Nat in de mais?!

Ik wou graag even weten hoe het bij jullie gaat in de mais, is het nat of vliegen ze derover? Omdat ze hier voor mn huis op leemland de trekkers er tot op de buik inlagen en met twee trekkers+shovel hem er amper uitkregen. En het verkeer tijdelijk niet verder kon. Ps het topic word later verwijderd.

Deel dit topic

Reacties

Trekkerrfan2130
Ligt er echt aan waar je zit volgens mij en wat de grond is waar je op rijdt.
jmos
-
Trekkerrfan2130
@jmos Aangedreven silagewagens?
vanVliet
Hier ook drama. ze kwamen er maar net door. het gekke was dat er bij de hakselaar geen spoortje te zien was maar als er een kipper overheen reed dan zat ie tot z'n assen vast...
johndeere6230
Plakt alleen wat, af en.toe ga je erdoor maar valt.alles mee 😉
NHSanderJD
Wij rijden met rups dumpers en aangedreven karren. zuidholland
majoor85
Waar is dat dan toevallig aan de leeuwte hier in borger vanmiddag ook gedaan geen spoor tezien en heb ze even gevraagt maar onze loonwerk had nog niet vast gezeten van het jaar
jmos
@Trekkerrfan2130
nee. lichte kiepers met grote banden. Jako tiger 125 en kleine mullie‘s
bart99
@jmos zo kwamen ze er hier ook krap an door, ze hadden er nog geen kruiwagen vol vanaf gehaald en de hakselaar zat ook nog vast, die vree die dr nog stond omdat t gras was aan gort door de shovel, maar was mooi martelen.
JD6930
Quote @Trekkerrfan2130:
Ligt er echt aan waar je zit volgens mij en wat de grond is waar je op rijdt.

Inderdaad! Hier hebben ze gister over 1 bunder (hectare?) in Esbeek net zolang gedaan als eerder die dag over bijna 10(in Esbeek/Diessen) denk.

Was een rot hoek, de een na de andere reed vast, ik hoorde dat opgegeven moment een trekker en de hakselaar voor een andere trekker/wagen stonden om hem los te trekken. Toen ik er was moest ook de een na de andere eruit gesleept worden.
johndeere6230
Je hebt natuurlijk wel natte stukken maar valt alsnog.mee 😉 als je.het vergelijkt met andere op tf 😛
jmos
@Bart99
als aanvulling op het topic mensen erbij laten zetten waar is ook wel leuk om te weten.
Fiat110-90 DT
Zondag ging vaneigens het hier goed in den dungen op een paar natte hoekjes na, maar nu begind het wel natter te worden
Trekkerrfan2130
@JD6930 Ja ik zag je foto's net. Hier in de flevopolder is het allemaal klei dat wordt nat en droogt op en wordt hard dus dat valt wel mee maar er om heen is het echt bagger.
bart99
Hier lompe wagens want ze hadden anders verwacht. Veenhuis ecosyl 2 as grootste uitvoering en fendt 818 derveur, was an de meppelerweg in ruune.
jordi 1455
Geen last van alles is er af.
jmos
-
Trekkerrfan2130
@jordi 1455 Alle mais is er al af?
JD6930
Quote @jmos:
@JD6930
Sorry. kan niet quoten op mobiel.

maar je zegt dat er een hakselaar en trekker voor een wagen stonden. vorig jaar viel het bij ons nog %u201Cmee%u201C maar toens stond er standaart een sleeptrekker voor en op een gegeven moment twee totdat ze toen ook niet verder kwamen en de hakselaar ze er zonder moeite uittrok.

waar ze met 4 trekkers voor een wagen stonden ree de hakselaar er ook gewoon doorheen zonder moeite. alleen sturen ging wat minder.

Oke. 😉
jmos
@JD6930
Was dat dan een stuk ofzo of wad het op het merendeel zo? Hier is het gemiddelt met 1 sleeptrekker ervoor blijven rijden. 😄
DB_jansen
Hier gaan ze er wel met een gangetje doorheen 😄
JD6930
Quote @jmos:
@JD6930
Was dat dan een stuk ofzo of wad het op het merendeel zo? Hier is het gemiddelt met 1 sleeptrekker ervoor blijven rijden.

