124

Wat op de kuil?


Wat hebben jullie op de kuilbult liggen? Plastic met grond of banden? Of sjorbanden? En hoe bevalt dit...

Wij willen een nieuwe silo bouwen naast een andere silo maar weten nog niet goed wat we er op doen.....

Deel dit topic

Reacties

Wijhebben plastic en daarover leggen wij auto banden... en aan de zijkant vrachtwagen banden. als de kuil nog open moet voor een extra snee leggen wij der ook vrachtwagen banden op. Deze pak je er makkelijk af met onze kraan. Rondom spitten wij m vast met grond/zand
Gebruik de zoekfunctie zou ik zeggen! Is al veel over geschreven op deze site
Op stagen deden ze met banden met de shovel en afschuifvork klein uurtje had je de banden er op en met bloot 5 min werk
Wij kuilen onze gras kuil in in lagen. Dus soort van lasagne idee.
We leggen hem elke keer dicht met zand slurven( gemakkelijk erop te leggen en eraf te halen). en als de laatste snee erin zit, dan gaat er zand overheen.
Als je niet de lasange methode gebruikt, kan je het beste met zand bedekken dit is zwaar en rot het voer niet weg.
Wij leggen het plastic er op dan beetje grond en zand sleurven er om heen en dan nog nico ziel en daarop grond met banden
Eerst plastic dan kuil kleeden en dan 20 tot 30 cm zand er op. en met de schaaf aan de verijker duw je het er weer af niks beter als dat!
Wij hebben thuis vrachtwagen ringen, en op de kanten zand, op stage hebben ze sjorbanden en grintslurfen, werkt ideaal, qua arbeid ideaal, qua druk op de kuil kan het beter. Beste is 20/30 cm zand, maar dat hou je geen 10 jaar vol om daar 2/3 keer in de week een meter af te spitten met de schop
Op het werk hebben we zand laag van 20 cm en daar op nicoziel, maar zijn ook aan het kijken of het anders kan want dit kost veel tijd, zijn wezen kijken bij een paar boeren met banden maar dat is niks veel rottende stukken in de kuil... nu overwegen we een kuilfrees dan maak je een dunlaag je zand over de kuil en daar nicosiel over...
@mp-jd6620
waarom nog weer kleden over het zand heen?
Groeit toch allemaal vast lijkt me?

Zou het een of het ander doen. Of alles goed voor elkaar maken met sjorbanden en kleden. Of zorgen dat je overal met de kraan rondom kan rijden en zand op de bult.
Om onkruid tegen te gaan 😄
@fendt-412 zand zakt vaak van de zijkanten af, en dan pikken de kraaien er nog gaten in, en silo's zodanig maken dat je dr met de kraan bij kunt is ideaal, maar dan moet je wel een kraan hebben
Onkruid groeit toch ook wel door die afdekkleden heen?
Hier groeit het gras en onkruid er gewoon doorheen als ze op de grond hangen.
@EA_MF
wat helpt zand dan nog? Het zijn altijd de hoeken die als eerste gaan broeien. Als je daar geen bult zand op draait is het naar mijn mening zinloos.

Als je alleen verliezen hebt door gaatjes van kraaien voldoet een goed afdekkleed ook wel.
@EA_MF wij hebben ook netten op de kuil, waardoor je gewoon met de loader en een bak het meeste zand al van de kuil af kan scheppen. Er blijft dan nog een klein beetje over om met de schop te doen.
2mm plastic + zeilen!

Bovenop hebben wij niks liggen, alleen waar de nieuwe zeilen steeds beginnen hebben we een baan zand liggen van een halve meter breed. Aan de zijkanten van de kuil hebben we de 1e 1,5 meter een laag zand van 20cm.. werkt prima, en weinig werk, en geen rotte mais! Bij de graskuilen hebben we 1,5mm plastic, en daar boven op 20cm zand (kunnen we met shovel eraf scheppen)
Plastic met een halfe meterzand
Grond/zand werkt het beste! Bij banden heb je maar een bepaald oppervlakte wat drukt.
Plastic, daar overheen kuilkleden en 20/30cm zand.

afhalen doen we met dieplepel/graafgiek aan ahlmann
Beste Siebenga:
Quote @Siebenga:
Gebruik de zoekfunctie zou ik zeggen!

