Mestkar?????

Wie van jullie kent dit type mestkar?
Volgens verkoper zou het een breedte strooier zijn. Laadvermogen ongeveer 8ton. En gezien de kar naar voor afdraait weinig kans op vastrijden. Gewicht ligt altijd op trekker.
Als iemand ze kent graag u mening hierover.
Hij vraagt 1700€.
kapaza.be/nl/machines-en-tractoren/…

Deel dit topic

Reacties

SJB533
weurding
Wel eens gezien, is een soort boomgaard strooier, ziet er wel degelijk uit
johnny p
@weurding
en strooit dit effectief een beetje breed? Of eerder gewoon 3 meter naast de kar en thats IT? En werkt dit goed met stalmest? Sorry voor de vele vragen maar de verkoper is een opkoper en heeft geen ervaring met zo'n kar.en onze dealer (mf) kent het systeem ook niet.
En op u-tube of Googel vind ik er ook niks over. Wss omdat ik het merk niet ken en ook de juiste benaming niet ken.
Bedankt alvast.
Wimsumar
Beste Johnny P:
Quote @johnny p:
en strooit dit

Ter vergelijking:

weurding
Hoi, geen idee hoe breed hij strooit, maar gezien het ook mogelijk is om er mee te voeren zal het geen 5/6 meter zijn, voordeel is dat niet spoor aan spoor door de mest hoeft te rijden
Kamps
Keenan bouwt of bouwde ze ook, kwam k op youtube film van tegen
Albert Peters
Deze karren zijn al heel lang bekend strooien heel breed. Maar er zit weinig inhoud in voor de deze tijd.
ik heb er weleens gezien rond Boskoop om aarde over tuin land te strooien van af het pad
johnny p
Mijn excuses voor de bump.
Maar weet er iemand of dit ook goed werkt met stalmest? Of werkt dit enkel goed met droge mest ala champignonmest?
Bedankt alvast
Wimsumar
Beste Johnny P.:
Quote @johnny p:
bump.

Het laat zich raden, en het is in de filmpjes van dit type strooisysteem te zien dat een egaal fijnkruimelig produkt zich ook egaal laat verspreiden.
Onduidelijk is wat je met de strooier wilt gaan doen, maar dit strooisysteem lijkt me 'minder' geschikt om er loonweerrk mee te doen. Ik denk dat een conventionele strooier (walsen achterop)iets beter bestand is tegen alle ongerechtigheden die in 'mesthopen' verstopt zitten. Denk aan touw, wikkelfolie, wikkelnetten, straatklinkers, autobanden, gaas, prikkeldraad, etc., etc..

P.S.: Een naburig mechanisatie/loonbedrijf haalde +/_ 4 volgestampte kliko's met deze rommel uit de walsen van een ingeruilde (overigens defecte) breedstrooier.

Leuk ding: mechanisatie.nl/aanbod/details.php/…
johnny p
@Wimsumar
het doel?
Onze eigen stalmest openvoeren. Over het algemeen rommelvrij. Soms een enkele stro koord maar das al. Tot op heden reden wij met twee conventionele mestkarren type. Krone optimat 5t. Maar 1 is voor de schroothoop. Daarom zoeken we er eentje bij. En de breedstrooiers met walsen achteraan zijn niet voor ons budget . De gewone mestkarren die je meestal tegenkomt hebben ook al hun beste tijd gehad.en zijn meestal maar 5t.
Nu kwam ik dit tegen en dacht dat het mss wel iets was. Iets meer laadvermogen , altijd gewicht op de trekker ."breedstrooier". Maar niemand die ik ken, kent dit systeem.daarom hier de vraag maar eens gezet.
Grtz johnny
Albert Peters
Deze kar kan niet kapot gaan door grote stukken in het product omdat het strooi mechaniek bestaat uit kettingen met klepels welke langs elk opstakel heen slaan
weurding
@Wimsumar idd, mooie agromet mestkar wim, tenminste op de foto 😉
Wimsumar
Beste Weurding:
Quote @weurding:
idd, mooie agromet

Ik geloof dat je wilt zeggen: "Vergeet het maar. Hij staat te koop bij een melkveehouder en die denken er de hoofdprijs voor te kunnen ontvangen". 😉
weurding
@Wimsumar haha, zo kun je het ook bekijken, maar koop nooit een kar van een foto en zeker geen poolse agromet, er zijn zoveel andere wagens die beter voldoen 😉

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
14
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
5