11

Hoeveel frontgewicht ?

Ik heb een oude Same Corsaro 70 2wd die alleen dient voor machine aandrijf bij snoeiwerken dus houtklieven en hakselen. Onlangs heb ik een Bugnot klepelhakselaar aangeschaft, die moet zo tussen de 800 en 900 kg wegen. De Same wordt nu toch wel heel licht vooraan, voelt niet meer veilig aan. Hoeveel frontgewicht zou ik hieraan hangen, gezien die geen servo heeft ? Ik zou zelf iets maken op de frontbumper (heeft ooit een sproeier gedragen en dat ding staat er nog op) Voor ik begin te ontwerpen zou ik toch willen weten wat een doenbaar gewicht is op zo een oud trekkertje. Dank bij voorbaat.

Deel dit topic

Reacties

Tot 200 kilo kan makkelijk
Gewoon proberen?
Leg er eens wat gewichten op waarvan je weet hoeveel ze wegen. Zodra je tevreden bent kijk je naar het totaal gewicht dat er dan is bij gehangen en begin je zelf iets te bouwen met datzelfde gewicht 😉 .
Heb je niet in de buurt de beschikking over een weegbrug? Officieel moet 1/5 van het totaalgewicht op de vooras rusten. Dit kun je makkelijk meten als je de trekker met klepelhakselaar met alleen de voorwielen op de weegbrug zet.
@Ronijn
Ja dat is eigenlijk aan te raden en ook wettelijk verplicht in Belgie. Ik denk dat ik dat maar eens ga doen. Thx.
Beste RickRenault & PaSame:
Quote @rickrenault:
Tot 200 kilo

En dit is, in dit geval, ook meer dan voldoende om de trekker voor stevig aan de grond te houden.
@Ronijn 20% van het EIGEN gewicht van de tractor moet op de vooras rusten, niet het totaal gewicht.
@Loeideutz is dat een bellgische regel ofzo? Doe mij maar de renault claas gedachte van 50/50
@Kamps Neen. Dat is wetgeving. Dat heeft te maken met nog veilig over de weg te kunnen rijden. Wat jij bedoelt is de manier waarop een fabrikant zijn voertuig in elkaar zet zodat deze met bijvoorbeeld een cultivator in de grond, en op snelheid, de juiste gewichtsverdeling heeft. En dus de meeste trekkracht levert. Maar dat zijn 2 heel verschillende dingen, die elkaar overigens wel eens voor de voeten lopen. Ik ben net voor de zomer hier ook naar de Claas grasdemo geweest.
Quote @Loeideutz:
En dus de meeste trekkracht levert.
bij een 4wd trekker
@dx11 Inderdaad ja. Maar bij een 2-wiel ligt de gewichtsverdeling standaard al een stukje anders.
Misschien is die sproeitank voorop de oplossing. leeg makkelijk te sturen n vol met 200 of 300 liter water evenzoveel kilos. en kun je zo weer leeg laten lopen

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
11
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
6