Welnee, gewoon opnieuw een topic openen. Dan komen de nieuwtjes ook onder aandacht.

Het inkuilcorset:

[url]
[/url]

Hier een fotoreportage/ervaring en discussie van/met de prototypegebruiker:

[url]veehouderij.startpagina.nl/prikbord/16613520/…]
@Wimsumar dat is een mooi systeem vindt ik, weet U/jij ook of dit al in productie is.
Hier dunne vacuumfolie + gewoon zwart kuilplastic + 20-30cm grond.

Wel ong. 5 meter ruimte tussen beide silowanden houden zodat er een mobiele kraan of trekker+afdekfrees tussendoor kan.
Beste JD5620:
Quote @JD5620:
in productie

Meer informatie: macccspan.com/
Bij ons kuilen we nu tussen 2 muren .
ste laagje gewoon plastic dan zwarte doek erover de kanten volledig vastleggen met zandzakken en dun pelletje erover nog ( 5-8 cm ) en geen broei (Maiskuil).
Wij hebben sleufsilo's maar wij doen op 3/5 van de kuilen zandslurven aan de zij kant met sjorbanden en nog een paar autobanden 😉 en op de andere kuilen doen wij gewoon banden boven op en slurven aan de zijkant!
Wij doen tussen het inkuilen door plastic en afdekzeilen verzwaard met jerrycans met water, als de kuil klaar is dan gaat er zand op, en daar zaaien we rogge op om te zorgen dat de grond er niet af spoelt.
Gewoon plastic overheen, daarna een laagje zand en dan nicosil
Vaak kuilen wij ook op de 'lasagne' manier in, elke keer leggen we de kleden dan weer vast met zandsleuven en daarover nicosil kleden. Als de silo vol is, doen we de kleden er over en gooien we er een laag zand van ongv 20cm op en daarover nicosil kleden.
Wij kuilen in sleufsilo's. langs de muren flappen van 4 meter, vervolgens een laag nieuw folie en een laag van vorig jaar. rond om dicht leggen met zandslurven. dan het net erover en vervolgens elke 1.5 meter een sjorband eroverheen. werkt ideaal! je hebt de kuil zo dicht en met het blootmaken gaat het ook prima! elke tweede keer blootmaken gaat er een sjorband vanaf. de kuil leggen van muur tot muur dicht met 2 rijen slurven.

nooit geen broei of rot! gebruiken trouwens wel inkuilmiddel
dit is naar mijn idee sowieso de minst arbeidsintensieve manier van in- en uitkuilen.
Wij hebben kuilen met wanden van 1,25 en 1,5 m hoog en daar hebben wij een laag van 30-40 centimeter grond op. Dit werkt zeer mooi want je hebt overal druk en er komt nergens lucht onder. Wij hebben daardoor geen last van broei. Sommige vinden het wel meer werk maar je kan al redelijk wat grond weg halen met de voorlader dus mijn mening is zand.
Kuilkleden, met een 2/3 cm zand er op. alleen aan de zijkanten van de kuil zit iets meer grond 😄
Plastic, daarover kuilnet, daarover zand. Als we een lasagne kuil maken doen we de eerste keer slurven ipv zand.

