Wat kiezen NH 5020 of manitou 625 verreiker

Iemand ervaring met 1 of beide verreikers
new holland 5020 en manitou 625 75H
Dit zijn 2 nieuwe kleine verreikers, graag had ik jullie meningen hierover geweten of werkervaringen.
We zijn namelijk op zoek naar compacte kleine verreiker ( de weideman is te klein). alle info ervan is welkom

Deel dit topic

Reacties

henrif
Als ik je een model mag aanraden zou ik voor een Merlo kiezen mooie machine's weinig problemen mee, misschien dat boerderij.nl je kan helpen met de keuze : boerderij.nl/Mechanisatie/Nieuws/…
jmos
[quote="@henrif"] als ik je een model mag aanraden zou ik voor een Merlo kiezen mooie machine's weinig problemen mee, misschien dat boerderij.nl je kan helpen met de keuze : boerderij.nl....[/quote/]
zat ik ook aan te denken om te laten zien maar nh staat daar niet tussen. 😞
The Fox
Claas!
johndeere6506
Zou zeker voor de manitou gaan zeer goede ervaringen mee.
- Erg sterk voor hun formaat
- de bediening is erg comfortabel
- Inruilwaarde ligt hoog, omdat ze gewild zijn
- een goede opbreekkracht
- vrij eenvoudig te gebruiken
deerecase
Wij hebben een merlo p 40.7 cs maar die bevalt goed weinig problemen mee. kun je nog een keer wat. dit is wel wat groter dan jullie zoeken maar ik zou zeker eens naar een merlo gaan kijken als ik jullie was. merlo.it/nl_prodotti/P28_8L.htm/
Trekkerrfan2130
Merlo, claas etc. Zijn goede merken maar een bobcat is ook niet verkeerd, ik vind dat je daar meer ruimte in de cabine hebt dan een merlo.Maar als ik moest kiezen zou ik toch voor merlo gaan.
maggi
Hij vraagt of iemand ervaring heeft met de bovenstaande machine's, niet wat nog meer een optie kan zijn.
New Holland heb ik geen ervaring mee. Wel met manitou, het zijn opzich wel leuke verreikertjes, maar je hebt er aardig wat werk aan, vooral de kleine verreikertjes. Als zo'n ding een beetje uren maakt, zijn de banden erg snel versleten en binnen 8000 uur ligggen vaak de koppelingsplaten er uit.
jmos
Quote @maggi:
binnen 8000 uur ligggen vaak de koppelingsplaten er uit.

de manitou die hij bedoelt is een hydrostaat dus volgens mij geen koppeling. of heb ik dat verkeerd?
danny_ford
Voor zover ik het weet zijn de huidige generatie new holland verreikers allemaal overgespoten dieci's. Dit italiaanse merk staat wel in de test van de boerderij en is dus waarschijnlijk hetzelfde als een new holland. Zelf hebben wij een dag een demo new holland lm5030 gehad en daar lag achterin de cabine de handleiding van een dieci.
NHtvt135
Ken er hier veel met een NH weinig problemen mee, en zeer degelijke machines!
maggi
@jmos

Durf ik niet te zeggen, maar bij m'n werk hebben we een wat oudere, is ook hydrolisch aangedreven, maar zitten wel koppelingsplaten in.
jmos
@maggi
oohh. dat zou dan wel kunnen, daarom vroeg ik het ook. wist het niet helemaal zeker maar onze shovel met hydrostaat (Danwel geen manitou) heeft geen koppelingsplaten.
maggi
@jmos

