Wat is er zo "special" aan de mc cormick dairy special

Zoals de titel al zegt,
ik vraag me af wat er zo bijzonder is aan deze mc cormick dairy special.
hij is speciaal gemaakt voor nederlandse melkveehouderijen als ik het goed heb begrepen. maar wat is er anders aan deze tov de gewone D serie? ik zie dat er een andere stuurinrichting is, maar met welk doel??
hij heeft een rood wit gestreepte trekstang, hoezoo?

wat voor tekortkomingen had de gewone D serie dat ze het noodzakelijk vonden om een special te maken?

Deel dit topic

Reacties

IHC-power
Gemaakt op basis van de Farmall D-212, speciaal voor de Nederlandse melkveehouderij. 150 stuks zijn ervan gemaakt. De wit gestreepte trekstang hoort er niet standaard bij hoor. In tegenstelling tot de 212, heeft hij niet 12 maar 14pk. Andere verschillen met de D-212 zijn: een andere motorkap, een andere motorkapbevestiging, andere opschriften, en wit gelakte draad in de gril vanvoor. De Dairy Special werd ook standaard geleverd met een maaibalk (ook wit gelakt), een tweede bijrijderszit en meestal ook een poulie op de aftakas. De stuurinrichting is juist hetzelfde dan die van een Farmall D-212 en Farmall D-217. Tekortkomingen had de gewone D serie niet, dit werd gewoon als een apart marketinggebeuren gezien en kans om trekkers kwijt te geraken aan de Nederlandse boeren. Maar gezien de geringe productieaantallen viel dat waarschijnlijk wat tegen. 😄
SJB533
@IHC-power

En nog een verschil met de basis: merknaam 😉
IHC-power
@SJB533 mja idd, er staat geen Farmall meer op, das waar. 😄
looper321
@IHC-power
naja, de maaibalk en de poulie waren ook op andere modellen verkrijgbaar, dus behalve de esthetische verschillen was hij niet bijzonder.
dus een marketing stunt om gewoon de zelfde tractor die al in omloop war te verkopen tegen een waarschijnlijk dure "special" prijs.
IHC-power
@looper321 idd maaibalk enzo was in optie op de andere ook verkrijgbaar, alleen bij de Dairy Special zat hij er af fabriek standaard op.
Over prijsverschillen weet ik niks. Zal wel niet heel veel gescheeld hebben met een D-212, anders zouden boeren sowieso een 212 gekocht hebben. 😄

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
16