Zand werkt het beste, maar het zand er af halen is wel veel werk. Kuilen met alleen sjorbanden of autobanden zonder broei ben ik nog niet tegengekomen, maar het kan denk ik wel als je voersnelheid hoog is en je een broeiremmer gebruikt.
Wij hebben balen, weel makkelijker, geen zwaar lichamelijk werk. en het is niet eens het duurste systeem als je gaat rekenen dat je nooit wat weg hoeft te gooien etc
@tjerk-koetje moet je wel een mengwagen hebben om die balen uit elkaar te trekken en fatsoenlijk voor de koeien te krijgen, met een doseer/blokkenwagen wil dat minder mooi
@EA_MF dat klopt, maar met mengwagen is ook mooier met gwn een bult hoor 😉
@tjerk-koetje qua brandstofkosten niet, qua rantsoen wel, mits je er krachtvoer bij door mengt. doe je dat niet kun je goedkoper voeren met een doseerwagen of blokkenwagen
@EA_MF k weet nie. met mengwagen heb je een hogere voer opname. en als je stro voor structuur bijvoert word het mooi gesneden 😉
Tjerk watvoor balen hebben jullie rond of vierkant?
Balen is gewoon 2x zo duur als met opraapwagen, en het gras is ook 2x zo lang.
Wij voeren ze ook nog wel eens omdat we de sleufsilo's vol hebben, maar met de blokkenwagen, en dan maïs er bij door, ze gooien het op de roosters en dit is echt wel gesneden in de pers maar gewoon te lang, maar met gesneden kuil nauwelijks meer. Met najaarskuilen in de baal valt het wel mee.
Beste Husqvarna:
Quote @Husqvarna:
ze gooien het op de roosters

Grootpakken moet je zo voor het voerhek zetten (niet losmaken dus!). "Voergooien" is vrijwel uitgesloten en het minste werk. 😄
Wij zand sleurven en spanbanden over de kuil en met ratel vast sjoren
Wij leggen de kuil rondom dicht met zand dit moet je zien als een laagje over de grond waar het plastic en het nicoziel de grond raken. Boven overheen met grindslurfen. Bevalt ons heel goed. Elke keer met het losmaken de slurven weer een meter opschuiven zodat de lucht er niet onder kan komen.
@Wimsumar
Je leest toch dat ik de maïs er door voer, zijn ook ronde balen, netten moet je er direct af halen anders trekken ze die op de roosters, in de put, in de mixer, in de snijkast. Graszaadhooi komt wel in vierkante pakken zetten ze zo voor de drogen/dr vaarzen, 1 touw er af en ze redden zich er wel mee.
[quote="@Wimsumar"] : macccspan.com....[/quote/]

Leuk idee vind ik. Ik had het al gezien in een blaadje ergens en dacht toen gelijk: Goed idee, maar ook nadeeltjes en janeejanee..... Niks voor mij!
Na enkele dagen malen in de grijze massa toch van gedachten veranderd en ik zit er zeer sterk over te denken om het toch maar te doen, wel met enkele aanpassingen.
Die drain vind ik niks en er zijn ook te veel losse delen ( naar mijn idee) die allemaal goed en netjes recht gelegd moeten worden en je moet ook maar zorgen dat het ook netjes blijft liggen tot het eerste gras het vast drukt.
Ik zit daarom te denken om het doek gewoon vast te bouten tegen de muur onder een stevige (rvs?) strip (zodat je er ook een keer met de laadklep van de mengwagen langs kunt schuren).
En waarom doen ze bovenop eigenlijk geen sjorbanden ipv van die lullige riempjes?
@Husqvarna wij hebben een paar klanten en die balen alles ..allemaalzeggen ze dat het niet duurder is dan inkuilen ..ze rekenen dan ook alles mee
Quote @jehan:
..ze rekenen dan ook alles mee

Rekenen ze ook de uren dat ze aan het rekenen zijn?
Dat zijn dure uren 😉
Beste Hobbyboer:
Quote @hobbyboer:
Die drain vind ik niks en er zijn ook te veel losse delen

De drain is noodzakelijk omdat heel veel regenwater tussen de muur en het kuilplastic in de sleufsilo inloopt.
"Voordeel" van dit drainagebuisje is dat ook 2 sleufsilo's zonder tussengrondwal tegen elkaar geplaatst kunnen worden.
De losse delen (2 meter brede beschermnetstroken) is zo voor gekozen in verband met de uitkuilsnelheid.
Quote @Wimsumar:
De losse delen (2 meter brede beschermnetstroken) is zo voor gekozen in verband met de uitkuilsnelheid.
Ja, dat is ook goed! Ik wil ze ook smal houden alleen wel vast maken aan de muur zodat ze altijd strak en recht liggen vlak voor het inkuilen. Lijkt mij makkelijker.
Quote @Wimsumar:
De drain is noodzakelijk omdat heel veel regenwater tussen de muur en het kuilplastic in de sleufsilo inloopt.

