New Holland FX - Functie schuine pijp

Hallo

Wat is de functie van de schuine pijp bij de fx hakselaar van new holland. heeft dit met de doorvoer van het gewas te maken of?

bvd
stijn_fendt

Reacties

interRick
Dat denk ik wel. want het schoepenrad(blower) staat ook iets achterover.
Wimsumar
Beste Stijn_Fendt: Misschien is dat een 'goedkope' variant blaaspijp die zonder knikmechanisme door middel van alleen de draaikrans laag genoeg komt in transportstand. (?)
SJB533
@Wimsumar
Er zit ook gewoon een cilinder Wim 😉 Hij kan nl ook gewoon achteruit blazen. De reden, dat de FX-series, maar ook de ouder 00/05-series dat hebben, is om de schuingezette blower. Waarom dat is weet ik niet
Wimsumar
Beste
Quote @SJB533:
achteruit blazen.

Ja, dat leek me zonder knikcylinder ook al wat moeilijk.
Maar ligt de draaikrans dan wel horizontaal?
Als deze onder een hoek is gemonteerd is het richten van de gewasstraal ook een stuk moeilijker. :?
radium45
Dat is om de gewasstroom niet te onderbreken, nu is het 1 lijn als het de kooi verlaat tot aan de pijp, zit geen bocht in zeg maar.
Wimsumar
Beste @SJB533: Klote!
interRick
@Wimsumar

met het richten van de gewasstraal heb je er weinig hinder van dat de draaikrans niet vlak staat. zijn tijdens het vullen van wagen maar kleine verstelling van de pijp en dan is het hoekverschil niet zo groot meer.

en met vullen van wagens laat ik de pijp meestal op 1 stand staan en varieer ik met de rijsnelheid.
Mengeledriver
Bij het gras hakselen rijden ze toch vaak met de wagens aan de rechterkant van de hakselaar? En niet links? Dacht dat eens gelezen te hebben. Werprad heeft de uitloop toch ook recht? Denk dat de pijp ook uit het midden staat en rechts wat hoger een wat verderaf komt?
jmos
@Mengeledriver
pijp staat idd uit het midden aan de rechterkant.
Wimsumar
Beste
Quote @interRick:
varieer ik met de rijsnelheid

Dat is weer verwarrend voor de 'naast-rijd-piloot'.
gdr
@Mengeledriver de uitwerp zit rechts,blazen over de linkerkant wil wat beter doordat het gewas in die stroom zit en geen bocht meer hoeft te maken! de uitwerppijp wil links ook iets hoger! het voordeel van rechts laden is dat de afstand tussen hakselaar en wagen groter is! alles gezien vanuit de hakselaar
interRick
@Wimsumar

onze naast-rijd-piloten zien toch niks en houden een vaste snelheid aan, niet ideaal maar voor 6 middagen/jaar kan het prima.
cvdebegaaiers
@Mengeledriver dat doen ze ook vaak omdat de bediening ook rechts zit
gdr
@cvdebegaaiers bij welke hakselaar van tegenwoordig niet dan?
cvdebegaaiers
@gdr nog steeds bij allemaal denk, maar dan werk je alleen aan de rechterkant en dat is voor velen toch wel een stuk makkelijker
gdr
@cvdebegaaiers tis maar net wat je gewend bent
cvdebegaaiers
@gdr dat is zeker waar, maar je moet ergens beginnen he
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland FX ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!