18

Hoe herken ik bouwjaar?

Hoe herken ik het bouwjaar van een fendt 308 lsa turbomatik?

Deel dit topic

Reacties

Staat normaal ook ergens in de velg dacht ik,als hij nog op zijn origineel velgen staat natuurlijk
Als je het chasisnummer heeft kan ik het bepalen tot op een paar jaar, mss zelf tot op de maand...
Op de site van de Vor kan je het aanvragen. Dat had ik zelf ook gedaan
Chasisnummer is 178/26/14931,
In de velg kon ik niks vinden.
Onder het bakje aan de linker kant van de cabine, onder de motor zeg maar, staat op een gietijzeren deel het jaartal gegiet.
Op de boventrek haak
Velg lijkt mij geen logische plek. als een trekker een keer op smallere of bredere banden met andere velg klopt het al niet meer.
Trouwens op kabelboom ook vaak te vinden
@walker1:Toen ik bij mijn vorige baas aan het injecteren was,kwam er een vertegenwoordiger van een ander merk op het veld aan om de trekker te bekijken,toen ik niet kon antwoorden hoe oud hij precies was,zei hij we zullen eens in de velg kijken,en daar stond effectief het bouwjaar in geslagen. (Dat was bij een case IH cvx)
@gkgerbengk Heeft gelijk. Het staat er inderdaad ingegoten. kijk onder de cabine bij de linker instap. Op het gietijzer staat als het goed is een datum.. ongeveer tussen het trapje en het achterwiel als het ware. Bij een 300 serie is die redelijk makkelijk te vinden.
Als er nog nooit een nieuwe stoel in de trekker is gezet staat op het frame ook een bouwjaar van de stoel. Op de radiateur is precies hetzelfde verhaal als er nog geen nieuwe in is gezet. Daar zit het plaatje volgens mij links bovenaan. Deze informatie is natuurlijk niet precies omdat dit om de productiedatum van de onderdelen gaat maar het is wel ongeveer.
@Meneer Kool Ik denk dat je tussen het trapje en het voorwiel ipv achterwiel bedoelt.
Beste
Quote @gkgerbengk:
niet precies omdat dit om de productiedatum van de onderdelen gaat

Dit is met de "echte" trekkeronderdelen precies zo. De gietijzerdelen (koppelingshuis, versn. bak) hebben verschillende produktiedata.
Jaar/datum dat de trekker ge-assembleerd is moet aan het fahrgestellnummer herleidt worden.

P.S.: Hopeloos dat trekkerfabrikanten (auto's trouwens ook) zo krampachtig het bouwjaar niet op het voertuig durven(?) zetten!
@gkgerbengk nee, tussen het trapje en achterwiel staat ook wat 😉
Als het een lsa turbomatik is met oude snuit dan is het bouwjaar van 1984 tot 1991 dacht ik 😃
@Meneer Kool Tussen het trapje en het achterwiel? Vreemd, ik heb de hele trekker uit elkaar liggen en het is mij niet opgevallen. Waar dan precies?
In het wiel staat iets van 91 op een ander plaatje staat 93.
Ik heb hem gekocht voor een tractor uit 93.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
18
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
1.766