Daar denk ik anders over 😉 Het plastic zit heel strak tegen de wand en een stukje vloer gedrukt. Daar gaat echt niet veel water tussendoor komen. (denk ik)
Quote @Wimsumar:
"Voordeel" van dit drainagebuisje is dat ook 2 sleufsilo's zonder tussengrondwal tegen elkaar geplaatst kunnen worden

Dat klopt! Mijn bestaande sleufsilo staat een meter van de schuur af en aan de andere kant is erf, dus voor mij is dat voordeel overbodig.
Quote @hobbyboer:
Ik zit daarom te denken om het doek gewoon vast te bouten tegen de muur onder een stevige (rvs?) strip (zodat je er ook een keer met de laadklep van de mengwagen langs kunt schuren).

Is opzich wel een idee, alleen is het systeem bij een lasagnekuil waardeloos. Terwijl je hier juist wilt besparen op arbeid.

Boer hier in de buurt heeft een sleepslanghaspel omgebouwd tot haspel om plastic op te rollen. 6duims waterslang gekocht en legt deze tussentijds op de randen om de bult af te dichten. Zelfde idee als bokano heeft. Als je een beetje handig bent hoeft dat de wereld nog niet te kosten. Na de laatste keer moet je de bult wel met zand of slurven dicht leggen.

Beste Husqvarna:
Quote @Husqvarna:
Je leest toch dat ik de ma�s er door voer

Ja, maar dit is niet noodzakelijk om dat zo door elkaar te doen.
Het net kun je om de ronde baal heen laten zitten. Zo lang de baal er bovenop staat kan het nergens heen. Naarmate de baal verder opgevreten is snij je het net stukje bij beetje los en trekt het achterover.
(P.S.: Een net is veel te lang om in ineens in z'n geheel door het voerhek te worden getrokken. Ook zal het niet in één keer door de roosters zakken.).
Quote @fendt-412:
Is opzich wel een idee, alleen is het systeem bij een lasagnekuil waardeloos.

Waarom waardeloos? Ik snap even niet hoe je dat bedoelt
@hobbyboer
als je de eerste keer niet boven de muren uit komt, en die dingen op de muren vast boort heb je het hele spulletje er wel liggen, maar kunt het plastic er nog niet mee vast leggen.
Terwijl dit wel kan als je het langs de muren hangt.

Hoogte van de bult varieert ook nog wel eens. Mooiste is dat ze net niet tegen elkaar aan komen na het vast sjorren. Net boven de muren zullen beide delen elkaar flink overlappen als je eigenlijk een metertje boven de muren uit wilt, of moet komen bij de laatste keer afdekken.
Quote @fendt-412:
op de muren vast boort
Dat klopt, mijn plan is ook om ze onderin de sleufsilo vast te boren.
@hobbyboer
oke, ik dacht dat je ze bovenop de muur vast wou boren, misverstandje. Denk dat het wel mooi af dicht, alleen het water ben ik nog huiverig voor.
Beste Hobbyboer:
Quote @hobbyboer:
Lijkt mij makkelijker.

Ja, daar zit wel wat in maar toch noemt de prototypegebruiker dat er weldegelijk water uit het drainbuisje stroomt na regenval. Dan is toch de combinatie van de geheel naar onderhangende beschermnet met ingeschoven drainbuisje niet overbodig.
Quote @Wimsumar:
niet overbodig.
Ik weet het ook niet zeker, maar verwacht toch dat het buisje overbodig is. Plastic is waterdicht en volgens mij kan alleen die ene mm ruimte tussen het beton en de folie, die gecreeerd wordt door het net, volregenen. Als er onderin een buisje zit zal het inderdaad blijven lopen ja.
Beste Hobbyboer:
Quote @hobbyboer:
volgens mij kan alleen die ene mm ruimte tussen het beton en de folie, die gecreeerd wordt door het net, volregenen

"Try before you die" 😉
@Wimsumar Dank u, voor dit goede advies! 😃
Je moet dan alleen verschrikkelijk goed oppassen met kuilsnijden, dat je dat zeil/drainage niet sloopt!
Wij hebben thuis rondebalen voor ons ideaal, omdat wij veel weiden en zomers stalvoeren. We kuilen meestal 5/7 bunder, als je dan telkens de bult open dicht doet is ook niet ideaal.