Haha nou het verbaasde mij ook dat er koppelingsplaten in zaten.
jmos
@maggi
ik heb ook wel eens van een verreiker gehoord, geen id
jmos
@maggi
sorry. perongeluk verkeerd. 😄
....ee wat voor merk o.i.d. maar daar zat een.dubbele bak in. een hydrostaat voor het makkelijk heen en weer rijden en een gewone bak om een wagen over de weg te kunnen trekken. met koppeling.
SJB533
Ik ken de MT 625 een beetje, lees een paar uur, vond t een super fijn machientje. De bediening met de 'muis' vind ik zeer prettig. Moet eerlijk bekennen, dat de 4e functie en het uitschuiven. nog gewenning vragen. Pakte die nog wel eens door elkaar, onbedoeld 😄

Overigens is t geen zware machine, kont komt nog wel de lucht in. Maakt niet uit, als je maar met beleid werkt 😉

Helaas mist de NH in mijn rijtje.
N-Htvt155Wessel
Hier mijn mening, wij hebben nu een manitou 732 van het jaar 2002. Zelf vind ik het fijne verreikers, starten en lopen. het voordeel is bij allebij de verreikers dat je de zelfde aansluiting hebt. wij hebben ook wel een wezen kijken voor een nieuwe verreiker. ook voor new holland en manitou, aleen hebben nog niks gekocht 😉 tip: kijk ff welke bedieing jou het fijnste en gemakkelijkste lijk (hedels op handige plaatsen waar je goed bij kan)
ADB996
Nu we toch hebben over verreikers, wat zijn eigelijk de voor delen van de hondengang??
deerecase
@ADB996 minder insporing in bijvoorbeeld het land als je balen haalt.
deerecase
Quote @DESLAGERURRE:
ik wil geen van beide in het land hebben
bedoel je de nh en de manitou. hier hebben we niet zo vaak balen dus doen we dat gewoon met de verreiker. maar shovel is ook wel lomp zwaar.
ADB996
@deerecase zal wel moeten om dat hun contragewicht verplatsen, naar voren en naar links of rechts
deerecase
@ADB996 ?? ik begrijp het niet helemaal.
ADB996
@deerecase nou een shovel heeft vaak een knikbesturing.
als je knikt word de afstand tussen de bak en het contragewicht korter. dus je verliest tegen gewicht.
nu is het ook zo dat hij zijlinks beweegt, maar of dat ook als na deel kan beschouwen weet ik niet.
jmos
@ADB996
das inderdaad zo met een shovel. als wij er aardig wat in hebben hangen dan kunnen we amper sturen. als we te ver sturen stuurt hij helemaal niet en dan schuurt de bak/klem met pakken ook over de grond en dat is niet de bedoeling.
jmos
@TTX210
verklaar u nader?
manitoumvt 628
Je moet in het achterhoofd houden dat die new holland eigenlijk een dieci is een geen echte new holland
TTX210
@jmos
'k heb bij smedes stage gelopen en die heeft 3 boeren gehad die een nieuwe nh bij broekens hebben gehad en die hadden alle 3 de zelfde problemen en die zijn nu over gegaan op manitou
jmos
@TTX210
welk probleem dan?
TTX210
Weet ik niet precies iets met de hydrauliek enz
maggi
Jongens alles is goed spul, en alles kan kapot. Echter zijn de "bekendere merken" vaak wat beter, doordat ze wat meer ervaring hebben.
Husqvarna
Manitou is een echt merk, sinds wanneer maakt Ford of NH verreikers?
rosco91
Ik heb zelf in Frankrijk veel ervaring opgedaan met verschillende Manitou's. Deze bevielen erg goed, reden makkelijk en soepel, en waren heer en meester in de regio. Waarom? de franse boeren gaven allemaal aan dat de manitou, en soms de JCB de enige merken waren die het robuuste onzuinige boerenleven aankunnen. Vergeet hier de franse slag niet, ongetwijfeld doet goed onderhoud een boel verschil maken.
jmos
@rosco91
jcb was ook wel goed volgens een test. zeiden dat dat een echte boerenverreiker is en niet een industrieele met wat grotere banden eronder.
deerecase
@ADB996 ow oke kan wel.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
35
DEELNEMERS
17
WEERGAVES
22