Case International 745 XL - Massaslot

Ik wil graag een massaslot op de trekker hebben maar hoe moet ik dat bevestigen? En zijn de gegevens van ook weg van de radio?
marco_dalton

Reacties

ErDee
Die zijn weg ja, wat je zou kunnen doen, is een draadje vanaf de massa van de radio naar voor het massaslot trekken. Zo heeft alleen de radio altijd massa en blijven de instellingen en radiozenders bewaard. Plaats: waar je het graag wilt een beugeltje maken. En dan gewoon de massa draad vanaf de accu op de ene aansluiting zetten met zo`n oog op de kabel en vanaf het massaslot weer naar het massapunt toe.
interman
Waarom wil je een massaslot dan ? lekt er veel stroom weg in korte tijd ? of gebruik je de trekker zo weinig ? Als je de trekker zo weinig gebruikt lijkt me het ook niet zo erg om weer even een zender op je radio op te zoeken voor die paar keer. Als je de trekker veel gebruikt kun je beter op zoek gaan naar waar die stroom weg lekt.

Sommige maken het massa slot aan het witte plaatje links naast je accu. Gewoon een gat in boren en aan vast schroeven. Het ligt aan wat voor soort radio je hebt of de instellingen weg zijn.
ErDee
Het zou kunnen zijn dat de dynamoregulateur defect is en de dynamo stroom gaat trekken als de motor niet loopt.
marco_dalton
De accu was laatst helemaal leeg na week niet gebruikt
ErDee
@marco_dalton Heb je een ampèretang of multimeter?
marco_dalton
Ja multimeter
ErDee
@marco_dalton Pak de plus klem eens van de accu af (alles uit laten) en dan zet je de mutlimeter op ampères meetbereik het grootste wat hij kan, en dan meet je eens wat er aan stroom getrokken wordt. Zet dat wat je meet dan even hier.
marco_dalton
Oke @ERDee ik moet die dan op de accu meten of op de plem die naar de trekker loopt
ErDee
O dat was ik vergeten ja, je zet de rode pin op de plus pool van de accu en de zwarte op de accuklem.
marco_dalton
Oke ik ga nu even kijken
Corne S
En dan alleen je contactslot aan en geen verlichting etc. Anders is je multimeter weg bij te veel stroom.

Tip: vergeet de meetpennen niet terug te zetten. Als je de volgende keer spanning meet, heb je dikke kortsluiting.
marco_dalton
Het wil niet krijg steeds 0 ik heb de toplamojes door gemeten en daar lekt die iniedergeval niet
ErDee
Nee je moet niks aan zetten, je laat hem toch niet de hele week met ehjt contact aan staan? HEt gaat erom dat je meet of er dingen zijn die stroom blivjen trekken als de trekker uit staat. Bijvoorbeeld de dynamo, omdat die defect is.
marco_dalton
Hoebedoel je? Ik snap het even niet
jmos
@marco_dalton
je accu is na een week niet gebruiken leeg zeg je. dan kun je meten of hij stroom lekt/neemt als hij uitstaat dus je zet de multimeter tussen de klem en de pool en meet hoeveel Ah er loopt. Dit getal (wat erdee wil weten en waar hij wat uit kan halen denk ik) moet je hier even neerzetten. en dit doe je als hij van contact af is zodat hij precies hetzelfde staat als wanneer je hem gewoon wegzet.
marco_dalton
Oke ja dat deed ik niet
ErDee
@marco_dalton JE moet gewoon alles uit zetten/laten staan, dus geen contact aan geen licht motor uit niks. En dan de plus klem van de accu halen en de multimeter tussen de plus pool van de accu en de plus klem houden. Zorg dat de multimeter op ampères(A) en het grootste getal staat. En wat je dan meet is het aantal ampères wat nog steeds uit de accu getrokken wordt terwijl alles uit staat.
Het kan namelijk zijn dat bijvoorbeeld de dynamo kapot is en dat hij als motor gaat werken(hij krijgt de echte motor natuurlijk niet rond) en zo stroom uit de accu trekt, en dus je accu na een week leeg is getrokken.
marco_dalton
Hij geeft 0 aan
mbvaltra
@marco_dalton

Meet nu nog een keer op dezelfde manier, maar dan met stadslicht aan. Dit is even om te kijken of je daadwerkelijk wel goed meet.
marco_dalton
Heb ik gedaan maar ook nul dus ik meetniet goed maar ikzal nietweten hoe anders
ErDee
Dus je hebt hem op A 200 staan?
marco_dalton
Ja a 200m
jmos
Met lichten aan proberen wel op contact gezet?
mbvaltra
@marco_dalton

Dan wel in de "ampere stand"? Heb je de pinnen van je multimeter ook op de goede manier?
mbvaltra
@jmos

Dan meet hij nog niks.
jmos
@mbvaltra
als je heem op contact met de lichten aan hebtt moet er stroom gaan lopen en dus zou je die kunnen meten.
ErDee
@marco_dalton 200m is te klein er gaan te veel amperes door de multimeter voor dat meetberik van 200m dus geeft hij 0 aan, wat is de grootse stand dan, 20?
marco_dalton
Ja ik dacht dat 200 de hoogste is. Logisch tog?
marco_dalton
Maar ik vraag mijn broer wel even hij weet wel hoe die werkt hij os ook van hem
CVT6230
@marco_dalton Om snel even te kijken of er stroomverbruik is als het contact uit staat, een staaflampje van 5w tussen de massaklem en de accupool houden, dan weet je het meteen. Is er verbruik dan brand het lampje...
ErDee
@CVT6230 Dat is er sowieso via de radio, dus zou je daar even de zekering van weg moeten halen.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Case International 745 XL ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!