Met roller of spiuten

Hallo allemaal
Ik had een vraagje wat kan je het beste doen? Met een roller of gewoon spuiten met de compressor?

Deel dit topic

Reacties

casejxu115
Mij lijkt gewoon spuiten met de compressor wel mooier dan met een roller
Inter1246fan
Met de roller is het resultaat afschuwelijk. Je krijgt daardoor veel snellen lopers en als je teveel verf op de roller hebt, rolt hij niet over het plaatwerk maar schuift 'ie. En dat zie je naderhand. Dus gewoon met de compressor.
breedam
@Inter1246fan sorry, maar dan ben jij gewoon niet goed in verfen.
casejxu115
@breedam bij spuiten is het eindresultaat 10 keer mooier
nickpater
@casejxu115 10x, wel 100x.. met de roller klrijg je ook snel het sinasappelschil effect
tborre
Of je laat het ineens poederlakken ...
gkgerbengk
Het ligt eraan wat voor een oppervlakte je wilt behandelen en hoe goed je overal bij kan komen.
johndeere6230
Met de roller moet se verf zo dun als melk zijn, dan krijg je het zelfde effect als spuiten 😉
Inter1246fan
@breedam

Ik heb dat nog niet uitgeprobeert, maar ben eens bij iemand geweest die had zn cormicks geverft met de roller. Afschuwelijk. En zo te zien hierboven, zijn meer mensen t met me eens
SJB533
Spuiten. Is veel sneller, je pakt alles en de lak is dichter.
johndeere6230
@SJB533

dat is waar 😛
breedam
@Inter1246fan het klopt ook dat spuiten mooier is. Maar druipers en dat je roller schuift en je er dus blijkbaar niks aan kan doen want het resultaat was zo zeg je. Dan ben je pittig slecht bezig. Ik bedoel ook: rollen is zo slecht niet het hangt er slleen vanaf wat je voor ogen heb als resultaat.
Inter1246fan
@breedam

Ja okee, dat klopt. Maar ik vindt spuiten toch een veel mooier resultaat hebben dan met de roller. Ook al kun je heel goed verven met de roller. Spuiten geeft toch een mooier resultaat. Vindt ik dan!
tjerk-koetje

of je doet het zo 😃
NewHollandErik
Tuurlijk is spuiten altijd beter, maar als je goed met zo'n roller overweg kan zie je haast geen verschil. En je moet toch de plekken waar je niet bij kan even met de kwast doen.
SJB533
@tjerk-koetje
Niet doen! Zit veel te veel vocht in!
tjerk-koetje
@SJB533 was ook maar een geintje!

vant als je zo een trekker moet doen, ben je al hast het hoekje om 😞
deutzpower36
Rollen kan mooi worden, maar dan moet je goede verf en rollers hebben, en er ook nog eens goed mee kunnen omgaan.
Spuiten word al snel mooier, en als je de verf op goede dikte hebt en de spuit afgesteld kun je echt een super resultaat krijgen. Belangrijk is ook een goede voor bewerking. Super strak/fijn schuren dus.
JJ
Misschien handig om te vermelden waar het om gaat. Gaat het om een tractor, machine of een wand?
NHSanderJD
Stomme vraag, het ligt aan de situatie wat het handigst is en hoe handig jij ben.
johndeere510
Je moet het allebij kunnen, scheelt al heel veel sommige maken overal een drup festijn van, gaan eerst maar eens kijken wat jou het best in de hand legt, kom je maar op 1 manier achter en dat is gewoon proberen,,
stefan 3130
Plaat werk lijkt mij het beste om te laten spuiten maar gietijzer kanje volgens mij wel met de roller doen
IHC_power
Dus kan het beter spuiten
David512c
@IHC_power als je de mogelijkheid hebt om het zelf te doen zal ik het spuiten (;
IHC_power
@David512c ik ga het zelf doen teminsten proberen
IHC_power
Ik wil gewoon de zichtelijke delen spuiten zoals: spatborden, moterkap, velgen, hef,deze onderdelen zijn van een international 383 (trekker)
ihc-driver
@SJB533 Je pakt lang niet alles met spuiten, alleen wat je ziet spuit je, dus om een hoekje ofzo kun je niet met een spuit doen. kwast wel en roller kun je ook ergens achter rollen. Daarnaast is rollen efficienter dan spuiten, bij spuiten spuit je veel verf gewoon de lucht in.

