Ervaringen Mc cormick MC en CX

Ik vroeg me af wat jullie gebruikes ervaringen zijn van een Mc cormick MC of CX.

werkt de trekker plezierig? werkt alles naar behoren? zijn er zwakke plekken? de + en - punten eigenlijk.

ik hoor het graag, alvast bedankt

p.s. zou je zo vriendelijk willen zijn het bouwjaar van de trekker te vermelden.

Deel dit topic

Reacties

trean
Ze schakelen minder soepel en de power schift is vooral vol gas schokkeriger als trekkers van andere merken die rond de zelfde tijd gebouwd zijn. Dan heb ik het over trekkers die gebouwd zijn tussen 2000 en 2005. Lastig om de lage gering/ kruipbak uit te schakelen. Dan moet de trekker soms uit en dat is lastig met bijvoorbeeld frezen als je even een stukje aan moet halen. Verder zijn het goede wendbare trekkers.
gypCaseXL
@trean over de powershift heb ik weleens gelezen dat hoe jonger het model is hoe beter de powershift, of heb ik het dan mis?
jeroen946
Tussen de mc en de cx zit wel een heel verschil cx heeft hi/lo en mc is 4 traps power shift. (het zijn ander achter brugen) de mc is van case mx en de cx is van case cx 😉
ih744-s
Als je er gewoon normaal me gedaan is het een prima trekker de versnelling bak is onverwoestbaar op de mc zit een knopje die je kan indrukken als je powershift en laat je hem dan los komt ie rustig op
als je een cormick mc neemt dan kan je beter de ouwe kleuren nemen die zijn beter dat is de ervaring van de loonwerker hier en de dealer
ih744-s
En een maxxum 5120 plus die wij thuis hebben is ook een aanrader heeft wat meer pit dan een cormick
en hij powerschift zeer goed met een goede landing er achter
gypCaseXL
@jeroen946 ik weet dat het totaal verschillende trekkers zijn. Maar we weten nog ni of onze voorkeur uit gaat naar een MC of CX. Kwalitatief zijn ze wel vergelijkbaar?
gypCaseXL
@ih744-s bedankt voor de info. Het wordt alleen wat warrig aangezien ik ook heb gehoord dat de jongere juist beter zijn?
trean
@gypCaseXL Dat denk ik wel maar dat moet je zelf maar ervaren tijdens een proefrit, dan moet je vol gas in de hoogste (4e)versnelling powershift van de 3 naar 4 doen als dat niet met een grote schok gaat zou je de trekker kunnen kopen als de rest ook naar je zin is. Anders zal ik je adviseren om eerst even naar andere trekkers/merken te gaan kijken, en daarna te beslissen
Lindner-kracht
Je zou ook kunnen kijken naar een cx of mx-c van case. Die bevalt ons beter dan een mccormick maar de oudere cx'en willen wel is een beetje stroef schakelen.
gypCaseXL
@Lindner-kracht we hebben ook naar een case MX gekeken. Maar de cormick lijkt ons ook wel wat. En dan het liefst 1 van 2007. De case maxxum/mxu van na 2007 ongeveer vinden we niks.
jeroen946
@gypCaseXL ik zou zelf voor een case mx gaan. Maar als je over mccormick praat ga dan voor en mc is net iets meer dan een cx en de achterbrug van een cx komt van de inter 685 van dat soort types de engelse. Dat is niet de beste serie. En de mc heeft powershift en betere hef inrichting.
gypCaseXL
@jeroen946 op dit moment gaat onze voorkeur uit naar een MX of een MC. De MC dan vooral die van na 2007.
gypCaseXL
@jeroen946 ons lijkt een CX ook wat aan de lichte kant. En natuurlijk geen powershift.
Lindner-kracht
@gypCaseXL nou bij onze dealer staat een mccormick cx 110 uit 2009 met drie straps powershift en elektrische omkeer. Wij hebben daar ook naar gekeken maar had geen 1000 toeren pto. Dus powershift hebben ze wel
gypCaseXL
@Lindner-kracht oke. Wij hadden bij de CX naar de oudere versie zitten kijken.
Lindner-kracht
@gypCaseXL oké. Ja die hebben dat nog niet daar heb je gelijk in
jeroen946
@Lindner-kracht dat zijn een van de nieuwst die hebben aanpassingen in fe bak is geen case cx is iets vernieuwt
gypCaseXL
@jeroen946 de nieuwe CX heeft dus nog wel de inter 685 achterbrug?
SJB533
Quote @gypCaseXL:
@jeroen946 de nieuwe CX heeft dus nog wel de inter 685 achterbrug?

Maar dan wèl verbeterd...
gypCaseXL
@SJB533 ah, oke
jeroen946
@gypCaseXL wat @sjb533 zegt klopt
Pascal
Heb mening uurtje gemaakt op MX, MC en CX trekkers. Ik zou nooit voor een CX gaan.
MX/MC is allemaal wat zwaarder gebouwd en net wat luxer (elektrische omkeer, betere zijconsole, 1000 toeren etc.)
Hebben dezelfde achterbrug als de zwaardere mx'en (135,150,170). Net wat meer trekker dan een CX

Powershiftbak moet je even mee leren omgaan. Verder weinig problemen mee. 1x gehad dat er een drukgroep vervangen moest worden.
gypCaseXL
@Pascal heb je toevallig ook ervaring met een X60.50? Dat lijkt ons wel een goede trekker, is volgens mij sterk verbeterd ten opzichte van de oudere CX.
Pascal
@gypCaseXL
Nee heb ik geen ervaring mee, maar lijkt mij niet alles. Sinds dat ze samen werken met Landini is het niet beter geworden. De eerste McCormick's die hetzelfde zijn als de Case trekkers zijn nog van goede kwaliteit. Series daarna schijnen ook veel problemen te hebben
gypCaseXL
@Pascal oké. had zelf een keer gelezen of gehoord dat de nieuwste series zoals de X60 weer beter zijn de series tussen de oude 'namaak' case en de nieuwe X60 en MC-4. maar weet daar verder niet het fijne van, alleen dat het grootste verbeter punt de powershift bak is.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
25
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
7