kom uit brabant verklaar je nader wat is er mis mee ons
de hoef
@jvtword je ook een beetje droevig van siebenga zeker
john deere 7810
Eerlijke mensen worden niet rijk 😉
jvt
@de hoef,

man een man, een woord een woord is meer gangbaar in het noorden volgens siebenga. In bijv. Groningen zeggen ze zowat niets, dus dat is al gauw. Siebenga zal zelf ook wel uit het noorden komen, en hoe hoger je in het noorden komt, hoe minder verstand, zullen we maar zeggen.
In brabant is er ook een grijs mestcircuit, iedere boer heeft hier wel in meer of mindere mate weet van. Elke boer die illegale mest ontvangt in Brabant, weet volgens mij ook donders goed dat het illegaal is. Ons Nielsje uit het veluwse zegt tegen de boeren dat het legaal is terwijl het illegaal is. Een wereld van verschil. In Brabant weten de boeren dat ze zelf risico nemen, in het Noorden worden ze besodemieterd. Maar, om op jouw vraag terug te komen, Siebenga hebben we nog niet zoveel gezien op dit prikkebord, maar as ie niets beter heeft te melden dan laat m maar lekker wegblijven. Hoe noordelijker, hoe eerder op de teentjes getrapt..
weurding
@jvt wie heeft jou dan op de tenen gestaan? godzilla? wat je zegt is deels waar,maar de zuiderlingen mogen dan schijnbaar wel graag tussen de domoren zitten, ze komen massaal naar het hoge noorden toe, haha, ken trouwens ook groningers waar je geen woord tussen krijgt 😉
Farmer_
Hij komt oorspronkelijk uit Haalderen, dat ligt niet op de veluwe. goo.gl/maps/fwxa/
kasper844s
@jvt Nounou beetje rustig kan ook wel... Laat elk en een toch in zijn waarde 😉
Wat betrefd de vieze vuile oplichter Lentjes, ze mogen hem van mij alles afpakken wat hij ooit verdiend heeft.. Hij zal miljoenen verdiend hebben, dus lacht zich rot om 3 ton.. Zo kan ik het ook wel, na zon boete houdt je nog genoeg geld over. Dan de boeren die hij de put ingesleept heeft met de boetes die door de aid opgelegd werden..
En wat te denken van zijn malafide fourage handel, het is gewoon een grote crimineel. Nee die vent mogen ze helemaal kaalplukken, en alles wat hij ooit nog zal verdienen, afpakken 😉
de hoef
@weurdingniet gauw jvt aanvallen je moet luisteren en bij siebenga zijn wij brabanders vallen elkaar nie af ,als het terecht is [laat ons maar dom zijn maar wel eerlijk]
mlkvhoudr
Quote @jvt:
hoe hoger je in het noorden komt, hoe minder verstand, zullen we maar zeggen

Lijkt me haast onmogelijk, dat ze daar nog dommer dan hier zijn 😃 want ik ben maar een simpel boertje, maar dan mag @hookwood wel eens rap wat zuidelijker gaan wonen, anders moet ik nog landbouwuniversiteit in mijn vrij tijd gaan doen.
weurding
@de hoef ik val niemand aan, geef gewoon een reactie 😉
Zeerserieuzeboer
Discussie op niveau
Todi
Dus jvt koopt geen boerderij in het noorden.
weurding
@Zeerserieuzeboer laag niveau is ook niveau 😉
gezienus
Hier is de muur weg misschien word het tijd bij juili noord en zuiid
tukker twente
@gezienus. Hier word regelmatig gezegd, men had DE MUUR nog 5 meter hoger moeten maken, hadden we minder last van die ROVERS/INBREKERS/GAPPERS uit het oostblok.
oldhuus
@jvt
Misschien heb je gelijk, Lentjes.. 60km naar het zuiden zitten de Van Bakels, die waren toch een stuk succesvoller! De Belgen lachen zich rot om het Nederlandse mestbeleid, en de Fransen al helemaal, en anders de Grieken wel, die krijgen zonder er iets voor te doen al Miljarden van ons.
weurding
@oldhuus denk datze in begie ook genoeg problemen hebben onderling, wat ik echter niet vatten kan is dat men met name in duitsland met de ketspaat de mest op berg en dal brengt en hier als enigste eu land de loonwerker moet komen
jehan
@weurdinghaha ja ik moest in het voorjaar grasland bemesten met de ketsplaat in duitsland ..moest eerst het ding zoeken want we hadden die al heel lang niet meer gebruikt
weurding
@jehan zag ze gister nog rijden met zo'n heen en weer zwaaiende ketsplaat, hoe werkt zoiets? het resultaat mocht er wel zijn
jehan
@weurding hoe het precies werkt weet ik niet ..die kunnen inderdaad aardig mooi verdelen
hookwood
@DESLAGERURRE Staldierenmest is altijd max 170 kgN. Geen verschil tussen gras en bouw.
DESLAGERURRE
@hookwoodstom van me .. heb het ook even na gezocht .. stond in het bedrijf behandel plan .. ook van die onzin !
jani
Pootaardappelen, Bieten, Zomertarwe en snijmais met derogatie hebben een nog lager gebruikersnorm, dus 170 kgN gaat niet altijd op......
Snap ook niet wat het bbp met mestwetgeving van doen heeft.
hookwood
Quote @jani:
Pootaardappelen, Bieten, Zomertarwe en snijmais met derogatie hebben een nog lager gebruikersnorm, dus 170 kgN gaat niet altijd op......

