Massey Ferguson 6255 - Trekker

Hallo ,
Ik was benieuwd of een mf 6255 ook 4 x powerschift heeft ? En shakelen deze serie fijn is alles
Het zelfde als de 6200 serie alvast bedankt
Turbo broekie

Reacties

rubenv
Jah het is gwn een 6200 serie
Ja ze hebben eigenlijk allemaal een 4 traps powershift. Tegen minderprijs konden ze geleverd worden met een speedshift hoog laag en een mechanische omkeerschakeling maar die zijn bijna niet geleverd volgens mij.
Turbo broekie
@rubenv
Ik bedoelde of alee 62 serie het zelfr zijn in schakelen enz
cih1056xl
@Turbo broekie ja ze werken allemaal hetzelfde dacht ik
wat @MaartenMandemaker zegt wist ik heel niet
Turbo broekie
@cih1056xl

Ik ook niet.daarom vraag ik het ook 😄
ramrod
Ze zijn wel allemaal hetzelfde, alleen schakelt een 4 cilinder veel abrupter dan een 6 cilinder.
Of beter gezegd, ze schakelen hetzelfde, maar door het lagere gewicht van de trekker, en de kortere wielbasis, reageren ze veel onrustiger.
En de dynashift (4-traps powershift) is niet in te stellen of te calibreren.
Turbo broekie
@MaartenMandemaker
Maar die 4 x power schift schakelt die automatisch? Of gewoon hand matig ?
@ramrod We hebben zelf een 6255 en een 6270 gehad. Qua schakelen zat er niet veel verschil in. De 6100 serie's die we daarvoor hadden schakelden wel schokkeriger. Maar er zit ook nog wel eens verschil tussen, waar dat mee te maken heeft weet ik niet. Op zich is een 4 cilinder niet veel lichter als een 6, tot de 6270 hebben ze dezelfde aandrijflijn en achterbrug, alleen hebben de 6 cilinders 1 plaat meer in de koppelingen voor vooruit en achteruit meende ik.
@Turbo broekie Dat hangt er van af. In 2001 kwam er een update met een wat andere armleuning en zijpaneel. Vanaf toen was Autodrive een optie. Daarmee kun je met een schakelaar op de armleuning kiezen of je handmatig wilt schakelen, bij 1700 toeren of bij 2100 toeren. In de handmatige modus schakelt de powershift bij overschakelen van de versnellingen nog wel naar de beste trap (speedmatching). BV van 3D naar 4B of C. Als er geen autodrive op zit kun je met dat schakelaartje kiezen of je die speedmatching wel of niet wilt gebruiken.
Turbo broekie
@MaartenMandemaker
Dat met die 2100 1700 had die trekker ook dan heefy ie wel 4 keer power schift ofnie
ramrod
@MaartenMandemaker
Pak maar eens een 2wd, dan wordt het verschil wel helemaal duidelijk.
Zelf heb ik er nooit één gehad, maar ik heb ze wel jaren gerepareerd.
frank_mf
Quote @MaartenMandemaker:
mechanische omkeerschakeling maar die zijn bijna niet geleverd volgens mij.
Klopt en zou ik ook niet graag gebruiken. Een of andere lange hendel naast het dashboard en geen powercontroll.. Waerdeloos.. In Baarle-Nassau stond er een te koop dacht ik. Brengt de waarde enorm naar beneden denk ik zo op de tweedehands markt.
@Turbo broekie Ja klopt
@ramrod 2wd heb ik geen ervaring mee, ook nog niet vaak een 2wd 6200 serie gezien trouwens. Heb je bij een MF dealer gewerkt?
@frank_mf Idd dan heb je zo'n gokpook naast het dashboard. Dat wil je niet meer als je de power control gewend bent. Dat schakelen onder het stuur is nu ook nog een sterk punt vind ik.
EdwinEenink
@MaartenMandemaker kun je een dynashift van 3000 serie calibreren?
@EdwinEenink Nee een Dynashift is niet te calibreren dacht ik. Mss dat ze wat met de ventielen kunnen doen of de voorspanning in de stikstofbol? Schakelt ie aardig fel?
ramrod
@MaartenMandemaker
Yep, 7 jaartjes in de trekkerhoek.
@ramrod Aha dan heb je er wel de nodige ervaring mee 😄
EdwinEenink
@MaartenMandemaker ja schakelt aardig fel ja, ma beter dan heel soft.
@EdwinEenink Er zit nog wel eens verschil in. Onze 6160 schakelde ook feller dan de 6140. De 6200's schakelden wat rustiger.
Turbo broekie
@MaartenMandemaker
Maar ik zie er nu een met 8500 uur wat zal die kosten heeft wel fronthef en pto hoeveel uur kan zon 6255 halen dan ?vindt het mooie trekkers
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 6255 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!