Aixam mega pickup

Hallo,

Weet er misschien iemand of het mogelijk is om een Aixam Mega te verzekeren als landbouwvoertuig? mijn broertje wil er een kopen maar er zit nu een brommer nr plaat op. we willen hem verzekeren op de boerderij.

MVG

Joep

Deel dit topic

Reacties

Inter1246fan
Waarom wil je in hemelsnaam een invalidenkarretje hebben???
dave 7810
Ik heb ook zo'n auto, en moet gewoon op bromfiets kenteken dus ook verzekering.
dave 7810
Quote @Inter1246fan:
Waarom wil je in hemelsnaam een invalidenkarretje hebben???

Omdat het beter is dan fietsen.
SJB533
Moet volgens mij wel kunnen, MITS je 'm bedrijfsmatig gebruikt! Hier in de buurt weet ik minimaal 2 quads, die als landbouwverkeer in gebruik zijn.
joepvanoort
@Inter1246fan

dat heeft toch niets met mijn vraag temaken
Fendt926Driver
Wij hebben een (electrisch) golfkarretje verzekerd als landbouwvoertuig. dus melden bij de verzekering een afgeknotte driehoek erop en ben er mee naar de wijkagent geweest of wij er dan ook mee op straat mochten komen. was geen probleem maar eigenlijk moet een landbouwvoertuig voorzien zijn van een hef of een spuit om het voor de wet aan te merken als landbouwvoertuig.
gezien de term mega pick up zie ik wel mogelijkheden om er zo'n kleine elsctriche 12volt spuit van een quad op te zetten
Husqvarna
Hier rijd er ook 1 in een peugeot partner met 2 versnellingen (3 t/m 5 is geblokkeerd), hij heeft als laten keuren bij de RDW en verzekert.
Boemrang
Denk toch je gewoon even navraag moet doen bij een of meerdere verzekering maatschappijen.
Succes verzekerd... 😉
deutzpower36
@Husqvarna Als brommobiel is onmogelijk je krijgt zon ding nooit onder de 350kg. Denk als voertuig met beperkte snelheid. Dan mag je dus maar 25km/h.
SJB533
@deutzpower36
Mits de afstand meezit, lukt het mij ook, om de 70 kmh aan te tikken met een quad 😃
Husqvarna
@deutzpower36
Ja dat moet kloppen, zal ook dan, maar hij heeft iig alleen AM rijbewijs.
Ik denk de topicstarter had 'm niet als landbouwvoertuig maar als motorrijtuig beperkte sn moeten doen

Bestuurders van een landbouwtrekker of een motorrijtuig met beperkte snelheid moeten minstens 16 jaar zijn. Personen van 16 of 17 jaar die werk uitvoeren met een trekker op de openbare weg moeten een trekkerrijbewijs hebben. Dit is een certificaat dat kan worden behaald bij een AOC of scholengemeenschap met een agrarische afdeling. Voor meer informatie over de procedure kunt u met de school contact opnemen.

Motorrijtuig met beperkte snelheid: motorvoertuig met een door de constructie bepaalde maximumsnelheid van niet meer dan 25 km/h, niet zijnde een landbouw- of bosbouwtrekker of een bromfiets, niet ingericht voor het vervoer van personen en ingericht voor het bij op korte afstand van elkaar gelegen plaatsen afleveren of ophalen van goederen; onder motorrijtuig met beperkte snelheid wordt mede verstaan:

a. motorrijtuig met een door de constructie bepaalde maximumsnelheid van niet meer dan 45 km/h, niet zijnde een landbouw- of bosbouwtrekker of een bromfiets, niet ingericht voor het vervoer van personen en wel ingericht voor het uitvoeren van werkzaamheden buiten wegen, aan wegen of aan werken op, in, langs en boven wegen;

b. motorrijtuig met een door de constructie bepaalde maximumsnelheid van niet meer dan 45 km/h, met niet meer dan acht zitplaatsen, de bestuurderszitplaats niet meegerekend, niet zijnde een landbouw- of bosbouwtrekker of een bromfiets, dat een combinatie vormt met één of meer aanhangwagens die zijn ingericht voor het vervoer van personen;

Technische eisen

Het voertuig moet voldoen aan de hierboven genoemde definitie en aan de permanente eisen zoals die zijn beschreven voor iedere voertuigcategorie in hoofdstuk 5 van de Regeling voertuigen. De Regeling voertuigen is te vinden via de website www.wetten.overheid.nl. In elk geval geldt dat de maximum constructiesnelheid niet meer is dan 25 (plus 5) of 45 (plus 5) km/h en dat er geen voorziening aanwezig mag zijn die de controle op de maximum constructiesnelheid kan bemoeilijken.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
11
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
1