Illustratie van:

Massey Ferguson 4235 - informatie MF4235

Hallo iedereen,

Ik ben van belgië en ben gisteren in Nederland naar een MF 4235 gaan kijken. Nu heb ik wel een aantal vragen over deze tractor. De dealer zegt dat hij 82 pk heeft maar op het internet vind ik overal terug dat hij 75 pk zou hebben en hier zelfs maar 65pk. Bij mij zou zijn zwaarste werk een drieschaar ploeg trekken zijn en een pottenmaaier van 2,10m aandrijven. Hebben jullie een idee van wat deze tractor nieuw gekost heeft en wat zijn jullie bevindingen ervan?

Hopelijk kunnen jullie me wat wijzer maken!

Alvast bedankt Johan

Deel dit topic

Reacties

Fast Eddy
Die maaier lukt wel. Wat voor grondsoort heb je thuis?
frank_mf
Heee! Wij hebben thuis precies dezelfde trekker en kan je er alles over vertellen!

Volgende de folder en het internet heeft hij idd 75 pk. De schijvenmaaier met kneuzer van 240 doet hij met 2 vingers in de neus. Hij trekt hem zelfs beter dan de 845. Verder dacht ik dat hij rond de 72000 gulden kostte maar dat kan ik nog voor je checken.

De bevindingen:
Wij hebben de trekker eigenlijk alleen gekocht als 2e trekker voor de voerwagen. Ook moest hij de giertank kunnen trekken. Door het veel betere comfort gebruikten we hem al snel voor meer dingen. Toen de 845 in de fik had gestaan met maaien moesten we noodgedwongen met de MF maaien. Het bleek dat deze de maaier veel beter trok en sindsdien maaien we met die. Bij ons hebben trekkers eigenlijk altijd hun eigen vaste klussen. Oorspronkelijk kwam hij alleen voor de voerwagen. Nu gebruiken we hem voor de:
Giertank, voerwagen, opraapwagen, veewagen, mestmixer, maaier, hark, schuif, zwadkeerder, dumper.

De trekker is vooral heel erg wendbaar en degelijk! Weinig trammelant mee gehad tot nu toe, 5000 uur op de klok. Het enige dat ik me kan herinneren is eigenlijk de voorwielaandrijving die wel eens aan stond als het niet hoorde. Voor de rest super trekkertje!!!
frank_mf
.
frank_mf
...
goes
Alvast bedankt voor jullie reacties!!

Is hier bij ons wel zware klei en leemgrond dus met een drie schaar zal hij z'n werk wel hebben. Heb het er vandaag met 'n vriend nog over gehad en hij vond 't raar dat de tractor maar een 3300 uren had. Is het normaal bij jullie dat een trekker van die jaren zo weinig uren heeft?

Johan
frank_mf
@goes Dat zou best wel kunnen hoor die van ons heeft er ook pas 5000. Als hij van een veehouder was als 2e trekker zoals bij ons eerst dan kan het heel goed.
frank_mf
En mijn ervaring is ook dat de teller vrij langzaam loopt t.o.v. onze andere trekker 😉

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 4235 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
7
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
5