Ja op dat struk was het grotendeels als de trekker aan wou rijden, richting de kuil (met een halfvolle kar, of nog niet eens) de 7710 ervoor, omdat ie anders niet verder kwam. Enkele keren lukte ze het wel om er zelfstandig uit te rijden. Maar de 7710 stond er toch best vaak voor volgensmij. Dat ook de hakselaar ervor stond was maar op een stukje, wel op de zelfde grond als ik het goed begreep. Op de andere hoeken ging het wel goed door zover ik hoorde, ook op een naastgelegen stuk, maar op die hoek, wilde het niet lukken om de mais er snel af te krijgen.
Boemrang
Ik lig er persoonlijk niet wakker van, wat ik hier in de beurt zie gaat het hakselen gewoon perfect, wij wonen in het goede deel van Nederland zeg maar. 😃
bart99
Ze hadden dit stuk wat onderschat, maa r die boer had ook zat droge stukken maar hiervoor zaten ze in de dam al vast shovel op de weg en een geheister van jewelste.
jmos
@JD6930
maar een 7710 is ook wel een dikke sleeptrekker. andere loonwerker hier heeft ook een 7710 maar die gaat ook wel flink lang door. ook met een dikke kieper er achter.
bart99
@Boemrang ik in t noorden dicht bij hoogeveen.
bart99
De hakselaar moest hier door de mais terug. Maar was wel dikke hakselaar n nh fr 9050:) en dikke fendt's
jmos
-
eddie
Groenbemester komt niet hard op door die natte grond, mais is er al 4 week af, toen et nog mooi droog was
jurgenkrijt
Alle loonwekers hebben hier de filters vol met stof omdat het hier hardstikke droog is ongekend dit. rijden gewoon emt sleeptrekker voor de wagen omdat ze wegzakken in het droge klapzand 😃
Janfendt820
Wij hebben het er droog afgekregen
maar onze buurman zijn ze nu met boten bezig zo nat
Valtra-fan Teun
Bij ons gaat de mais er over een week of 2 af, mag in de tussentijd wel beter weer worden.
jmos
@jurgenkrijt
klapzand????
jurgenkrijt
@jmos sssst haha was maar gekheid. heel nl is het nat
jmos
@jurgenkrijt
ene plek natter als het andere. laatst nog in groningen geweest maar geen spoortje gezien en hier is een spoor meer regel dan uitzondering. had laatst ook een kaart gevonden met neeslaghoeveelheden. wij hebben (bijna) het meest van heel nl gehad. op een plek iets meer maar daar is het heel andere grond.
JDeerefan
Bij ons soms droog heeft halve week geregend en nu nog dus ja maar het levert mooie beelden op juist jammer dat het zolang duurt met al die modder. Zit in (B)
INTER 5488
....... beetje stelletje slapers als je het er nu nog niet grotendeels eraf hebt .... . toch lang genoeg redelijk mooi weer geweest, en lang niet zo'n natte zomer vooraf gaand aan de herfst als vorig jaar , dusssss .. hier in de buurt is nagenoeg alles weg .....
Boemrang
@jurgenkrijt

Dan zal ik zodadelijk nog een goed kijken of we nog een natte plek zien, 😃
SJB533
Tis dit jaar minder dan verleden jaar. Gister is hier de mais gehakseld, (gistermorgen tegen 7 uur al!) met toch nog wat spoortjes, helaas. Is in ieder geval minder erg dan 2 jaar terug 😃

@INTER 5488
Hangt van meer af, dan mooi weer!
vossie
Droger als vorig jaar? toen we aan de maisperiode begonnen jah. maar die krap 80 mm water in 3 dagen is het vast niet van gaan stuiven. stukken waar we vorig jaar zo overheen toerden is nu martelen. dus ga me niet vertellen dat het droger is al vorig jaar
jmos
@INTER 5488
hier wachten ze tot de mais rijp is voor ze het hakselen. en daarvoor was het ook al nat dus eerder oogsten had geen nut.
ArnoFendt
Wat mij opvalt als je ook filmpjes op TF bekijkt, dat veel chauffeurs op het moment als ze al zo goed al stil staan, de trekker toch nog flink laten doorgraven. Zo wordt het alleen maar moeilijker om door een ander weer aan de gang geholpen worden.
Is dit een trend of bestaat dit al langer?
Turbo broekie
@bart99
Wij zitten zelf veenland , ik woon zelf in zuidwolde (Drenthe)maar bij ons rijden ze gewoon met joskins 3 Assers of 2 rond , of van die schuitmakers, met cormicks er voor of sjhonnys , bij ons gaat het er volgende week woensdag af !
Turbo broekie
@jmos
Die van ons was vorige week bijna rijp , maar als je geen rijpemais heb heb je er ook niet veel aan 😉 vind ik.
chrissi
@vanVliet

hakselaar heeft ook meer pk's en hoeft geen kar te trekken.
vanVliet
@chrissi nee daar ging het ook niet om, het ging juist om dat als ze de 2e x over het zelfde stukje reden ze er dan pas doorheengingen.
jordi 1455
@Trekkerrfan2130
ja alle mais hebben we er af.
Jasperfendt
@bart99 In dat stuk was het daar voorin ook het nats iets verder op is het al heel wat drooger
jd greenpower
Ik en me pa waren vandaag aan het slepen. Elke wagen moesten we de blok afslepen en vaak onder de hakselaar ook al. Was echt heel nat.
bikkertie
Bij ons is het niet echt nat maar op 1 stukkie hebben we vastgezeten voorderest hebben we niet eens gesleept
bikkertie
Het koste wel wat moeite
JD 6430 The Best
Hier waren ze op van die hele zware klei bezig. Ze bleven er wel bovenop, maar alles plakte helemaal vol 😛
international533
Maar als het zo nat is, laat het dan gouw staan. hebben hier in de buurt nog zat over. Dus als iemand nog een 25 ha nodig is, kan je zo de adressen doen.!
deerecase
Hier in drenthe kon je er goed door komen. af een toe een spoortje maar ook twee stukken waar helemaal geen sporen zaten. sleeptrekker was nauwelijks nodig. vorig jaar was het veel natter.
bart99
@Jasperfendt daar verkijk je je flink op! Achter t huus ook zo nat... En dr naast. Flink martelen op de natte plekken. Maar alles is naar de klote, shovel reed door de vree, ze trokken touw kapot, hakselaar moest door de mais terug. Ze waren gied en wel in de dam, wanneer haalt jullie t eraf?
chrissi
@vanVliet
ohh ik dacht a
vanVliet
favorit515c
We hadden maandag 5 trekkers nog nodig om de hakselaar der weer uit trekken, 4.5uur gedaan over 1,5 bunder
Jasperfendt
@bart99 dat kapote touw lag bij julie huis 😃
Jasperfendt
Wij maandag en het heb net de helft van het gras gemaait morgen doe ik de andere is me nu te donker want achterwerklampen zijn kapot
bart99
@Jasperfendt oké, k spreek je vast nog wel s deze vakantie, ben tot donderdag bij oma, en dan wss de mais tegenover ons dr af.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
61
DEELNEMERS
30
WEERGAVES
0