Spuiten is op zich veel mooier maar soms is rollen betere optie als je geen ruimte hebt om te spuiten.
IHC_power
Ihc-driver dus je kan de spatborden bijv. beter 2-3 met de roller en de laatste x spuiten met de compressor
SJB533
Quote @ihc-driver:
Je pakt lang niet alles met spuiten, alleen wat je ziet spuit je, dus om een hoekje ofzo kun je niet met een spuit doen.

Ben ik niet met je eens! Met de verfspuit kun je op veel plaatsen fatsoenlijk lak aanbrengen, waar je met de kwast net wel/net niet kunt komen. Daarbij prefereer ik het, om alles, wat niet rood hoeft er af te halen. Zo kom je ook achter dingen als filters 😄
IHC_power
Afplakken met volie ov vuilniszakken kan toch ook
ihc-driver
@IHC_power Nee rollen of spuiten. niet allebei. Spatborden zou ik persoonlijk spuiten omdat je als je niet helemaal netjes rolt precies de aanzetten kunt zien. Niks is strakker dan spuiten en spatborden zijn wel heel erge zichtstukken. En als je eerst rolt en later spuit kun je ook waarschijnlijk goed zien hoe je gerolt hebt omdat de verf dunner is bij het spuiten dan bij het rollen.

Spuiten met verfspuit doen en niet met spuitbus, die verf is zo dun dat je hoekjes/rand plaatwerk en zo niet netjes kan pakken.
wezel844-s
Als je het goed doet is rollen bijna net zo mooi als spuiten alleen de helft van die hobbyisten weet niet hoet je fatsoenlijk moet rollen en dan spuiten ze de tractor maar halve bak en dan ziet het er nog niet uit dan kun je hem veel beter rollen minder rotzooi kwa nevel en veel sneller ik heb mijn kapwerk gespoten en de rest geschildert en gerold van het motor blok en dergelijke maar die verf zit er verekte goed op want heb mijn ander tractor gespoten maar die waaide er zowat meteen af van het motor blok omdat die te warm word en het zit er dan niet zo dik op met spuiten 😛
ihc-driver
@SJB533 ja klopt, maar alleen de stukken die je met het oog kunt zien kun je ook spuiten, achterkant van leidingen en zo zul je toch met de hand moeten doen. Of eraf halen maar dat heeft weer als nadeel dat je met monteren die lak weer zo beschadigd. En is vaak ook niet wenselijk ivm eventuele vervuilingen van bv brandstofsysteem.

Spuiten is niet mogelijk als je geen fatsoenlijke afstand hebt tot het te spuiten oppervlakte en als je geen rechte lijn kan hebben tussen het spuitpistool en de te spuiten oppervlak. met een kwast kan dat wel weer.
Adri-JD850
Laten spuiten door een autospuiter zeker als het oppervlakken zijn daar zie je alles op en in, heb zelf eerst de motorkap en neus en zijschiltjes laten spuiten en zou zelf de spatborden doen maar bij nader inzien die toch ook maar laten spuiten en nog geen moment spijt van gehad koste wel wat het resultaat is ook wat alles is wel gespoten met autolak.
SJB533
@ihc-driver
Als je een beetje handig bent, spuit je nog aardig wat van bijv brandstofleidingen 😉
IHC_power
Maar ik ga aleen de zichtelijke dingen doen want met de motor moet je denk ook wel wat onderdelen demonteren en dan moet dat ook afgesteld en weet niet hoe dat moet. Moet je die verf ook nog verdunnen
ihc-driver
@SJB533 Lijkt maar zo, als je beetje handig bent kun je veel pakken alleen als je de verfspuit niet goed op het te spuiten stuk houd kaatst de verf er een beetje af. Haal maar s een leiding los na het spuiten en je zult zien dat je de achterkant niet goed gespoten hebt.

Komt natuurlijk weer het verhaaltje van ja maar dat zie je niet. Verf is in eerste instantie niet voor het zicht maar ter bescherming van de ijzeren delen. Dus ook de achterkant hoort goed in de verf te zitten.
SJB533
Quote @ihc-driver:
Verf is in eerste instantie niet voor het zicht maar ter bescherming van de ijzeren delen.

Klopt!

Mooiste is en blijft 2K verf spuiten 😉 Dat spul geeft ook een hardere laklaag. Heeft zo z'n voordelen met demonteren en na het spuiten weer monteren.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
38
DEELNEMERS
20
WEERGAVES
2