Wij zetten de balen eerst altijd gewoon voor het voerstek, maar draaien ze nu af met de voorlader (www.gerlsma.nl/occasions/Goweil afwikkelaan). Zo kunnen alle koeien vreten en de vaarsjes hoeven nu niet meer te wachten tot de oudere koeien vol zitten.

voordeel van balen altijd goede kwaliteit voer en is voor ons de goedkoopste manier om ruwvoer te winnen/voeren.
Beste Arrie94:
Quote @Arrie94:
verschrikkelijk goed oppassen met kuilsnijden

Met een U-snijder of een kuilhapper is het eigenlijk helemaal niet moeilijk om juist niet tot aan de sleufsilomuur te snijden.
@Wimsumar Maar als het kantblok als laatste moet trekt de, door u genoemde, U-snijder juist een beetje scheef. Bovendien blijft er dan nog een reepje staan, die je dan met de voorlader of shovel wegpakt, en met een beetje pech, of in het donker, kan het toch nog fout gaan. Misschien een beetje pessimistisch, maar zo zie ik het wel een beetje...
@Arrie94 dat laatste reepje kun je prima met de gavel om gooien, doen wij ook altijd. Dus gaat het prima met U snijder of kuilvoersnijder
Wat ik bedoelde: wij snijden de kantblokken altijd niet recht voor de kuil. Dus de hoek van het mes een cm van de muur af. Zodra die binnen de muur zit, kan er niks meer fout gaan. In dit systeem kom je dan nog een net en drainagebuis tegen die langer mee moeten dan vandaag... Met inkuilen hangen wij altijd een flap van oud kuilplastic over de muur, tot aan de grond ongeveer, maar minstens een meter in het gras. Met dichtleggen vouwen we eerst de flappen naar binnen. Met kuilsnijden snijden we die gewoon aan flarden en gaat in de container die maandelijks wordt geleegd...
Quote @jehan:
tjerk watvoor balen hebben jullie rond of vierkant?

wij hebben alles in rondebalen.

hebben ook wel vierkanten gehad, maar daar komt eerder vocht in. maar alst echt drijgt met het weer, dan maakt het nie uit wat voorn form ze hebben 😉
@tjerk-koetje hoeveel balen hebben jullie per jaar ongeveer??
Quote @Husqvarna:
Balen is gewoon 2x zo duur als met opraapwagen,

tis misschien wel duur, je moet het per situastie bekijken, je voersnelheid moet 1.5 a 2 meter zijn per week wil je de broei voor blijven, anders moet je weggooien of ben je de kwaliteit van het kuil/mais kwijt
@JD5620 ongeveer 1300 balen per jaar
@tjerk-koetje oke, maar ik las dat jullie mengen hoe doe je die balen in de mengwagen dan ??? met een balen happer??
@JD5620 gewoon met pelikaanbak
@JD5620 deze combi, alleen voeren we dan geen slootrommel 😃
@tjerk-koetje haha kunnen ze lekker van schijten XD mooie trekker trouwens
@jehan
Wij maakten eerder ook 1100 ronde balen per jaar. Volgens mijn pa was het ook net zo duur 😃
@Husqvarna ampervoer verlies he mits de balen fatsoenlijk behandeld worden ..zeer selectief kunnen voeren ..toen wij hier thuis over gingen op ronde balen gingen we bijna 400liter per koe omhoog in de produktie..
@jehan
Bij een droge kuil snij ik de broeikanten er wel af en gaan ze naar de pinken, maar bij een baal weet je niet waar de schimmel zit, niet alle gaten kun je zien en dichtplakken. Helemaal niet als je 100 balen en 1000 kraaien op het land hebt zitten tijdens het persen.

