Ford 4000 - hefinrichting

Ik heb sinds kort een ford 4000 en wil er kantjes mee maaien maar als de hefrichting op goede hoogte staat en dan me ventiel wil gebruiken valt me hefinrichting omlaag. hoe kan dat?
andre c

Reacties

jmos
Als je het ventiel niet gebruikt gaat hij dan langzaam naar beneden en dan plotseling weer een klein stukje omhoog en zo verder?
andre c
Ja klopt, hij zakt steens klein beetje en dan weer omhoog.
jmos
@andre c
die van ons heeft precies hetzelfde, lekt inwendig iets bij de hefcilinder of bij het hefventiel. is echt niet ongewoon bij zulke trekkers. het is eerder apart als ze het niet doen. 😛 maar dat iedere keer omhoog gaan dan pompt hij weer olie bij. als je het ventiel gebruikt stuurt hij de olie daarheen en dus niet naar de hef en blijft ie zakken omdat ie hem niet omhoog kan pompen. 😄 snap je wat ik bedoel?
andre c
@jmos ja dat snap ik dat docht ik zelf ook al. maar jij weet ook geen oplossing want nu als kantjes wil maaien moet ik er kettingen tussen hangen anders valt tie echt als een baksteen naar beneden als de maaier wil bedienen
jmos
@andre c
Wij hebben meerdere trekkers dus pakken dan wel een ander 😛 dus nee. Geen oplossing
KubotaB6001
@andre c uitzoeken waar het probleem zit, dus ofwel de hefcilinder opnieuw afdichten ofwel het ventielblok reviseren of vernieuwen.
andre c
@jmos ja wij hebben ook nog wel andere. maarja
andre c
@KubotaB6001 ja daar zat ik ook aan te denken
johan6640
Daar staat de 1000 serie van ford om bekend.maar heb je 1 met knop of stuurschuif?
andre c
@johan6640 stuurschuif met drie standen
johan6640
@andre c dan denk ik dat je de hef cilinder eerst beter kunt reviseren
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 4000 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!