Illustratie van:

Fiat 1000 - Afdichtingen vooras?

Weet iemand waar ik afdichtingen, O-ringen enz. kan vinden voor een vooras van een Fiat 1000 (4 WD)?

Bij de handelaars in de ruime regio al gaan horen, maar blijkbaar zijn het speciale maten. De assen zijn naar het schijnt gemaakt door een Italiaans fabriekje dat maar 1 jaar produceerde voor Fiat...

Alvast bedankt,
Ruud

Deel dit topic

Reacties

wessels
Kramp of iets in die richting? Oude afdichtingen eruit halen opmeten en dan nieuwe zoeken die er het dichtste bij in de buurt komen?
majoor85
En als je helemaal niks kun vinden is dan vloer baare pakking geen optie
jelle algera
theblackfury.be/veftracparts.htm/

Misschien kunnen deze mensen u helpen.
Corne S
@majoor85

Je zegt het goed, vloeibare pakking bij keringen is geen optie.
Valtra-Fordpower
@Corne S Is een prima oplossing, totdat je ermee gaat rijden. 😛
pino
Zelf O ringen plakken ?
JD3010
Hier in de buurt zit een zaak die bijna alle keerringen, O-ringen etc. heeft. Zijn het zulke speciale afdichtingen dan?
atlaspower
Wat staat er op de keering ? mocht ie nog redelijk wezen, dus alleen een beetje lekken, kun je ook het rvs veertje wat er inlicht ietsje inkorten, dat werkt vaak al afdoende en kost niks, let wel op hoe je dat doet, je kunt hem op de las uitelkaar draaien, er zit een smalle kant aan, deze laat je zitten, knip van de andere zijde een cm af en draai de boel eerst tegendraads een aantal slagen terug en schuif ze dan pas weer in elkaar, nu terug draaien en de boel zit weer mooi rond vast, eromliggen en klaar
ronald73
Wat was het bijzondere bij die keerringen? Breedte en/of de filtring? Ik weet bij m'n oude Fiat 1300 nog wel dat het lastig was om keerringen met dezelfde breedte te krijgen, binnen- en buitendiameter was geen probleem. Geen probleem toch als je er een iets smallere inzet? In plaats van die filtring kom je uit op een gewone rubber lip.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fiat 1000 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
9
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
1