Maar voer ook nog wel eens een paar maanden balen en zie echt geen verschil in productie.. Sinds we kuil en maïs door elkaar zijn gaan voeren is de productie wel 400 liter gestegen en de gehalten zijn weinig gezakt, belangrijkst is gewoon regelmaat in het voeren. Vond het bij balen voor het voerhek zetten altijd lastig je wist nooit wanneer ze op waren..
@Husqvarna haha als de balen bij het voer hek opzijn kun je toch gewoon weer een ander erbij halen
@jehan
Ja zo ging dat 😃
@EA_MF Dieselverbruik valt wel mee. hier 4 liter dag 105 koeien en bijbehoorend jongvee gevoert exlusief shovel
@Jasperfendt dan kunnen wij sws zuiniger voeren met de kuilsnijder en blokkenwagen
@EA_MF Maar dan heb je het niet gemengt. Grootste voordeel aan mengwagen is dat er wienig kapot aan kan gaan.
Quote @Jasperfendt:
Grootste voordeel aan mengwagen is dat er wienig kapot aan kan gaan.

weet je dat zeker...?
@KOETIE Ik zeg het maar niet te hard. Maar aan kuilhapper en mengwagen kan minder aan kapot dan aan kuilsnijder en bloken wagen of uitkuilwagen
@Jasperfendt

Afvoer bandje? Het mes? Noem maar op kan allemaal kapot.
Kuilhapper wil net zo veel kapot dan een kuilvoersnijder.
@KOETIE Dat bedoel ik ja afvoerbandje mes daar heb je altijd gedonder mee. Maar als je een kuilhapper hebt en een mengwagen die je met kuilhaper moet vulen hb je die dingen niet en gewoon luiken inplaats van losbandje.
@Jasperfendt mengwagen zit ook aardig onderhoud aan hoor, en na 10/15 jaar zijn die ook kats versleten, kuilsnijder heb je pas na 5/6 jaar onderhoud aan vaak, en dan gaat t vaak ook aan 1 stuk door
@EA_MF wat kan er aan mengwagen kapot? Aleen de mengkuip en vijsel kan versleten zijn voor de rest bijna niks.
@Jasperfendt tandwielkasten, aftakassen, losband indien gemonteerd
@EA_MF Het meeste gedonder haden we vroeger bij onze uitkuilwagen met het mes en de losband en die heeft de mengwagen gelukig niet.
Quote @KOETIE:
Kuilhapper wil net zo veel kapot dan een kuilvoersnijder

Nou dat niet, kuilsnijder zitten veel meer bewegende delen aan. Als je een happer een beetje normaal gebruikt kan die zo 10/15 jaar mee zonder veel onderhoud.
@MaartenMandemaker

Ja klopt. Kuilhappe zit ook mes. Maar ligt er aan als je een bewegend mes heb of niet p de kuilhapper?
Of bestaan die geen eens...? 😛
@KOETIE
Kuilhapper is met vast mes, die druk je door de kuil. Onderhoud is misschien een paar bussen en wat messen. En de lift als je die hebt kunnen slijtdelen aan zitten, verder niet
@Jasperfendt mengen kan gewoon niet uit als je geen buiproducten mee mengt, dat is gewoon een feit, dan kun je goedkoper voeren met een blokkenwagen/doseerwagen MET weeginrichting
@EA_MF kan het alleen niet uit om die 4 liter diesel? Zonder bijprudukten heeft het geen zin nee. Maar er zit een stuk minder onderhoud aan dan uitkuilwagen.
@Jasperfendt nee, ook omdat je een appart voertuig nodig bent voor het laden, kuilhapper op mast wil wel, is absoluut niet functioneel, dus dan kom je al snel uit op een shovel+kuilhapper, wat je ook zo .60/70000 kost nieuw, voorlader moet je in mijn ogen niet aan beginnen, of je moet vaak voorassen willen reviseren
Quote @EA_MF:
60/70000
hoe groote shovel wil je wel voor die kuilhaper heben dan. en sovel kun je ook voor andere dingen gebruiken.
@Jasperfendt beetje fatsoenlijk formaat, dus tussen de 5 en 7 ton, geen 20 km bak, 4 hydro functies en zo nog wat opties, kom je snel op die bedragen uit hoor
@EA_MF dat heb je alemaal niet voor kuilhapen nodig
@Jasperfendt maar als je dr iets anders mee wilt doen wel, op stage, hoogkiepbak aan een atlas 70, zit een magneetklep tussen, en ding zit een 20 km bak in 😞 is niet vooruit te branden op straat, als je bijv een keer pakken wilt halen is een 35km bak een must in mijn ogen
@EA_MF traktorpool.nl/details/shovel/…
traktorpool.nl/details/shovel/…