Je moet natuurlijk geen dingen door elkaar gaan halen. Maximale N uit dierlijke mest van staldieren is 170 kg. De stikstofgebruiksnormen voor bijvoorbeeld snijmais op zandgrond is 140 kgN. Daar komt dan 170 kg N uit mest op x de werkingscoëfficiënt van 70% maakt 119 kg N uit dierlijke mest. Dan kan er nog 21 kg N uit kunstmest bij.
Salland
@ Oldhuus

De Van Bakels waren zeker een stuk succesvoller, bedoel je daarmede de financiële oplichtingspraktijken?
Vooral Willy, de landbouwmakelaar, hij heeft van vele boeren boerderijen gekocht en nooit afgerekend.
De boeren werd in Amerika een nieuw bedrijf beloofd, doch daar is niets van terecht gekomen.
Het geld zou opgeraakt zijn vanwege de crisis.
Of staat het ergens 'veilig' op een bank geparkeerd in Verweggistan?
Zijn slachtoffers welke soms vele miljoenen Euro's aan hem hebben verspeeld zijn volledig berooid, en hebben geen geld meer om goede juridische stappen te ondernemen tegen Willy van Bakel.
cs-agrar
Quote @Salland:
Zijn slachtoffers welke soms vele miljoenen Euro's aan hem hebben verspeeld zijn volledig berooid, en hebben geen geld meer om goede juridische stappen te ondernemen tegen Willy van Bakel.

Als je iets doet, moet je het ook goed doen..
Farmer_
@Salland

Ook al hebben ze nog geld, bij hem valt niet veel meer te halen.
Salland
@Farmer,

Weet jij dat zo zeker, er zijn wereldwijd genoeg banken om crimineel geld in bewaring te geven, dat lees je bijna dagelijks.
Misschien moeten ze hem eens via BZK (Binnen Zonder Kloppen) bezoeken.
En komt deze Willy er zonder gevangenisstraf vanaf?
fendtjuh
Quote @HekmanCase:
tuurlijk moet het oneerlijk gaan. er is nog nooit iemand rijk geworden door eerlijke handel!

Sarcastisch bedoeld neem ik aan?

Quote @Siebenga:
En wat betreft man op man woord op woord moet je in het noorden zijn! Hoe verder je naar het zuiden gaat hoe minder het wordt!

Juistem, ga maar eens een rondje maken langs bedrijven, handelaren e.d. en vrijwel iedereen zal het beamen. En daarbij wordt niet gezegd dat alle 'zuiderlingen' zo zijn...
eppo
@fendtjuh

geloof jij trouwens dat een jongen van ronde 16 dit allemaal zelf op heeft kunnen zetten, zou hij niet een trekpop van weer iemand anders zijn?

verder zijn er veel meer smeerlappen in de mesthandel, achja.
eddyscania
Quote @Siebenga:
En wat betreft man op man woord op woord moet je in het noorden zijn! Hoe verder je naar het zuiden gaat hoe minder het wordt!

daarom wil ik weg uit brabant..................
mlkvhoudr
Quote @fendtjuh:
Juistem, ga maar eens een rondje maken langs bedrijven, handelaren e.d. en vrijwel iedereen zal het beamen. En daarbij wordt niet gezegd dat alle 'zuiderlingen' zo zijn...

ach hier in overijssel zeggen ze altijd dat friezen en brabanders niet te vertrouwen zijn 😉 maar in overijssel lopen er ook genoeg die niet te vertrouwen zijn, het zal overal wel zo zijn denk ik
Siebenga
@mlkvhoudr als je met een fries of groninger een afspraak maakt kan je er op aan dat het goed komt! Hoe zuiderlijker je komt hoe minder een afspraak een afspraak is! Ik zeg niet dat het niet nagekomen wordt daar maar een dag later dan afgesproken is heel normaal!

