Illustratie van:

John Deere 3040 - stuurcylinder demonteren

Hallo, mijn tractor lekt aan de stuurcilinder uit de zuiger, nu heb ik de leidingen al losgemaakt, en de kop al los gedraaid, maar krijg deze er niet uit,maar kan de kop wel blijven draaien naar het schijnt zit er nog ergens een (wire) in om deze te borgen, weet iemand hoe je deze er uit krijgt ?

groetjes

Deel dit topic

Reacties

jmos
Bedoel je de hele cilinder van de trekker afhalen of de piston uit de cilinder halen?

In dat laatste geval. Zit er een soort van dop op die je rond kunt draaien zoals je een normale moer ook losdraait. draai de andere kant dan eens op en als ik de goeie cilinder voor me heb zou er dan een draad uit moeten komen aan de zijkant
NHSanderJD
tractorfan.nl/topic/47882/ Misschien heb je hier meer informatie....
jmos
@NHSanderJD
zelfde topicopener en ong. zelfde reactie van mij. 😄
NHSanderJD
@jmos Ja ik weet het 😃
jmos
@NHSanderJD
denk dat hij nu aan het kijken is bij die cilinder. 😄
NHSanderJD
@jmos Denk ut ook ja.
jmos
@NHSanderJD
komen der vanzelf wel achter denk ik. 😄
case inter kracht
tractorfan.nl/topic/47882/
gewoon effe met de hand der hart aan trekken
ps heb je een foto van de cylinder kan ik der wat meer van zegen kan der zoo ook niet aan ruiken
mels
jdpc.deere.com/jdpc/servlet/…
Hier kan je zoeken naar het betreffende onderdeel en kan je ook zien hoe e.a. in elkaar zit,soms moet je even zoeken naar het juiste plaatje maar hier kasn je (bijna)alles op vinden,aanhaal momenten enz zul je bij de dealer moeten opvragen of uit je werkplaatshandboek. succes.

Mels.
mels
jdpc.deere.com/jdpc/servlet/…

denk dat het deze is?
DESLAGERURRE
@jmos , @case inter kracht en
@


NHSanderJD
als jullie je nutteloze reactie's voor jullie houden want dis slaat helemaal nergens op !
DESLAGERURRE
Om wat voor vooras gaat het ?
jmos
Quote @DESLAGERURRE:
als jullie je nutteloze reactie's voor jullie houden want dis slaat helemaal nergens op !

sorry, wil je niet boosmaken maar in mijn eerste reactie staat nuttige informatie volgens mij. hij heeft het over een wire (draad) om hem te borgen, ik heb in mijn hoofd een cilinder van ons die we een jaar terug uit elkaar gehaald hebben om het manchet te vervangen. en bij die cilinder zat hij geborgd met een draad en ik leg uit hoe we hem eruitgehaald hebben.
DESLAGERURRE
@jmos Maar die anderen niet ! en leg het dan goed uit !
DESLAGERURRE
Ik begin mij te ergeren aan al die bet-weters hier op TF die overal denken verstand van te hebben en die dan overal van die nutteloze reactie's bij plaatsen !
Valtra-Fordpower
@DESLAGERURRE

Tel tot 10 en koest... 😃 Je druk maken hierom heeft geen zin... Helaas.
jmos
@DESLAGERURRE
oke, daar heb je een punt.

ik zal het goed uit proberen te leggen.
als je de dop op de cilinder tegen de klok indraait komt hij niet los toch? dan moet je hem met de klok meedraaien dan zou als het goed is de borgdraad door een sleuvgat aan de zijkant van de pot eruit moeten komen, kan zijn dat dat gat dicht zit ofdat er overheen geverfd is. dan moet je hem vrijmaken. en als de draad er dan uitkomt door blijven draaien totdat je de draad eruit kunt pakken en dan zit er een klein haakje op het eind en een putje in de cilinder. als je de dop erafhebt moet je ervoor zorgen dat je dat putje goed schoonmaakt zodat met het in mekaar zetten het haakje makkelijk in het puntje gaat en je de cilinder zonder problemen in mekaar kunt zetten.
DESLAGERURRE
@jmos zie mijn reactie bij die andere topic ! heb zelf bij onze 3040 hem ook al los gehad 😉
Valtra-Fordpower
@DESLAGERURRE