Goed zat voor kuilhapen en komt lang niet bij 70 000 euro in de buurt
@Jasperfendt atlas, te weinig zicht op palletvorken door dikke buis in de giek, verder goede machine, terex, ik vind de giek wat ielig, enkele hefcilinder enz, geen werkervaring mee. volvo vind ik er degelijker uit zien, maar heb ik geen werkervaringen mee, dan heb je vast nog 1001 andere merken, wij hebben nu een weidemann 1250, ideaal ding, en waarschijnlijk mocht er ooit een groter formaat shovel komen word t ook een weidemann als het aan mij ligt
@Jasperfendt kan wel wezen, kwaliteit betaal je nu eenmaal voor, bij het zien van de naam new holland weet ik al niet meer wat ik dr van moet denken 😃
@EA_MF Presies het zelde als o en k New holland heeft o en k overgenomen toen. deze is presies hetzelde als o en k aleen andere en langere giek 😄
@EA_MF Terex en Atlas is zelfde, alleen ander bouwjaar. Heeft poosje Terex geheten en is nu weer Atlas geloof ik.
@Jasperfendt haha, daarom ook die 😃, wij redden ons thuis eerst nog wel met de blokkenwagen, als die versleten is zien we wel weer, eerst maar eens het erf aanpassen mbt kuilsilo's en evt uitbreiding over enkele jaren
@Hurli356 moet je even beter kijken, terex werkt met een enkele hefcilinder, atlas met een dubbele, en zo zijn dr nog wel wat dingetjes
@EA_MF O klopt, maar bedoelde dat het niet totaal verschillende merken zijn 😉 Dat de machines anders zijn dat zie je op 10 kilometer afstand bijna 😃
@Hurli356 klopt, zover was ik ook wel dat het uit dezelfde fabriek komt 😛
@EA_MF Haha oké, dat is alles wat ik bedoelde 😛
@Hurli356 ah, dan is dat ook weer opgelost 😛
@EA_MF Precies 😃 Je woont veel te dicht in de buurt om ruzie mee te krijgen 😃
@Hurli356 haha, ik weet nie waar jij woont? ergens richting hoogeveen?
@EA_MF Vlak bij Nieuw-Balinge
@Hurli356 aha, daar kom ik nog wel eens, heb dr familie wonen, en stage was nieuw balinge, nu in nieuweroord, aan de noorderweg 😃
@EA_MF Haha serieus? Ben daar op de open dag geweest, stonden toen paar mooie trekkers van Jansen. Staan wel in m'n profiel.
Op oude stage hadden ze 10 jaar lang een kuhn 22kub mengwagen elke dag 400 koeien voeren 365 dagen per jaar = totaal 1460000 koeien gevoerd alleen een keer nieuwe tandwielen ingedaan. mengwagen had achter 2 kleppen ideal
Mengwagen was nog niet versleten kon nog wel 4/5 jaar mee maar ze laten het voer nu doen.
@Hurli356 had ik al gezien, jansen is daar de vaste loonwerker, ook niet raar, ze zitten immers 3/400 meter verderop en leveren net werk.
@EA_MF Klopt, was ook al zo toen ze op de oude locatie zaten. Werk kan ik niet beoordelen, nooit echt bekeken.
Tussen het kuilen door sluiten wij de kuil (sleufsilo's) met waterslangen van Bokano. als het inkuil seizoen afgelopen is gewoon grond erop.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
124
DEELNEMERS
38
WEERGAVES
7