Illustratie van:

Case International 1056 XL - ontkoppelt niet goed

Er zijn nieuwe koppelingsplaten ingezet, maar hij ontkoppelt niet goed. hij blijft maar lichtjes grijpen als je de koppelinspedaal indrukt. wat kan hier de oorzaak van zijn?

Deel dit topic

Reacties

CVT6230
@akkermantsje Te veel vrije slag op je koppelingspedaal?
monteurtje
Koppelingsplaat verkeer om gemonteerd...? (goede kant naar t vliegwiel)?
maisboerke
@monteurtje
Ook toeval, twee monteurs aan het woord en allebei de Case als tweede merk.
@cvt6230 is onze Steyr dealer en monteur speciale klusjes, kijk ook maar onder Steyr-museum Wanroij, trekkerweb.
SJB533
@monteurtje
Reactie staat er gewoon hoor 😉 Topic is dubbel
monteurtje
@SJB533

kwam ik ook net achter.... heb t al rechtgezet 😉
basia
Irritant 2 topics ; dat zie je toch gelijk ; verwijder dan een.
basia

Wat koppeling betreft ; als afstelling goed is , moet de plaat toch iets meedraaien .
Dit kan door wat INTER zegt in het andere topic ; de jaren dat ik als automonteur werkte hebben we dat meegemaakt ; maar tegenwoordig worden alleen maar klinknagels gebruikt die gaatjes hebben .
Ook moet de plaat licht over de spiebanen schuiven ; soms kan er een klein "braampje" aan de plaat zitten en gaat het probleem na een poosje over .
robertIHC1056
Wij thuis hebben het probleem ook een keer gehad, waarschijnlijk heb je veel haast gehad met het inmekaar drukken van de trekker en daarbij niet genoeg gedraait aan de aftakas en/of de trekker niet in de versnelling gezet waardoor de koppelingsplaat niet netjes over de spiebaan glijd (doen we nu goed insmeren voor het makkelijker schuifen). dat resulteert dat de koppelingsplaat 'krom' is gedrukt dus de lamellen schuin staan t.o.v. het vliegwiel en dus niet ontkoppeld. Het enigste wat je dan kan doen is de trekker door midden halen weer en een 'nieuwe' plaat inzetten de oude is dan afgeschreven.
In ons geval kon de plaat niet hersteld worden.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Case International 1056 XL ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
8
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
2