Met ervaring hoe het niet moet? 😃
jmos
@DESLAGERURRE
zo heb ik het ook uitgelegd toch?
DESLAGERURRE
@jmos dat lijkt er meer op ja 😉
jmos
@DESLAGERURRE
Dus ik had wel het goede systeem voor me? Vorig jaar de cilinder van een sprintmaster losgehaald waar dit systeem opzit.
tomtractor
Het gaat om de stuurcilinder van van een 2wd, ik denk dat slagerurre gelijkt heeft, maar ik zie deze draad niet zitten via , (hoe kan je hier foto's bijplaatsen) dat is het mss iets makkelijker om uit te leggen,
jmos
@tomtractor
ik heb even snel deze foto gemaakt, hierop kun je het gleufje zien waar de draad uit zou moeten komen als je met de klok mee draait. (als je zo'n soort cilinder hebt natuurlijk)
tomtractor
Hoe kan ik mijn foto hier bij plaatsen, heb ze nu bij de foto's van john deere staan;
jmos
@tomtractor
dan moet je de link in een reactie zetten en dan komt de foto er bij te staan net zo als hierboven. of je drukt bij de desbetreffende foto op "naar klembord" (staat onder de foto in oranje letters) en dan hier bij de reactie klikken op "laat klembord zien" dit staat onder het witte vak van de reactie. en dan je foto aanvinken en reactie plaatsen staat hij er ook bij.
DESLAGERURRE
@tomtractor in die cilinder van die 3040 zit een klein gaatje .. soms is het makkelijk om hem wat groter te boren .. of een beetje schuin naar de pees ...
jmos
@tomtractor
deze foto wou je hier toch hebben?
tomtractor
Bedankt jmos,
ja het gaat om deze foto, het gaatje vind er zat een klein schroefje in,
@jmos ik ben ook zo'n stuurcilinder aan het loshalen voor m'n 1455. Ik krijg er nog geen beweging in. Heeft het boutje wat er bij in zit er ook nog iets mee te maken?
jmos
@Masseyfergusondriver
even denken.... volgens mij zit dat schroefje er om ervoor te zorgen dat de pees niet gaat draaien. dus volgens mij het schroefje eruit en dan draaien. anders @wimsumar vragen. denk dat hij het met zekerheid kan zeggen. (Zoals met veel dingen) of @DESLAGERURRE misschien?
@jmos Oke, bedankt. Ik heb de cilinder vanavond van de trekker af gehaald en nog even de tang er op gezet, maar er zat geen beweging in, verder nog niet in verdiept. In ieder geval eerst dat boutje eruit dus.
jmos
@Masseyfergusondriver
dat denk ik wel want aangezien het eeh dw cilinder is zal het geen ontluchting zijn. 😃
Wimsumar
Beste @Masseyfergusondriver Ik heb er geen ervaring mee.
Wel onderstaande foto gevonden op T.F.
Klik er op en lees de reacties eronder.
DESLAGERURRE
@Wimsumar nou dan staan hier boven nuttiger reactie's !
Wimsumar
Beste @DESLAGERURRE: Ja, daar heb je gelijk aan maar ondanks de adviezen van de 'ervaringsdeskundigen' blijft het een hachelijke zaak voor topicvraagsteller Tomtractor
en aansluitend van MasseyFergusondriver.
DESLAGERURRE
@Wimsumar hoe zo dat dan ?
Wimsumar
Beste @DESLAGERURRE: Met wat vage omschrijvingen / adviezen zullen de vraagstellers zelf moeten ontdekken / proberen hoe het werkelijk moet.
DESLAGERURRE
@Wimsumar dus onze beschijvingen zijn vaag ? .. ok leg het nog 1x uit ! net onder de kop van de stuur-cilinder op de buis zit een klein inbusje en daar net onder zit een schuin geboord gat ! daar moet de pees in/uit komen ! door dat inbusje vast te draaien en de kop van de cilinder tegen de de schuinte van het gat te draaien moet de pees naar buiten komen (desnoods met een puntje de pees begeleiden ) als de pees er dan een centimeter of wat er uit is draai je dat inbusje weer los en zet je een tang op de pees en trekken en tergelijke tijd de kop mee draaien .. dan als de pees er uit is kun je de kop er uit trekken !
hoop dat het nu duidelijk is !! have fun !
Wimsumar
Beste
Quote @DESLAGERURRE:
door dat inbusje vast te draaien en de kop van de cilinder tegen de de schuinte van het gat te draaien moet de pees naar buiten komen

Juist dat is tenminste begrijpelijke uitleg! En ook nog in 1 zin. 😉

Vraag me echter wel af of het klopt wat in de quote staat. Moet dat niet zijn : inbusschroefje er uit draaien zodat dan de pees er via de opening uit kan?
DESLAGERURRE
@Wimsumar nee ! kun jij niet lezen dan ? daarmee kun je hem vast zetten/tegen houden !
Wimsumar
Beste @DESLAGERURRE : Ohhw, dan zit dat inbusschroefje dus niet in het "geboortekanaal" van de pees maar in een ander gaatje.
DESLAGERURRE
@Wimsumar je ziet op de foto een groot en een klein gat .. in dat kleine zit een inbusboutje 😉

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 3040 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
43
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
6