En die n lentjes een trekpop van een groter iets? Er wordt tuurlijk nu met vingertjes gewezen! Maar je wordt echt niet veroordeeld voor iets wat je eigenlijk zonder weten hebt gedaan! En praat maar eens met hem dan weet je genoeg! Blaaskaak
mlkvhoudr
Ik heb in het verleden zowel met friezen als met brabanders gedaan.

De fries die ik me zo herinner was piersma en vanderven voor vloercoating en dat was prima man van zijn woord. Heb ook wel eens een van bakel aan de lijn gehad en me smakelijk vermaakt met wat voor prachtige prospectus hij me bood voor een bepaalde deal. De zakelijkheid spatte er bij af. Wel kon een blind paard nog zien dat zijn voorstel vooral goed voor hem was, dus daar moest je wel een beetje door heen kijken, maar heb nooit ervaren dat quotadeals in nederland niet volgens afspraak verliep.
weurding
Overal in de wereld heb je rotte appels, ook in nederland, zowel noordelijk als zuidelijk, 99 keer gaat het goed maar die "ene" blijft altijd lang in het geheugen hangen, hoe vaak ik wel niet thuis ben gebleven omdat iemand "even langs zou komen", soms zonde van de tijd maar het hoort erbij
Siebenga
@weurding Helaas is dit in onderzoeken ook gewoon aangetoond 😉 Wordt helemaal erg als je zuidelijk de landgrenzen over gaat..
selten
Quote @Siebenga:
zuidelijk de landgrenzen over gaat..

België 😃? Nu ren ik even weg voordat ik een mensenmassa achter me aan krijg...
Siebenga
Inderdaad Belgie... Frankrijk SPANJE.. waarom denk je dat Europa van die landen heeft die gewoon heel slecht voor staan.
oldhuus
Als ze met een zachte G praten ben ik nie zo happig om zaken te doen, als ze Frans praten ist helemaal onbetrouwbaar.
weurding
@oldhuus waar ter wereld je ook dorst, overal zit kaf tussen het koren 😉
weurding
@Siebenga wat dat betreft geniet duitsland mijn voorkeur, daar kun je van op aan, helaas is dat ook anders geweest...... 😉
Siebenga
selten
@oldhuus
iets tegen brabanders 😞?
jani
Mijn ervaring is dat Brabanders en Friezen het over het algemeen goed met elkaar kunnen vinden. Beter dan Groningers en Friezen onder elkaar.....
jvt
@Siebenga,

eerst ff kennis hebben voordat je roept. In belgie groeit de economie al weer, ze hebben begrotingstekort voor volgend jaar al op orde, terwijl in ons Nederlandje daar geen sprake van is..
Maar.. als jij geen zaken wilt doen met Belgen of Brabanders, prima, zegt meer over jezelf dan over de genoemde bevolkingsgroepen..
pieta
@Siebenga In het Noorden zijn ze over het algemeen wat directer dan in het zuiden. De betrouwbaarheid van afspraken hangt veel af van de persoon waar je ze mee maakt. Maar het Brabants kwartiertje is een bekend fenomeen.

En Niels Lentjes is denk ik wel begonnen als "stroman" voor anderen.
pieta
@mlkvhoudr Voor de zoveelste keer Vredepeel is Limburg.
mlkvhoudr
Ik zal het proberen te onthouden 😉
newholland6640
@jvt

Als je de wegen zo laat versloeberen kan zelfs ik het begrotingstekort wegwerken!
newholland6640
@weurding

Nou is t niet? ik kan in wallonie op een paar honderd meter de grens aanwijzen. Toen we van luxemburg naar belgie reden kon je het ook gelijk zien 😛
George
Wat een vooroordelen hebben jullie! Maar hier in brabant zeggen we altijd dat je beter niet die 3 grote waterlopen over kunt steken. 😄
weurding
@George per brug of boot valt het best mee 😃
rickjd
@newholland6640 klopt
Ik had k pas aan de telefoon
oldhuus
Quote @pieta:
Brabants kwartiertje

Ehh, ik ken alleen het Drents kwartiertje, is hier alom geaccepteerd.

Quote @Selten:
Iets tegen Brabanders?

Zeg leg eerst je reactie maar eens uit, jij hebt het meteen over Brabanders, Lentjes en v. Bakel zijn geen Brabanders maar praten bijna hetzelfde. Uit ervaring doe ik liever zaken met Noorderlingen, zijn wat duidelijker en je kunt ze ook wat sneller opzoeken als het moet, maar hier zitten ook genoeg rotte appels, een enkele mestfraudeur. In de omgang is zijn de zuiderlingen een prima en zeker gastvrij volk!
selten
@oldhuus
Was als geintje bedoeld jo. Van Bakel moet je niet mee in zee gaan. Maar ken der wel die wel eerlijk zijn.... Maarja soms...
oldhuus
@selten
Ja gemeentehuizen binnejagen en in de fik steken :S kunnen ze daar wel, hier denken ze er alleen maar aan, of ze halen gewoon een pinautomaat uit de muur 😃
selten
@oldhuus
Wel met de tractor naar binnen hé 😃
newholland6640
@George

Nee, want dan kom je met jezelf in de knoop 😃
gezienus
@weurdingwat dat betreft geniet duitsland mijn voorkeur, daar kun je van op aan, helaas is dat ook anders geweest......


dan ken je noch niet een echte duitser

wie verteld mij even einfach even hou je quote
weurding
@gezienus laatste zin begrijp ik even niet, hoe bedoel je? de duitser verteld zijn quotum of juist niet?
weurding
@oldhuus solexverhuur etc in laaghalen ? 😄
gezienus
@weurding een duitser verteld je niks of alleen hoeveel land en hoeveel koeien ze hebben .quotum of 5000 liter koeien is bijzaak

nee met quotu bedoel ik hoe je de tekst in zon blok krijgt heb al van alles geprobeerd [quote] ....[quote]
GD tuning Garyp
@gezienus de tekst die je wilt quoten selecteren en dan op het gele tekstwolkje klikken, dan komt het in jouw reactie te staan.
gezienus
Quote @GD tuning Garyp:
tekst die je wilt quoten selecteren en dan op het gele tekstwolkje klikken, dan komt het in jouw reactie te staan.

okee
oldhuus
@weurding
Oké, ben wel eens rondgetoerd met die in Rune, rijden hier ook regelmatig langs die oranje hesjes
weurding
@oldhuus woon jij ook in drenthe?
Siebenga
@jvt he leuk iemand op ze pik getrapt! Ik zeg nergens iets over belgie en hoe het er voor staat! Lezen is een kunst die weinig mensen begrijpen 😉
jvt
Quote @Siebenga:
Siebenga - 1 dag geleden



Inderdaad Belgie... Frankrijk SPANJE.. waarom denk je dat Europa van die landen heeft die gewoon heel slecht voor staan.

lijkt me toch dat je hier schrijft dat ze er in Belgie slecht voor staan. Er zijn mensen die zelf niet goed meer weten wat ze op een prikkebord neer kalken...
Siebenga
Lees eens beter.. dat Belgie wat ik noem gaat over afspraken en hoe ze nagekomen worden (de discussie die eerder gevoerd is) vervolgens ga ik door met de landen Frankrijk en Spanje (he! het gaat nog steeds over het onderwerp afspraken nakomen)

Vervolgens vraag ik waarom hier op het forum waarom men denkt dat europa landen heeft waarmee het niet goed gaat.. Ik noem geen landen en mijn stelling was iets in trant van "hoe zuidelijker je komt hoe minder het wordt"

Misschien is het begrijpend lezen zo makkelijker, maar je mag niet aannemen dat ik dit bij elke discussie ga doen
newholland6640
@jvt

Belgie staat er financieel goed voor ja.. Maar als je de wegen niet onderhoud is dat zelfs voor mij geen kunst! 😛
GD tuning Garyp
@newholland6640 de wegen zijn in belgië inderedaad niet echt denderend goed om het maar even subtiel te brengen. 😛
Siebenga
@GD tuning Garyp denderend is wel een beetje dubbel 😛
newholland6640
@GD tuning Garyp

Je rijdt er niet over 😛 je bonkt erover 😛 😃

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden mest , zwarte-mest en bank geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
133
DEELNEMERS
52
WEERGAVES
12
TREFWOORDEN